fbpx

Vaak wordt er gedacht dat het afsluiten van een inboedelverzekering of overlijdensrisicoverzekering alleen nuttig is wanneer je een koopwoning hebt. Maar ook wanneer je in een huurhuis woont, zijn er een aantal verzekeringen die handig zijn om af te sluiten. Schade aan je televisie door bijvoorbeeld lekkage wordt namelijk niet vergoed door de verhuurder, maar is gewoon voor je eigen rekening.

Welke verzekeringen jij het beste af kunt sluiten voor je huurhuis, hangt af van jouw situatie en wensen. Bijvoorbeeld van de financiële buffer die je hebt om bepaalde schades zelf te betalen. We hebben een aantal handige en belangrijke verzekeringen voor je op een rijtje gezet. Je bent bij geen van deze verzekeringen verplicht om ze af te sluiten. Kijk goed welke van de onderstaande verzekeringen voor jou van toegevoegde waarde zijn!

Verzekeringen voor je huurhuis

Inboedelverzekering

Een inboedelverzekering sluit je af om jouw spullen in je huurhuis te verzekeren voor schade door bijvoorbeeld water, brand of storm. En ook diefstal en inbraak zijn verzekerd. Met het bedrag dat de verzekering uitkeert bij schade, kun je vervolgens jouw spullen zo snel mogelijk weer vervangen. En dat is wel zo’n fijn idee. Je hebt namelijk al snel een behoorlijke waarde aan spullen in je huurhuis staan.

Opstalverzekering

Misschien heb je wel eens gehoord van de opstalverzekering. Dit is net als de inboedelverzekering, een veel gesloten woonverzekering. Met een opstalverzekering ben je verzekerd voor schade aan de woning zelf. Wanneer je een woning huurt, is het vaak niet nodig om een opstalverzekering af te sluiten. Deze wordt namelijk geregeld door de verhuurder. Toch zijn er een aantal punten waar je goed op moet letten. De glasverzekering is daar één van. Sommige verhuurders hebben glasschade verzekerd met hun opstalverzekering. In dat geval hoef jij dus geen extra verzekering hiervoor af te sluiten. Maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn. Soms moet je hiervoor wel nog zelf een glasverzekering afsluiten. Of dit het geval is kun je vaak terugvinden in het huurcontract. Je kunt glas eenvoudig meeverzekeren op je inboedelverzekering.

Heb je in jouw huurwoning een aantal verbeteringen gedaan of ben je van plan dit te gaan doen? Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan het plaatsen van een nieuwe keuken of vloer. Dan kan het verstandig zijn om voor de aanvullende dekking huurdersbelang op je inboedelverzekering te kiezen. De opstalverzekering van de verhuurder houdt namelijk geen rekening met verbeteringen aan de woning. Een duurdere keuken of badkamer, is daardoor al snel onderverzekerd met de opstalverzekering van je huurbaas. Dit houdt in dat je bij een schade aan de keuken of badkamer het risico loopt alsnog een deel van de kosten zelf te moeten betalen. Met een dekking voor huurdersbelang op je inboedelverzekering voorkom je dit.

Verzekeringen voor jou en je gezin

Aansprakelijkheidsverzekering

De aansprakelijkheidsverzekering is eigenlijk voor iedereen een hele handige verzekering. Zeker wanneer je een huurhuis hebt. Stel je eens voor dat je brandschade veroorzaakt in je woning. Het schadebedrag kan behoorlijk oplopen en daar draai misschien liever niet zelf voor op. De aansprakelijkheidsverzekering biedt dan uitkomst. Deze verzekering keert namelijk uit wanneer jij schade toebrengt aan anderen. Hierbij kan het zowel om letsel- als materiële schade gaan. Bovendien heb je al een goede aansprakelijkheidsverzekering voor een paar euro per maand!

Rechtsbijstandverzekering

Iedereen kan te maken krijgen met een conflict. Ook met betrekking tot je huurhuis. Bijvoorbeeld over het huurcontract met de verhuurder of een conflict met je buren. Een rechtsbijstandverzekering regelt en vergoedt rechtsbijstand in conflictsituaties. Kan of wil je zelf niet opdraaien voor deze kosten? Dan is een rechtsbijstandverzekering een handige verzekering voor jou!

Overlijdensrisicoverzekering

De overlijdensrisicoverzekering wordt vaak gezien als een handige verzekering om af te sluiten bij je hypotheek. Maar ook in andere situaties kan het slim zijn om voor deze verzekering te kiezen. Woon je bijvoorbeeld samen met je gezin in een huurwoning? Ga dan maar eens na of de huur, kosten van kinderopvang en onderwijs, etc. nog op te brengen zijn wanneer één van jullie komt te overlijden. Wanneer dit niet voor financiële problemen zorgt is het niet nodig om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. In veel gevallen zal dit echter wel zorgen dat de ander de kosten niet meer kan opbrengen. In dat geval is het verstandig om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Goed om te weten: de premie van deze verzekering is de afgelopen jaren behoorlijk gedaald. Een goede overlijdensrisicoverzekering hoeft dus helemaal niet duur te zijn!

Persoonlijk advies over de beste verzekeringen voor je huurhuis?

Plan een tijdstip in de agenda van onze adviseurs. Wij bellen je vervolgens terug en adviseren je graag over het optimaal verzekeren van je huurwoning! Helemaal gratis en vrijblijvend.

de voordelen van een verzekeringsadviseur

Misschien vind je dit ook interessant

Welke verzekeringen heb ik nodig voor mijn koophuis?

Welke verzekeringen heb ik nodig voor mijn koophuis?

Heb je net een woning gekocht? Dan is het een goed moment om na te gaan denken over de verzekeringen die nodig hebt om je koophuis goed te verzekeren. De aankoop van een woning brengt al genoeg kosten met zich mee. Je moet er niet aan denken dat je ook nog eens te...

Lees meer

Vergeet dit artikel niet te delen!

Pin It on Pinterest