fbpx

Hoe heb jij je verzekeringen geregeld? Via het internet of heb jij je laten adviseren door een verzekeringsadviseur? Grote kans dat je dit zelf via het internet hebt gedaan. In 2019 werd namelijk maar liefst 67% van de verzekeringen online via een vergelijkingssite of rechtstreeks via de site van een verzekeraar gesloten. Slechts 18% van de Nederlanders regelt zijn of haar verzekeringen via een tussenpersoon. Vaak wordt het regelen van je verzekeringen bij een verzekeringsadviseur als omslachtig gezien of te duur. En dat terwijl het afsluiten van jouw verzekeringen met de hulp van een onafhankelijk verzekeringsadviseur veel voordelen heeft.

Maar wat als we je nu vertellen dat het afsluiten van een verzekering bij een tussenpersoon juist een stuk gemakkelijker is dan via het internet. Zeker op de lange termijn. En wat als we dan ook nog eens beweren dat je goedkoper uit bent wanneer een onafhankelijk verzekeringsadviseur jouw verzekeringen regelt. Zou je dan overwegen om jouw verzekeringen bij een advieskantoor onder te brengen? We hebben 5 voordelen voor je op een rijtje gezet over het regelen van jouw verzekeringen via een onafhankelijk verzekeringsadviseur. Niet alleen omdat we er zelf van overtuigd zijn dat een goed verzekeringsadvies je verder brengt, maar ook omdat uit onderzoek blijkt dat slechts 33% van de consumenten voldoende op de hoogte is van de voorwaarden en dekking van de lopende verzekeringen. Dat betekent dat de overige 67% gebaat is bij het in armen nemen van een verzekeringsadviseur die zorgt dat alles goed geregeld is op verzekeringsgebied!

Wat doet een onafhankelijk verzekeringsadviseur precies?

Een verzekeringsadviseur regelt eigenlijk alles voor je dat te maken heeft met jouw verzekeringen. Verzekeringsadviseurs zijn onafhankelijk en werken samen met een groot aantal verzekeraars van wie ze de producten aan hun klanten aanbieden. Dit is wat ze allemaal voor je doen:

 

  • Een verzekeringsadviseur geeft advies over de verzekeringen die het beste aansluiten bij jouw situatie en wensen.
  • Verzekeringsadviseurs regelen alles met betrekking tot het afsluiten, wijzigen of oversluiten van jouw verzekeringen. Jij hebt hier geen omkijken naar.
  • Ze houden veranderingen in de markt en de wet- en regelgeving in de gaten en trekken aan de bel wanneer dit invloed heeft op jouw verzekeringen. Bijvoorbeeld wanneer een verzekering ergens anders voor een gunstigere premie kan worden ondergebracht. Dit behoort tot de zorgplicht van een verzekeringsadviseur. Net als ervoor zorgen dat jouw verzekeringen blijven aansluiten bij jouw situatie en wensen.
  • Jouw verzekeringsadviseur staat je bij wanneer je een schade hebt. Ze helpen je met een goede en snelle afhandeling ervan en zorgen dat je krijgt waar je recht op hebt.

De voordelen van een onafhankelijk  verzekeringsadviseur voor je verzekeringen

1. Verzekeringen die aansluiten bij jouw wensen en situatie

Verzekeringen moeten eigenlijk altijd aansluiten bij jouw wensen en situatie. Wanneer je een verzekering via het internet afsluit moet jij je hier dus zelf goed in verdiepen. En dat betekent: de polisvoorwaarden doorspitten. Zo moeten de verzekerde bedragen, de dekkingen en het eigen risico bijvoorbeeld aansluiten bij jouw financiële situatie. En zo zijn er nog een heleboel andere details van verzekeringen waar rekening mee moet worden gehouden bij het afsluiten.

Laat je jouw verzekeringen regelen door een verzekeringsadviseur? Dan heb jij hier geen omkijken naar en zoekt een expert dit allemaal voor je uit. Bovendien kijkt een adviseur ook altijd naar jouw huidige verzekeringen. Wat heb je allemaal al verzekerd en zit er misschien een overlap in de dekkingen? Of ben je juist onderverzekerd? Door al je verzekeringen op elkaar en jouw wensen en situatie af te stemmen zorgt een verzekeringsadviseur dat jij optimaal verzekerd bent.

2. Besparen op je verzekeringen met een verzekeringsadviseur

Veel mensen denken dat je meer voor je verzekeringen moet betalen wanneer je deze door een adviseur laat regelen. Dat hoeft helemaal niet het geval te zijn! Verzekeringsadvieskantoren maken afspraken met verzekeraars over de prijs waarvoor zij een verzekering mogen aanbieden aan hun klanten. De prijs voor het verzekeringsadvies, het regelen van de verzekeringen, het onderhouden en hulp bij schade zit dus al in doorberekend in de premie van de verzekering. Dit hoeft helemaal niet veel te schelen met de premie van de verzekeringen die je via het internet afsluit.

Sterker nog, een verzekeringsadviseur kan er zelfs voor zorgen dat jij bespaart op jouw verzekeringen. Zoals we hierboven al noemden kijken ze altijd naar het totaalplaatje van jouw verzekeringen. Zo voorkom je dat je dubbele dekkingen hebt of bent oververzekerd en dus onnodig teveel premie betaalt. Bovendien vergelijkt een adviseur een breed aanbod van verzekeringen op de prijs en kwaliteit en blijft dit ook doen zo lang als jouw verzekeringen lopen. Kan jouw verzekering goedkoper? Dan zal jouw verzekeringsadviseur je dit altijd laten weten. Dit behoort namelijk tot hun zorgplicht.

Daarnaast kun je via een advieskantoor vaak ook pakketkortingen krijgen. Dit houdt in dat wanneer je meerdere verzekeringen bij één verzekeraar onderbrengt, je korting krijgt die kan oplopen tot 15%. Hoe meer verzekeringen je in het pakket opneemt, des te hoger de korting.

3. Verzekeringen die met je mee veranderen

Verzekeringen blijven niet vanzelf de hele looptijd aansluiten bij jouw situatie. De verzekeringsmarkt blijft niet stilstaan en ook veranderende wet- en regelgeving kan allerlei gevolgen hebben voor jouw verzekeringen. En denk ook eens aan jouw eigen situatie. Ook daar kan het één en ander veranderen, waardoor jouw verzekeringen niet langer aansluiten. Wanneer je jouw verzekeringen via het internet afsluit ligt de verantwoordelijkheid bij jezelf om continu in de gaten te houden of jouw verzekeringen nog wel passen bij jouw wensen en situatie.

Eén van de voordelen van het afsluiten van jouw verzekeringen bij een onafhankelijk verzekeringsadviseur is dat zij deze veranderingen nauwlettend voor je in de gaten houden. Kan jouw verzekering bijvoorbeeld ergens anders goedkoper worden ondergebracht of verandert er iets belangrijks aan de voorwaarden van de verzekering. Is dit het geval? Dan neemt jouw verzekeringsadviseur contact met je op om dit te bespreken en eventueel actie te ondernemen. Zo zorgen ze ervoor dat je nooit teveel betaalt en jouw verzekeringen met je mee veranderen.

4. Deskundige hulp bij schade

Ook wanneer je een schade hebt staat een verzekeringsadviseur voor je klaar. Je hebt dan een expert tot je beschikking die precies weet waar jij recht op hebt bij een schade en die je bovendien helpt met de afhandeling ervan. Een schade-expert zorgt ervoor dat de afhandeling snel verloopt en dat jij van de verzekeraar krijgt waar je recht op hebt. Niet voor niets zijn verzekeringsadviseurs onafhankelijk van verzekeraars. Best fijn zo’n expert die je bijstaat tijdens een vervelende schade!

5. Een persoonlijke verzekeringsexpert tot jouw beschikking

Een verzekeringsadviseur neemt niet alleen al het geregel rondom jouw verzekeringen uit handen, maar is ook altijd beschikbaar voor vragen of problemen met jouw verzekeringen. Zo lang als de verzekeringen lopen. Belangrijke wijzigingen, vragen over de dekking en allerlei andere zaken kun je kwijt bij jouw persoonlijke verzekeringsexpert.

Kies voor het gemak van een onafhankelijk verzekeringsadviseur

Veel mensen kiezen ervoor om hun verzekeringen via het internet af te sluiten, omdat dit gemakkelijk is. Maar onderaan de streep is dat eigenlijk helemaal niet het geval en brengt het juist veel eigen verantwoordelijkheid met zich mee. Je moet je verdiepen in de polisvoorwaarden, uitzoeken welke verzekeringen bij jouw situatie en wensen passen, je verzekeringen onderhouden en alles zelf uitzoeken en regelen bij een schade. Gemak en daarbij nog veel andere voordelen vind je dus eigenlijk eerder bij een onafhankelijk verzekeringsadviseur die alles rondom jouw verzekeringen voor je regelt.

Ontdek welke verzekeringen jij écht nodig hebt

Gratis gids met allerlei tips van onze experts
Een handig overzicht met de belangrijkste verzekeringen
Heldere uitleg en duidelijke taal

​ Misschien vind je dit ook interessant

Deze verzekeringen heb je nodig voor je huurhuis

Deze verzekeringen heb je nodig voor je huurhuis

Vaak wordt er gedacht dat het afsluiten van een inboedelverzekering of overlijdensrisicoverzekering alleen nuttig is wanneer je een koopwoning hebt. Maar ook wanneer je in een huurhuis woont, zijn er een aantal verzekeringen die handig zijn om af te sluiten. Schade...

Lees meer

Vergeet dit artikel niet te delen!

Pin It on Pinterest