fbpx

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je antwoord op de vragen die ons vaak gesteld worden. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Top 10 veelgestelde vragen

Hoe kan ik een verzekering afsluiten bij HVMS?

Bij HVMS verkopen we geen verzekeringen via onze website. Wij geloven namelijk in de kracht van een persoonlijk advies over de verzekeringen die bij jou passen. Verzekeren is maatwerk en vereist bovendien deskundigheid. Om bij ons een verzekering af te sluiten hoef je daarom alleen maar een afspraak te maken en wij regelen de rest voor je!

Wat kost een verzekeringsadvies bij HVMS?

Bij HVMS doen we zaken met meer dan 40 verzekeraars. Voor iedere verzekering hebben zij een premie vastgesteld, waarvoor wij de verzekering kunnen aanbieden. Niet alleen de prijs voor ons advies, maar ook voor hulp bij schade en het onderhouden van jouw verzekeringen zit daar al bij inbegrepen. Dat wil niet meteen zeggen dat de verzekeringen die je via ons sluit duurder zijn dan wanneer je dit bijvoorbeeld via internet doet. Dit hoeft helemaal niet veel te schelen en je krijgt er een heleboel voor terug!

Welke verzekeringen zijn verplicht?

In Nederland zijn er maar weinig verzekeringen echt verplicht. Wanneer je een auto of motor hebt is het verplicht om tenminste een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Ook is de zorgverzekering voor iedere Nederlander verplicht. Over de rest van de verzekeringen ben je vrij om zelf een beslissing te maken of deze verstandig zijn voor jou om af te sluiten of niet.

Welke particuliere verzekeringen heb ik nodig?

Welke verzekeringen voor jou verstandig zijn om af te sluiten hangt helemaal af van jouw persoonlijke situatie en de risico’s die daarbij horen. Het is dus altijd goed om eerst de belangrijkste risico’s in kaart te brengen en daarna te kijken welke verzekeringen daarbij horen. Lees er alles over in onze handige gids over verzekeringen voor particulieren!

 

alles over risico’s voor particulieren in onze gids!

Hoe kan ik een verzekering afsluiten bij HVMS?

Bij HVMS verkopen we geen verzekering via onze website. Wij geloven namelijk dat een goed verzekeringsadvies minstens net zo belangrijk is als de verzekering zelf. Verzekeringen zijn namelijk best complex en het is belangrijk dat ze goed bij jouw persoonlijke situatie aansluiten. Onze experts zorgen ervoor dat dit altijd zo is. Het enige wat jij hoeft te doen om een verzekering af te sluiten is contact met ons op te nemen!

Hoe hoog is de pakketkorting die ik krijg als ik meerdere verzekeringen afsluit?

Wanneer je meerdere verzekeringen in een pakket bij ons afsluiten kun je profiteren van kortingen variërend tussen de 5 en 10%. Hoe hoger het aantal verzekeringen dat je afsluit, des te hoger de korting. Deze korting blijft de hele looptijd lang geldig!

Waar stuur ik alle informatie en documenten van mijn schade naartoe?

In bijna alle gevallen kun je alle informatie naar ons toesturen. Wij handelen de schade dan verder af met jouw verzekeraar. Zo heb jij verder geen omkijken meer naar de schade en hoef je je niet bezig te houden met de afhandeling ervan.

Er zijn wel een paar situaties waarin je de documenten en informatie die te maken hebben met jouw schade niet naar ons stuurt. Dit is bijvoorbeeld het geval bij juridische geschillen die door jouw rechtsbijstandsverzekeraar worden behandeld. Vanwege privacy redenen informeren rechtsbijstandsverzekeraars ons namelijk niet over de inhoudelijke afwikkeling van een schade. Het is daarom sneller om dit direct met jouw verzekeraars af te handelen. Mocht je tegen problemen aanlopen die te maken hebben met de voortgang van jouw schadeclaim, dan kun je ons natuurlijk wel altijd bellen!

Ook wanneer een schadeclaim betrekking heeft op medische informatie, kun je de documenten beter direct naar jouw verzekeraar sturen. Bijvoorbeeld wanneer je jouw zorgkosten wil declareren met betrekking tot arbeidsongeschiktheid.

Binnen welke termijn moet ik mijn schade melden?

Je kunt jouw schade het beste altijd zo snel mogelijk melden. Hierdoor wordt de schade niet alleen sneller afgehandeld, maar beperk je ook de kosten voor eigen rekening. Voor sommige verzekeringen geldt er een termijn waarbinnen je de schade moet hebben gemeld. Kijk hier goed naar in de polisvoorwaarden!

Wat moet ik doen in een noodsituatie?

Er zijn verschillende soorten noodsituaties. Veel noodsituaties vereisen een andere aanpak. Wanneer je bijvoorbeeld niet meer kunt rijden na een aanrijding kun je het beste de hulpdienst van jouw autoverzekeraar bellen. Het nummer van deze hulpdienst vind je op de groene kaart.

Heb je een noodsituatie in het buitenland? Bel dan altijd de alarmcentrale van jouw reisverzekeraar. Zij helpen je onder andere met taalbarrières, het regelen van jouw terugreis of plek om te verblijven wanneer je noodgedwongen langer op jouw vakantiebestemming moet blijven. Bovendien is dit ook bepalend voor of je iets wel of niet vergoed krijgt.

Waait het dak van jouw woning eraf tijdens een storm of loopt jouw woning een andere schade op tijdens een storm? Bel dan altijd de brandweer. Wanneer je dit doet, wordt namelijk automatisch ook jouw verzekeraar ingeschakeld die direct eventuele verdere noodvoorzieningen kan gaan regelen.

Met welke verzekeraars werkt HVMS samen?

We werken met meer dan 40 verzekeraars samen en hebben dus een ruim aanbod in verzekeringen. Op die manier kunnen we ervoor zorgen dat ons advies onafhankelijk is en we altijd een verzekering vinden die aansluit bij de situatie en wensen van onze klanten.

HVMS algemeen

Met welke verzekeraars werkt HVMS samen?

We werken met meer dan 40 verzekeraars samen en hebben dus een ruim aanbod in verzekeringen. Op die manier kunnen we ervoor zorgen dat ons advies onafhankelijk is en we altijd een verzekering vinden die aansluit bij de situatie en wensen van onze klanten.

Wat moet ik betalen voor de diensten van HVMS?

Bij HVMS doen we zaken met meer dan 40 verzekeraars. Voor iedere verzekering hebben zij een premie vastgesteld, waarvoor wij de verzekering kunnen aanbieden. De prijs voor ons advies, hulp bij schade en het onderhouden van jouw verzekeringen zit daar al bij inbegrepen. Dat wil niet meteen zeggen dat de verzekeringen die je via ons sluit duurder zijn dan wanneer je dit bijvoorbeeld via internet doet. Dat hoeft namelijk helemaal niet veel te schelen en je krijgt er een heleboel voor terug!

Verzekering afsluiten

Hoe kan ik een verzekering afsluiten bij HVMS?

Bij HVMS verkopen we geen verzekeringen via onze website. Wij geloven namelijk in de kracht van een persoonlijk advies over de verzekeringen die bij jou passen. Verzekeren is namelijk maatwerk en vereist bovendien deskundigheid. Om bij ons een verzekering af te sluiten hoef je daarom alleen maar een afspraak te maken en wij regelen de rest voor je!

Welke verzekeringen kan ik afsluiten?

Eigenlijk kun je iedere verzekering die je maar kunt bedenken bij ons afsluiten. We hebben de meest voorkomende in een handig overzicht voor je geplaatst. Maar er zijn veel meer mogelijkheden. Ben je nieuwsgierig of de verzekering waar jij naar op zoek bent tussen ons aanbod zit? Neem dan gerust contact met ons op!

Wat kost het afsluiten van een verzekering bij HVMS?

Bij HVMS doen we zaken met meer dan 40 verzekeraars. Voor iedere verzekering hebben zij een premie vastgesteld, waarvoor wij de verzekering kunnen aanbieden. Niet alleen de prijs voor ons advies, maar ook voor hulp bij schade en het onderhouden van jouw verzekeringen zit daar al bij inbegrepen. Dat wil niet meteen zeggen dat de verzekeringen die je via ons sluit duurder zijn dan wanneer je dit bijvoorbeeld via internet doet. Dat hoeft namelijk helemaal niet veel te schelen en je krijgt er een heleboel voor terug!

Verzekeringsadvies

Wat kost een verzekeringsadvies bij HVMS?

Bij HVMS doen we zaken met meer dan 40 verzekeraars. Voor iedere verzekering hebben zij een premie vastgesteld, waarvoor wij de verzekering kunnen aanbieden. Niet alleen de prijs voor ons advies, maar ook voor hulp bij schade en het onderhouden van jouw verzekeringen zit daar al bij inbegrepen. Dat wil niet meteen zeggen dat de verzekeringen die je via ons sluit duurder zijn dan wanneer je dit bijvoorbeeld via internet doet. Dat hoeft namelijk helemaal niet veel te schelen en je krijgt er een heleboel voor terug!

Onze onderhoudsservice

Hoe vaak plegen jullie onderhoud aan mijn verzekeringen?

Onderhoud is natuurlijk niet ieder jaar nodig. Onze ervaring leert dat eens in de drie jaar contact opnemen om nog eens goed naar jouw verzekeringen te kijken voldoende is. Natuurlijk is het wel zo dat wanneer er iets belangrijks in de markt verandert, we eerder contact met je opnemen.

Wat kost jullie onderhoudsservice?

In principe is onze onderhoudsservice helemaal gratis. We houden belangrijke veranderingen voor je in de gaten en informeren je wanneer dit gevolgen voor jouw verzekeringen heeft. Wanneer uit het onderhoudsgesprek blijkt dat het verstandig is om over te stappen en je wil dit graag bij ons regelen, dan rekenen we hier in het algemeen geen extra kosten voor, omdat de vergoeding voor onze werkzaamheden al in de premie is inbegrepen. Alleen voor levensverzekeringen en arbeidsongeschiktheidsverzekeringen is dat anders. Onze adviseur vertellen je hier graag meer over, dus neem gerust contact op.

Kan ik ook profiteren van de onderhoudsservice wanneer ik geen klant bent?

Nee, helaas is onze onderhoudsservice echt alleen voor onze klanten. Wanneer niet bij ons bekend is welke verzekeringen jij hebt kunnen we namelijk ook niet in de gaten houden of er belangrijke veranderingen plaatsvinden. Wel kijken we altijd graag even vrijblijvend naar jouw situatie en de verzekeringen die hier goed bij passen. Je kunt hiervoor een afspraak maken met één van onze adviseurs.

Verzekeringen algemeen

Welke verzekeringen zijn verplicht?

In Nederland zijn er maar weinig verzekeringen echt verplicht. Wanneer je een auto of motor hebt is het verplicht om tenminste een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Ook is de zorgverzekering voor iedere Nederlander verplicht. Over de rest van de verzekeringen ben je vrij om zelf een beslissing te maken of deze verstandig zijn voor jou om af te sluiten of niet.

Wat kost het om een verzekering af te sluiten bij HVMS?

Bij HVMS doen we zaken met meer dan 40 verzekeraars. Voor iedere verzekering hebben zij een premie vastgesteld, waarvoor wij de verzekering kunnen aanbieden. De prijs voor ons advies, hulp bij schade en het onderhouden van jouw verzekeringen zit daar al bij inbegrepen. Dat wil niet meteen zeggen dat de verzekeringen die je via ons sluit duurder zijn dan wanneer je dit bijvoorbeeld via internet doet. Dat hoeft namelijk helemaal niet veel te schelen en je krijgt er een heleboel voor terug!

Welke particuliere verzekeringen heb ik nodig?

Welke verzekeringen voor jou verstandig zijn om af te sluiten hangt helemaal af van jouw persoonlijke situatie en de risico’s die daarbij horen. Het is dus altijd goed om eerst de belangrijkste risico’s in kaart te brengen en daarna te kijken welke verzekeringen daarbij horen. Lees er alles over in onze handige gids over verzekeringen voor particulieren.

Hoe kan ik een verzekering afsluiten bij HVMS?

Bij HVMS verkopen we geen verzekering via onze website. Wij geloven namelijk dat een goed verzekeringsadvies minstens net zo belangrijk is als de verzekering zelf. Verzekeringen zijn namelijk best complex en het is belangrijk dat ze goed bij jouw persoonlijke situatie aansluiten. Onze experts zorgen ervoor dat dit altijd zo is. Het enige wat jij hoeft te doen om een verzekering af te sluiten is contact met ons op te nemen!

Hoe hoog is de pakketkorting die ik krijg als ik meerdere verzekeringen afsluit?
Wanneer je meerdere verzekeringen in een pakket bij ons afsluiten kun je profiteren van kortingen variërend tussen de 5 en 10%. Hoe hoger het aantal verzekeringen dat je afsluit, des te hoger de korting. Deze korting blijft de hele looptijd lang geldig!

Aansprakelijkheidsverzekering

Heb ik een eigen risico bij mijn aansprakelijkheidsverzekering?

Of er een eigen risico geldt of niet bij de aansprakelijkheidsverzekering, verschilt per verzekeraar. Er zijn verzekeraars die wat betreft de premie geen onderscheid maken tussen gezinnen met kinderen en zonder kinderen. Heb jij geen kinderen, dan kan het handig zijn te kiezen voor een eigen risico voor kinderen. Op die manier krijg je namelijk een aantrekkelijke premiekorting, omdat je een hoger eigen risico hebt voor schades door kinderen.

Wel of geen eigen risico is een belangrijk punt om te letten bij het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering.

Wie is er meeverzekerd op mijn aansprakelijkheidsverzekering?

Wanneer je een aansprakelijkheidsverzekering afsluit, vraagt de verzekeraar naar jouw gezinssamenstelling. Heb je geen gezin, maar wel een partner? Dan geldt de verzekering voor zowel voor jou als je partner. Heb je wel een gezin, is jouw hele gezin verzekerd. Hoe meer personen er zijn meeverzekerd op de aansprakelijkheidsverzekering, des te hoger de premie uitvalt.

Hoe weet ik welke aansprakelijkheidsverzekering bij mij past?

Dat is nog niet zo eenvoudig om uit te zoeken, maar wel heel belangrijk! Om erachter te komen is het belangrijk om op een rijtje te zetten welke risico’s jij loopt en welke dekkingen van de aansprakelijkheidsverzekering daarbij horen. Je kunt vervolgens kijken naar welke verzekeraars jou deze dekkingen bieden, welke polisvoorwaarden ze voor deze verzekering hanteren en natuurlijk tegen welke prijs. Wij helpen je hier natuurlijk graag bij!

Hoe kan ik een verzekering afsluiten bij HVMS?

Bij HVMS kun je geen aansprakelijkheidsverzekering afsluiten via onze website. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat hulp van een expert heel waardevol is. De ene aansprakelijkheidsverzekering is de andere namelijk niet en het is bovendien belangrijk om ervoor te zorgen dat de verzekering aansluit bij jouw persoonlijke situatie en wensen. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Om bij ons een verzekering af te sluiten hoef je dus alleen maar een afspraak met ons te maken en wij regelen de rest voor je!

Annuleringsverzekering

Wat is een annuleringsverzekering?

Een annuleringsverzekering is een verzekering die de annuleringskosten geheel of gedeeltelijk dekt wanneer jouw reis niet door kan gaan of vroegtijdig moet worden afgebroken.

Wat zijn geldige redenen voor annulering?

Reizen kunnen om verschillende redenen niet doorgaan. Welke oorzaken worden gedekt door een annuleringsverzekering kan per maatschappij verschillen. Redenen die door bijna iedere annuleringsverzekering worden gedekt zijn:

• Overlijden of ernstige ziekte van jezelf, huisgenoten of familieleden
• Echtscheiding
• Zwangerschap
• Ernstige schade aan je huis of bedrijf
• Werkeloosheid na een vast dienstverband, mits het om onvrijwillig ontslag gaat
• Een nieuwe baan nadat je werkeloos bent geweest
• Het onverwacht niet krijgen van een visum
• Diefstal of uitval van het voertuig waarmee je op vakantie zou gaan

Is een annuleringsverzekering verplicht?

Een annuleringsverzekering is niet verplicht, maar kan wel verstandig zijn. Of een annuleringsverzekering handig is voor jou, hangt af van verschillende dingen. Wanneer je bijvoorbeeld een dure reis hebt geboekt is het vaak een goed idee om een annuleringsverzekering af te sluiten.

Hoe weet ik welke annuleringsverzekering bij mij past?

Dat is nog niet zo eenvoudig om uit te zoeken, maar wel heel belangrijk! Om erachter te komen is het belangrijk om op een rijtje te zetten welke risico’s jij loopt en welke dekkingen van de annuleringsverzekering daar bij horen. Je kunt vervolgens kijken naar welke verzekeraars jou deze dekkingen bieden, welke polisvoorwaarden ze voor deze verzekering hanteren en natuurlijk tegen welke prijs. Wij helpen je hier graag bij!

Hoe kan ik een annuleringsverzekering bij HVMS afsluiten?

Bij HVMS kun je geen annuleringsverzekering afsluiten via onze website. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat hulp van een expert heel waardevol is. De ene annuleringsverzekering is de andere namelijk niet en het is bovendien belangrijk om ervoor te zorgen dat de verzekering aansluit bij jouw persoonlijke situatie en wensen. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Om bij ons een verzekering af te sluiten hoef je dus alleen maar een afspraak met ons te maken en wij regelen de rest voor je!

Wat krijg ik vergoed bij annuleren?
Het bedrag dat je vergoed krijgt bij annuleren is afhankelijk van de maximumvergoeding van de verzekering. Deze bedragen lopen uiteen van €1.500 tot €1.800. Daarnaast moet de reden van annulering ook onder de dekkingen van de verzekering vallen.
Wanneer mag ik kosteloos annuleren?

Bijna iedere reisorganisatie hanteert een uiterste datum voor welke je jouw boeking nog kosteloos kunt annuleren. Moet de reis na deze datum worden geannuleerd, dan ontvang je vaak een percentage van de reissom terug. Hoe minder dagen er tussen de annulering en de vertrekdatum zitten, hoe minder je terugkrijgt van de reissom. Heb je de reis moeten annuleren wegens een reden die onder de dekking van jouw annuleringsverzekering valt? Dan worden de kosten die voor eigen rekening zijn vergoed door de verzekering.

Autoverzekering

Wat is een autoverzekering?

Met een autoverzekering ben je verzekerd voor schade die je met jouw auto toebrengt aan bezittingen van anderen. Dit doe je met de WA-verzekering. Deze moet je verplicht afsluiten wanneer je een auto koopt. Er zijn nog twee andere basisverzekeringen waarmee jouw WA-verzekering kunt uitbreiden. Daarnaast zijn er nog een heleboel aanvullende dekkingen mogelijk.

Wat kost een autoverzekering?

Autorijden is al duur genoeg. Daarom is het fijn als je goed verzekerd bent tegen een scherpe premie. Misschien is het je al opgevallen, maar de premies van autoverzekeringen lopen nogal uiteen. Dit heeft natuurlijk te maken met de dekkingen waar je voor kiest en met de auto zelf. Maar verzekeringsmaatschappijen houden met nog veel meer dingen rekening bij het bepalen van de premie. Bijvoorbeeld:

• Het soort gebruik: privé of zakelijk
• Waar je woont
• Het aantal kilometers dat je per jaar rijdt
• Jouw leeftijd
• Jouw rijgedrag
• Het aantal schadevrije jaren

Wat krijg ik vergoed bij een autoschade?
Wat je vergoed krijgt bij een autoschade verschilt per verzekeraar. De ene verzekeraar kan in een bepaalde situatie de nieuwwaarde uitkeren, terwijl je bij een andere maatschappij de dagwaarde vergoed krijgt. De dagwaarde is het bedrag dat jouw auto waard is op het moment voordat hij beschadigd raakte. Dit wordt vaak vastgesteld door een schade-expert. Welk bedrag je wanneer krijgt uitgekeerd kun je terugvinden in de polisvoorwaarden van de verzekering. Kijk hier goed naar!
Wat voor invloed heeft het aantal schadevrije jaren op mijn autoverzekering?

Wanneer je een schade claimt op jouw autoverzekering daal je op de bonus-malusladder. Deze ladder bepaalt hoeveel no-claim korting je krijgt op de basispremie van jouw autoverzekering. Claim je een jaar lang geen schade? Dan bouw je één schadevrij jaar op en stijg je op de bonus-malusladder. Hoeveel korting je krijgt bij een bepaald aantal schadevrije jaren verschilt per verzekeraar.

Wanneer je wel een schade claimt, daal je in het algemeen met 5 treden op de bonus-malusladder en krijg je dus minder korting op de premie van jouw autoverzekering. Soms is het daarom voordeliger om de schade aan jouw auto niet te claimen en deze zelf te betalen. Kijk hier dus goed naar als je een schade doorgeeft aan jouw verzekeraar.

Hoe weet ik welke autoverzekering ik nodig heb?

Welke autoverzekering bij jou past hangt van een heleboel dingen af. Jouw wensen, in welke staat de auto is, het aantal schadevrije jaren en het eigen risico dat kan worden gedragen. Kortom, jouw auto goed verzekeren vergt uitzoekwerk en deskundigheid. Onze experts helpen je hier graag bij.

Hoe kan ik een autoverzekering bij HVMS afsluiten?

Bij HVMS kun je geen autoverzekering afsluiten via onze website. Het vinden van een goede autoverzekering vereist namelijk best wat deskundigheid en moet bovendien aansluiten bij uw wensen en situatie. We zijn er daarom overtuigd dat de hulp van een expert erg waardevol is en je bovendien veel geld kan besparen. We zien bij autoverzekeringen namelijk vaak dat er onzinnige dekkingen worden afgesloten of dat mensen zijn oververzekerd. Om bij ons een autoverzekering af te sluiten hoef je alleen maar een afspraak met ons te maken en wij regelen de rest voor je!

Inboedelverzekering

Wat is een inboedelverzekering?

Met een inboedelverzekering is jouw inboedel gedekt voor schade door brand, storm en water, maar ook bij inbraak en diefstal. Wat we precies met inboedel bedoelen? Dat zijn al jouw spullen die verhuisbaar zijn. Jouw meubilair, sieraden, kunstcollectie, tuinmeubelen, apparaten en ga zo maar door. Voor alle zaken dit vastzitten aan jouw woning, sluit je een opstalverzekering af.

Hoe bepaal ik de waarde van mijn inboedel?

Wanneer je een inboedelverzekering gaat afsluiten, kun je gebruikmaken van een inboedelwaardemeter om de waarde van jouw inboedel te bepalen. De inboedelwaardemeter is gebaseerd op een jaarlijks onderzoek naar de inboedel van huishoudens in Nederland.

Er bestaat natuurlijk een kans dat de waarde van jouw inboedel afwijkt van de waarde die de inboedelmeter berekent. Om te voorkomen dat je voor een te laag bedrag bent verzekerd, krijg je daarom altijd garantie tegen onderverzekering.

De waarde van jouw inboedel wordt door de inboedelwaardemeter bepaald aan de hand van de volgende gegevens:

• Leeftijd
• Inkomen
• Gezinssamenstelling
• Grootte van de woning

Wat krijg ik vergoed bij schade?

Bij schade krijg je de nieuwwaarde of de vervangingswaarde van de beschadigde spullen vergoed. Wanneer je welke vergoeding krijgt verschilt per verzekeraar en is afhankelijk van onder andere de leeftijd van de spullen en of ze veel gebruikt zijn.

• Wordt de nieuwwaarde vergoed, dan krijg je het bedrag uitgekeerd dat nodig is om de beschadigde spullen nieuw aan te schaffen.
• Bij de vervangingswaarde krijg je het bedrag dat nodig is om de beschadigde de spullen te vervangen door vergelijkbare spullen. Dit bedrag wijkt vaak af van de prijs waarvoor je de spullen hebt aangeschaft. Je krijgt namelijk de dagwaarde van de spullen vergoed. Verzekeraars werken hiervoor met afschrijvingslijsten. Deze zijn meestal terug te vinden op hun website.

Wat kost een inboedelverzekering?

De premie van jouw inboedelverzekering is afhankelijk van de uitkomsten van de inboedelwaardemeter. Hiermee kun je op basis van jouw leeftijd, inkomen, gezinssamenstelling en grootte van de woning de waarde van jouw inboedel berekenen. Daarnaast hangt de premie ook af van bepaalde kenmerken van jouw woning. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het type woning, het bouwjaar, het postcodegebied en het soort dakbedekking.

Hoe hoog is mijn eigen risico bij een inboedelverzekering?

De hoogte van jouw eigen risico bij een inboedelverzekering verschilt per verzekeringsmaatschappij. Vaak geldt er een standaard eigen risico en kun je deze verlagen door gebruik te maken van een aangesloten herstelbedrijf bij schade. Voor de verschillende schades die verzekerd zijn, gelden vaak ook verschillende eigen risico’s.

Hoe weet ik welke inboedelverzekering ik nodig heb?

Welke inboedelverzekering bij jou past hangt van een heleboel dingen af. Jouw wensen, welke risico’s voor jou belangrijk zijn om te verzekeren, maar ook bijvoorbeeld van jouw financiële situatie. Waar het eigenlijk op neer komt is dat jouw inboedel goed verzekeren een hoop uitzoekwerk en deskundigheid vereist. Onze experts helpen je hier graag bij.

Hoe kan ik een inboedelverzekering bij HVMS afsluiten?

Bij HVMS kun je geen inboedelverzekering afsluiten via onze website. Het vinden van een goede inboedelverzekering vereist namelijk best wat deskundigheid en moet bovendien aansluiten bij jouw wensen en situatie. We zijn er daarom van overtuigd dat de hulp van een expert erg waardevol is en je bovendien veel geld kan besparen. We zorgen er namelijk voor dat je helemaal op de hoogte bent van de voorwaarden van jouw verzekering en niet voor verrassingen komt te staan wanneer je schade hebt. Om bij ons een inboedelverzekering af te sluiten hoef je alleen maar een afspraak met ons te maken en wij regelen de rest voor je!

Levensverzekering

Wat is een levensverzekering?

Een levensverzekering keert een bedrag uit bij het in leven zijn of overlijden van de verzekerde. Sommige levensverzekeringen keren zelfs uit in beide gevallen. Een overlijdensrisicoverzekering en uitvaartverzekering zijn levensverzekeringen die uitkeren wanneer je komt te overlijden. Kapitaalverzekeringen en lijfrenteverzekeringen keren juist uit wanneer je nog in leven bent. Een gemengde levensverzekering keert bij zowel het in het leven zijn als het overlijden uit.

Wat is een en-bloc bepaling en waarom is het belangrijk?

Op sommige levensverzekering is een en-bloc bepaling van toepassing. Wanneer dit het geval is mag de verzekeraar jouw polis op welk moment wijzigen, zonder hier toestemming voor te vragen. Die wijzigingen kunnen bijvoorbeeld te maken hebben met de premie of voorwaarden van jouw levensverzekering. Als jouw verzekeraar bijvoorbeeld een forse premieverhoging doorvoert, mag je wel overstappen naar een andere verzekeraar. Je loopt dan echter de kans dat je duurder uit bent omdat je inmiddels ouder bent geworden. Ook kan een veranderde gezondheidssituatie een belemmering vormen bij het afsluiten van een nieuwe levensverzekering.

Wie krijgt de uitkering van de levensverzekering en wanneer?

Wie de uitkering van de levensverzekering krijgt spreek je af bij het afsluiten van de verzekering. Je stelt dan namelijk vast op wiens leven de verzekering wordt afgesloten en wie de begunstigde is van de uitkering.

Het moment waarop de levensverzekering uitkeert hangt af van de soort verzekering die je afsluit. Bij een overlijdensrisicoverzekering en uitvaartverzekering wordt een bedrag uitgekeerd bij overlijden. Bij een kapitaalverzekering en een lijfrenteverzekering krijg je een bedrag uitgekeerd wanneer je nog in leven bent op een bepaalde einddatum. Een gemengde verzekering keert zowel bij in leven zijn, als bij overlijden uit.

Wat kost een levensverzekering?

De premie die je voor jouw levensverzekering gaat betalen is afhankelijk van verschillende zaken. De premie hangt bijvoorbeeld af van de hoogte van het verzekerde bedrag, de periode die je verzekert en jouw leeftijd en gezondheid.

Hoe weet ik welke levensverzekering ik nodig heb?

Welke levensverzekering bij jou past hangt van een heleboel dingen af. Jouw wensen, welke risico’s voor jou belangrijk zijn om te verzekeren, maar ook bijvoorbeeld jouw financiële situatie. Waar het eigenlijk op neer komt is dat het afsluiten van een goede levensverzekering een hoop uitzoekwerk en deskundigheid vereist. Onze experts helpen je hier graag bij!

Hoe kan ik een levensverzekering bij HVMS afsluiten?

Bij HVMS kun je geen levensverzekering afsluiten via onze website. Het vinden van een goede levensverzekering vereist namelijk best wat deskundigheid en moet bovendien aansluiten bij jouw wensen en situatie. We zijn er daarom van overtuigd dat de hulp van een expert erg waardevol is en je bovendien meer financiële zekerheid geeft. We brengen namelijk altijd jouw financiële risico’s en doelen in kaart en zorgen dat jouw levensverzekering hier helemaal op aansluit. Om bij ons een levensverzekering af te sluiten hoef je alleen maar een afspraak met ons te maken en wij regelen de rest voor je!

Motorverzekering

Wat kost een motorverzekering?

Misschien is het je al opgevallen, maar de premies van motorverzekeringen kunnen flink verschillen. Dit heeft onder andere te maken met de dekking die je kiest. Maar verzekeringsmaatschappijen houden met nog veel meer dingen rekening bij het bepalen van de premie, bijvoorbeeld:

• Het type motor
• Het soort gebruik: privé of zakelijk
• Het aantal kilometers dat je per jaar rijdt
• Jouw leeftijd
• Jouw woonplaats
• Het aantal schadevrije jaren

Wat is een groene kaart?

In de meeste Europese landen is het verplicht om een groene kaart bij je te hebben. Een groene kaart is een internationaal verzekeringsbewijs. Zo kan een agent in het buitenland zien waar jouw voertuig verzekerd is. De groene kaart is een jaar geldig en krijg je wanneer je een motorverzekering afsluit. Bij veel verzekeraars kun je deze kaart terugvinden in jouw online polismap of krijg je hem toegestuurd.

Wat voor invloed heeft het aantal schadevrije jaren op mijn motorverzekering?

Wanneer je een schade claimt op jouw motorverzekering daal je op de bonus-malusladder. Deze ladder bepaalt hoeveel no-claim korting je krijgt op de basispremie van jouw motorverzekering. Claim je een jaar lang geen schade? Dan bouw je één schadevrij jaar op en stijg je op de bonus-malusladder. Hoeveel korting je krijgt bij een bepaald aantal schadevrije jaren verschilt per verzekeraar.

Wanneer je wel een schade claimt, daal je in het algemeen met 5 treden op de bonus-malusladder en krijg je dus minder korting op de premie van jouw motorverzekering. Veel verzekeraars maken gebruik van een verlengde bonus-malusladder. Als je op de hoogste trede staat, kun je dan één schade claimen zonder dat je korting omlaag gaat. Je daalt dan wel op de bonus-malusladder. Controleer bij het melden van een schade daarom altijd wat de consequenties zijn voor jouw no-claimkorting. Het kan soms gunstiger zijn de schade voor eigen rekening te nemen.

Kan ik zelf de hoogte van mijn eigen risico bepalen?

Bij de WA + beperkt casco en WA + volledig casco verzekeringen is het mogelijk om zelf de hoogte van jouw eigen risico te bepalen. Hoe hoger het eigen risico dat je kiest, des te minder premie je voor jouw motorverzekering hoeft te betalen.

Wat krijg ik vergoed bij een motorschade?
Wat je vergoed krijgt bij een schade aan jouw motor verschilt per verzekeraar. De ene verzekeraar kan in een bepaalde situatie de nieuwwaarde uitkeren, terwijl je bij een andere maatschappij de dagwaarde vergoed krijgt. De dagwaarde is het bedrag dat jouw motor waard is op het moment voordat hij beschadigd raakte. Dit wordt vaak bepaald door een schade-expert. Welk bedrag je wanneer krijgt uitgekeerd kun je terugvinden in de polisvoorwaarden van de verzekering. Kijk hier goed naar!
Hoe weet ik welke motorverzekering ik nodig heb?

Welke motorverzekering bij jou past hangt van een heleboel dingen af. Jouw wensen, welke risico’s voor jou belangrijk zijn om te verzekeren, maar ook bijvoorbeeld van jouw financiële situatie. Waar het eigenlijk op neer komt is dat jouw motor goed verzekeren een hoop uitzoekwerk en deskundigheid vereist. Onze experts helpen je hier graag bij.

Hoe kan ik een motorverzekering bij HVMS afsluiten?

Bij HVMS kun je geen motorverzekering afsluiten via onze website. Het vinden van een goede motorverzekering vereist namelijk best wat deskundigheid en moet bovendien aansluiten bij uw wensen en situatie. We zijn er daarom van overtuigd dat de hulp van een expert erg waardevol is en je bovendien veel geld kan besparen. We zorgen er namelijk voor dat je helemaal op de hoogte bent van de voorwaarden van jouw verzekering en niet voor verrassingen komt te staan wanneer je schade hebt. Om bij ons een motorverzekering af te sluiten hoef je alleen maar een afspraak met ons te maken en wij regelen de rest voor je!

Ongevallenverzekering

Wat krijg ik vergoed bij blijvende invaliditeit of overlijden?
Het bedrag dat je vergoed krijgt verschilt per maatschappij. Sommige verzekeraars hebben een vast bedrag voor overlijden en een vast bedrag voor blijvende invaliditeit. Bij andere verzekeraars kun je deze bedragen zelf vaststellen. Let er wel op dat het bedrag dat je uitgekeerd krijgt bij blijvende invaliditeit afhangt van de mate van invaliditeit. Deze mate wordt vastgesteld aan de hand van de Gliedertaxe. Verlies je alleen een pink, dan krijg je bijvoorbeeld 10% van het verzekerde bedrag uitgekeerd. Deze percentages kunnen per verzekeraar verschillen en vind je vaak terug in de polisvoorwaarden.
Wat is er niet verzekerd?

Dit kan per verzekeringsmaatschappij verschillen. Over het algemeen zijn ongevallen na gebruik van alcohol en/of drugs en ongevallen waaraan je zelf ernstig schuldig bent niet verzekerd. Sommige maatschappijen sluiten ook ongevallen als gevolg van gevaarlijke sporten of beroepen uit. Kijk hier dus goed naar wanneer je een ongevallenverzekering afsluit.

Hoe lang is een ongevallenverzekering geldig?

Bij de meeste ongevallenverzekeringen ben je verzekerd tot je de leeftijd van 70 bereikt.

Wat kost een ongevallenverzekering?

De hoogte van de premie van jouw ongevallenverzekering is afhankelijk van de aanvullende dekkingen waarvoor je kiest en of je een persoonlijke- of gezinsongevallenverzekering kiest. Hoe uitgebreider de verzekering, des te hoger de premie. Voor sommige beroepsrisico’s wordt extra premie gerekend.

Wat moet ik doen bij een ongeval?

Wanneer je blijvend letsel hebt opgelopen of komt te overlijden als gevolg van een ongeval, meld je dit bij jouw verzekeraar. Tegenwoordig kun je dit vaak online doen op de site van jouw verzekeraar.

Het uitkeringsproces bij overlijden kan vaak snel worden afgehandeld. Bij blijvend letsel kan het wat langer duren voordat je het verzekerde bedrag krijgt uitgekeerd. Verzekeraars beoordelen de mate van het letsel namelijk pas in het eindstadium, wanneer er geen verbeteringen meer zijn. De maximale periode die hiervoor wordt aangehouden is twee jaar. Er zijn ook situaties dat de verzekeraar wel alvast een voorschot uitkeert.

Hoe weet ik welke ongevallenverzekering ik nodig heb?

Welke ongevallenverzekering bij jou past hangt van een heleboel dingen af. Jouw wensen, welke risico’s voor jou belangrijk zijn om te verzekeren, maar ook bijvoorbeeld van jouw financiële situatie. Waar het eigenlijk op neer komt is dat het afsluiten van een goede ongevallenverzekering een hoop uitzoekwerk en deskundigheid vereist. Onze experts helpen je hier graag bij!

Hoe kan ik een ongevallenverzekering bij HVMS afsluiten?

Bij HVMS kun je geen ongevallenverzekering afsluiten via onze website. Het vinden van een goede ongevallenverzekering vereist namelijk best wat deskundigheid en moet bovendien aansluiten bij jouw wensen en situatie. We zijn er daarom van overtuigd dat de hulp van een expert erg waardevol is en je bovendien meer financiële zekerheid geeft. We brengen namelijk altijd jouw financiële risico’s en doelen in kaart en zorgen dat jouw ongevallenverzekering hier helemaal op aansluit. Om bij ons een ongevallenverzekering af te sluiten hoef je alleen maar een afspraak met ons te maken en wij regelen de rest voor je!

Opstalverzekering

Wat is een opstalverzekering?

Met een opstalverzekering is jouw woning gedekt voor schade door brand, storm en water, maar ook voor inbraak. Alles wat vastzit aan jouw woning valt onder deze verzekering. De leidingen, de inbouwkoelkast, de badkamer en de centrale verwarming bijvoorbeeld. Voor alle spullen die verhuisbaar zijn en dus niet vastzitten aan jouw woning sluit je een inboedelverzekering af.

Voor welk verzekerde bedrag moet ik kiezen?

Het verzekerde bedrag waar je het beste voor kunt kiezen is afhankelijk van de herbouwwaarde van jouw woning. Dit is het bedrag dat nodig is om jouw huis in dezelfde staat op dezelfde plek opnieuw te bouwen. Maar hoe bereken je deze waarde? Dit kun je het beste doen met behulp van een herbouwwaardemeter. Aan de hand van enkele gegevens van jouw woning wordt de herbouwwaarde berekend.

Er bestaat natuurlijk een kans dat de kosten van de herbouw van jouw woning afwijken van de waarde die de herbouwwaardemeter berekend. Daarom bieden veel verzekeraars een garantie tegen onderverzekering. Hierdoor ben je er zeker van dat je uiteindelijk niet alsnog voor een deel van de kosten hoeft op te draaien.

Steeds meer verzekeraars gaan gebruik maken van koppelingen met grote databanken om de herbouwwaarde van jouw woning redelijk nauwkeurig in te schatten. Meestal zie je dan geen verzekerde som op de polis staan, maar alleen de vermelding dat je verzekerd bent voor de herbouwwaarde met een garantie tegen onderverzekering.

Hoe groot is mijn eigen risico bij een opstalverzekering?

De hoogte van jouw eigen risico bij een opstalverzekering verschilt per verzekeringsmaatschappij. Bij sommige maatschappijen heb je de mogelijkheid om zelf de hoogte van het eigen risico te bepalen. Hoe hoger het eigen risico, des te minder premie je hoeft te betalen. Vaak geldt voor stormschade een hoger eigen risico dan voor de andere verzekerde schades.

Wat kost een opstalverzekering?

Verzekeraars bepalen de hoogte van de premie voor jouw opstalverzekering op basis van bepaalde gegevens van jouw woning. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de plaats waar je woont, het soort woning en de herbouwwaarde van jouw woning. De herbouwwaarde is het bedrag dat nodig is om jouw woning opnieuw te bouwen. Deze waarde kun je berekenen met behulp van de herbouwwaardemeter of wordt met behulp van de gegevens van gespecialiseerde databanken vastgesteld.

Hoe weet ik welke opstalverzekering ik nodig heb?

Welke opstalverzekering bij jou past hangt van een heleboel dingen af. Jouw wensen, welke risico’s voor jou belangrijk zijn om te verzekeren, maar ook bijvoorbeeld jouw financiële situatie. Waar het eigenlijk op neer komt is dat jouw woning goed verzekeren een hoop uitzoekwerk en deskundigheid vereist. Onze experts helpen je hier graag bij.

Hoe kan ik een opstalverzekering bij HVMS afsluiten?

Bij HVMS kun je geen opstalverzekering afsluiten via onze website. Het vinden van een goede opstalverzekering vereist namelijk best wat deskundigheid en moet bovendien aansluiten bij jouw wensen en situatie. We zijn er daarom van overtuigd dat de hulp van een expert erg waardevol is en je bovendien veel geld kan besparen. We zorgen er namelijk voor dat je helemaal op de hoogte bent van de voorwaarden van jouw verzekering en niet voor verrassingen komt te staan wanneer je schade hebt. Om bij ons een opstalverzekering af te sluiten hoef je alleen maar een afspraak met ons te maken en wij regelen de rest voor je!

Overlijdensrisicoverzekering

Wat is het verschil tussen een overlijdensrisicoverzekering en een uitvaartverzekering?

Zowel een uitvaartverzekering als een overlijdensrisicoverzekering zijn levensverzekeringen die uitkeren wanneer de verzekerde komt te overlijden. Bij een overlijdensrisicoverzekering wordt er een bedrag uitgekeerd wanneer je komt te overlijden voor een bepaalde datum. Dit bedrag is bedoeld voor de nabestaanden om kosten zoals de huur of hypotheek te kunnen blijven betalen.

Een uitvaartverzekering heeft geen einddatum en is dus een levenslange verzekering. Deze verzekering keert altijd uit bij het overlijden van de verzekerde. Het bedrag dat wordt uitgekeerd is bedoeld om de uitvaartkosten te financieren.

Wanneer keert een overlijdensrisicoverzekering niet uit?

Wanneer een overlijdensrisicoverzekering wel en niet uitkeert kan per maatschappij verschillen. Kijk dit dus goed na voordat je een verzekering afsluit. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Over het algemeen geldt dat er niet wordt uitgekeerd wanneer de verzekerde nog in leven is op de einddatum en bij zelfdoding. Als je onjuiste informatie hebt verstrekt bij het afsluiten van de verzekering, kan de verzekeraar, afhankelijk van de ernst, besluiten niet uit te keren. Ook achterstand in de premiebetaling leidt tot het weigeren van de uitkering.

Wat houdt kruislings afsluiten in?

Het kruislings afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering betekent dat jij en jouw partner allebei apart een verzekering afsluiten op het leven van de ander. Jouw partner sluit een overlijdensrisicoverzekering af op jouw leven en jij sluit een verzekering af op het leven van jouw partner. Op deze manier kan in sommige gevallen worden voorkomen dat er erfbelasting moet worden betaald over de uitkering van de overlijdensrisicoverzekering.

Het kan namelijk zijn dat jouw nabestaanden erfbelasting moeten betalen over de uitkering. Dit hangt onder andere af van de hoogte van de uitkering en of deze boven de vrijstellingen uitkomt. Een vrijstelling is een bedrag dat jaarlijks wordt vastgesteld door de belastingdienst. Voor 2020 gelden de volgende vrijstellingen:

• Vrijstelling van € 661.328,- voor gehuwden en geregistreerde partners.
• Vrijstelling van € 20.946,- voor kinderen en kleinkinderen.

In sommige situaties kan het betalen van erfbelasting over de uitkering dus worden voorkomen door de overlijdensrisicoverzekering kruislings af te sluiten. Op deze manier kun je het betalen van erfbelasting voorkomen in de volgende situaties:

• Wanneer je getrouwd bent onder huwelijkse voorwaarden
• Wanneer je een geregistreerd partnerschap hebt onder huwelijkse voorwaarden
• Wanneer je samenwoont en daar verder geen afspraken over hebt gemaakt

Wat is een variabele premie?

Bij het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering kun je kiezen tussen een gelijkblijvende of variabele premie. De gelijkblijvende premie spreekt voor zich, deze blijft gedurende de looptijd van de overlijdensrisicoverzekering gelijk. Je betaalt voor het risico dat jij komt te overlijden. Hoe ouder je wordt, hoe hoger dit risico. Daarom berekenen verzekeraars een gemiddelde premie. Dit houdt in dat wanneer je voor een gelijkblijvende premie kiest, je in de eerste jaren alvast meebetaalt voor het risico op overlijden in latere jaren.

Een variabele premie staat voor één jaar vast. De premie zal naarmate je ouder wordt oplopen. Het risico dat je komt te overlijden neemt dan namelijk ook toe.

Wat kost een overlijdensrisicoverzekering?

De premie die je betaalt voor jouw overlijdensrisicoverzekering hangt van drie zaken af: het verzekerde risico, de hoogte van de uitkering en jouw persoonlijke omstandigheden.

Bij dalende overlijdensrisicoverzekeringen hoef je in het algemeen de laatste vijf jaren dat de verzekering nog loopt, geen premie meer te betalen.

Hoe weet ik welke overlijdensrisicoverzekering ik nodig heb?

Welke overlijdensrisicoverzekering bij jou past hangt van een heleboel dingen af. Jouw wensen, welke risico’s voor jou belangrijk zijn om te verzekeren, maar ook bijvoorbeeld van jouw financiële situatie. Waar het eigenlijk op neer komt is dat het afsluiten van een goede overlijdensrisicoverzekering een hoop uitzoekwerk en deskundigheid vereist. Onze experts helpen je hier graag bij!

Hoe kan ik een overlijdensrisicoverzekering bij HVMS afsluiten?

Bij HVMS kun je geen overlijdensrisicoverzekering afsluiten via onze website. Het vinden van een goede overlijdensrisicoverzekering vereist namelijk best wat deskundigheid en moet bovendien aansluiten bij jouw wensen en situatie. We zijn er daarom van overtuigd dat de hulp van een expert erg waardevol is en je bovendien meer financiële zekerheid geeft. We brengen namelijk altijd jouw financiële risico’s en doelen in kaart en zorgen dat jouw overlijdensrisicoverzekering hier helemaal op aansluit. Om bij ons een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten hoef je alleen maar een afspraak met ons te maken en wij regelen de rest voor je!

Rechtsbijstandverzekering

Hoe hoog is het eigen risico van een rechtsbijstandverzekering?

De hoogte van het eigen risico van de rechtsbijstandverzekering verschilt per verzekeraar. De ene maatschappij heeft geen eigen risico en de andere juist weer wel. Wanneer je wel een eigen risico hebt, betaal je minder premie. Daar tegenover staat dat je een lager bedrag vergoed krijgt wanneer je rechtshulp nodig hebt, omdat het eigen risico er eerst vanaf wordt getrokken.

Wat is franchise?

Bij bijna iedere rechtsbijstandverzekering geldt een franchise. Dit woord betekent in dit geval niets anders dan een drempelbedrag. Rechtsbijstandsverzekeraars hanteren een bepaald drempelbedrag waarboven de schade moet liggen om aanspraak te kunnen doen op de rechtsbijstandsverzekering. De hoogte van dit bedrag verschilt per verzekeraar. Ligt de schade beneden dit bedrag? Dan kun je geen beroep doen op jouw rechtsbijstandverzekering en draai je hier zelf voor op. Rechtsbijstandsverzekeraars stellen zo’n bedrag vast, omdat bij kleine schades de kosten van rechtshulp vaak hoger zijn dan de hoogte van de schade.

Is een echtscheiding meeverzekerd bij de rechtsbijstandverzekering?

In het algemeen geldt dat echtscheidingsprocedures niet zijn verzekerd onder een rechtsbijstandverzekering. Bij veel verzekeraars heb je bij een echtscheiding wel het recht op een echtscheidingsmediator. Dit is een neutrale conflictbehandelaar die de echtscheiding in goede banen zal proberen te leiden. In de polisvoorwaarden van jouw verzekering vind je terug wanneer je hier recht op hebt.

Hoe kan ik een rechtsbijstandverzekering bij HVMS afsluiten?

Bij HVMS kun je geen rechtsbijstandverzekering afsluiten via onze website. Het vinden van een goede rechtsbijstandverzekering vereist namelijk best wat deskundigheid en moet bovendien aansluiten bij jouw wensen en situatie. We zijn er daarom van overtuigd dat de hulp van een expert erg waardevol is en je bovendien veel geld kan besparen. We zorgen er namelijk voor dat je helemaal op de hoogte bent van de voorwaarden van jouw verzekering en niet voor verrassingen komt te staan wanneer je een conflict hebt. Om bij ons een rechtsbijstandverzekering af te sluiten hoef je alleen maar een afspraak met ons te maken en wij regelen de rest voor je!

Reisverzekering

Wat kost een reisverzekering?

Wat een reisverzekering kost is afhankelijk van een aantal zaken. Zo wordt de premie bijvoorbeeld beïnvloed door de bestemming van jouw reis, de dekkingen waar je voor kiest en hoeveel personen er zijn meeverzekerd op de polis. Ook per verzekeraar kunnen de premies verschillen. Kijk hier dus goed naar wanneer je een reisverzekering afsluit.

Wat is er precies gedekt op mijn reisverzekering?

Met de standaarddekking van jouw reisverzekering ben je verzekerd voor schade, verlies of diefstal van jouw bagage, hulpverlening en extra kosten tijdens een vakantie of reis die je hebt geboekt. Heb je een tweede huis waar je dan regelmatig verblijft, dan valt dit in het algemeen niet onder een reisverzekering. De voorwaarden kunnen per verzekeraar nogal verschillen. Kijk hier dus goed naar voordat je een verzekering afsluit. Daarnaast kun je jouw reisverzekering nog aanvullen met extra dekkingen, zoals annulering, geneeskundige kosten en pechhulp.

Heb ik een annuleringsverzekering nodig?

Een annuleringsverzekering kun je als aanvullende module op jouw reisverzekering afsluiten. Deze verzekering is niet verplicht, maar kan wel erg handig zijn. Wanneer je jouw vakantie moet annuleren of vroegtijdig moet afbreken, zorgt deze verzekering ervoor dat je (een deel van) de kosten krijgt vergoed. Vooral wanneer je een reis gaat maken die erg duur is, is een annuleringsverzekering het overwegen waard.

Heb ik wel een aanvullende dekking geneeskundige kosten nodig met het oog op mijn zorgverzekering?

Of de aanvullende dekking voor geneeskundige kosten nuttig is voor jou, hangt af van hoe uitgebreid de dekking van jouw zorgverzekering is. Vaak is het zo dat een zorgverzekering niet alles dekt in het buitenland, zeker niet wanneer de zorg duurder is dan in Nederland. Als je een aanvullende (zorg)verzekering hebt, is de dekking voor medische kosten in het buitenland uitgebreider. Kijk hier dus goed naar voordat je een besluit neemt.

Is een reisverzekering verplicht?

Een reisverzekering is niet verplicht. Toch kan het wel verstandig zijn om een reisverzekering af te sluiten, zeker wanneer je naar het buitenland gaat.

Hoe weet ik welke reisverzekering bij mij past?

Dat is nog niet zo eenvoudig om uit te zoeken, maar wel heel belangrijk! Om erachter te komen is het belangrijk om op een rijtje te zetten welke risico’s jij loopt en welke dekkingen van de reisverzekering daar bij horen. Je kunt vervolgens kijken naar welke verzekeraars jou deze dekkingen bieden en tegen welke prijs en voorwaarden. Wij helpen je hier graag bij!

Hoe kan ik een reisverzekering bij HVMS afsluiten?

Bij HVMS kun je geen reisverzekering afsluiten via onze website. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat hulp van een expert heel waardevol is. De ene reisverzekering is de andere namelijk niet en het is bovendien belangrijk om ervoor te zorgen dat de verzekering aansluit bij jouw persoonlijke situatie en wensen. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Om bij ons een reisverzekering af te sluiten hoef je dus alleen maar een afspraak met ons te maken en wij regelen de rest voor je!

Uitvaartverzekering

Wat is een uitvaartverzekering?

Een uitvaartverzekering keert een bedrag uit wanneer jij komt te overlijden. Met dit bedrag kunnen jouw nabestaanden de uitvaart financieren. Je kunt er voor kiezen om de uitkering in de vorm van een geldbedrag te krijgen of in natura. In dit laatste geval worden er diensten en goederen geleverd die bij een uitvaart horen.

Wat is het verschil tussen een overlijdensrisicoverzekering en een uitvaartverzekering?

Zowel een uitvaartverzekering als een overlijdensrisicoverzekering zijn levensverzekeringen die uitkeren wanneer de verzekerde komt te overlijden. Een overlijdensrisicoverzekering is een tijdelijke verzekering bij overlijden en keert uit bij overlijden vóór een bepaalde datum. De uitkering is bedoeld voor de nabestaanden om kosten zoals de huur of hypotheek te kunnen blijven betalen.

Een uitvaartverzekering is een levenslange verzekering bij overlijden, meestal met een tijdelijke duur van premiebetaling. De uitkering, in geld of in natura, is bedoeld voor de uitvaart.

Wat kost een uitvaartverzekering?

De premie die je voor jouw uitvaartverzekering betaalt hangt af van de dekking waarvoor je kiest en de leeftijd waarop je de verzekering afsluit. Hoe ouder je bent op het moment van afsluiten, hoe hoger de premie. De kans dat je komt te overlijden neemt namelijk toe naarmate je ouder wordt. De kans dat de verzekeringsmaatschappij moet uitkeren daarmee ook. Bovendien is de periode waarin de uitvaartkosten bij elkaar worden gespaard dan ook korter.

Wat kost een uitvaart?
Volgens het Nibud kost een gemiddelde uitvaart tussen de €7.500 en €8.000. De kosten stijgen ieder jaar als gevolg van inflatie of door prijsschommelingen binnen de uitvaartbranche.
Wat houdt medische acceptatie in?

Verzekeraars vragen bij het afsluiten van een uitvaartverzekering naar jouw gezondheid. Aan de hand van een vragenlijst proberen ze zo het risico op overlijden in te schatten. Hoe groter het risico op overlijden, des te hoger de premie. De kans dat de verzekeraar vroegtijdig moet uitkeren is dan namelijk ook groter. In sommige gevallen kun je zelfs worden geweigerd door een verzekeraar.

Hoe weet ik welke uitvaartverzekering ik nodig heb?

Welke uitvaartverzekering bij jou past hangt van een heleboel dingen af. Jouw wensen, welke risico’s voor jou belangrijk zijn om te verzekeren, maar ook bijvoorbeeld van jouw financiële situatie. Waar het eigenlijk op neer komt is dat het afsluiten van een goede uitvaartverzekering een hoop uitzoekwerk en deskundigheid vereist. Onze experts helpen je hier graag bij!

Hoe kan ik een uitvaartverzekering bij HVMS afsluiten?

Bij HVMS kun je geen uitvaartverzekering afsluiten via onze website. Het vinden van een goede uitvaartverzekering vereist namelijk best wat deskundigheid en moet bovendien aansluiten bij jouw wensen en situatie. We zijn er daarom van overtuigd dat de hulp van een expert erg waardevol is en je bovendien meer financiële zekerheid geeft. We brengen namelijk altijd jouw financiële risico’s en doelen in kaart en zorgen dat jouw uitvaartverzekering hier helemaal op aansluit. Om bij ons een uitvaartverzekering af te sluiten hoef je alleen maar een afspraak met ons te maken en wij regelen de rest voor je!

Zorgverzekering

Wat is een zorgverzekering?

Een zorgverzekering vergoedt de kosten van medische hulp, bijvoorbeeld de behandeling van psychische problemen of een verblijf in het ziekenhuis. De basisverzekering dekt de kosten van standaardzorg en is voor iedereen in Nederland boven de 18 jaar verplicht. Je kunt deze basisverzekering uitbreiden met een aanvullende verzekering.

Hoe hoog is het eigen risico van mijn zorgverzekering?

Het eigen risico is het bedrag dat je zelf moet betalen wanneer je gebruikmaakt van zorg. Heb je dit bedrag voldaan, dan betaalt jouw zorgverzekeraar de rest van het jaar al jouw zorgkosten. Mits deze onder de dekking van jouw verzekering vallen. Zowel in 2019 als in 2020 bedraagt het minimale eigen risico € 385,-. Kies je voor een hoger eigen risico? Dan gaat de maandelijkse premie die je betaalt omlaag. Een hoog eigen risico kan een goede manier van besparen op jouw zorgverzekering zijn, wanneer je verwacht weinig zorg nodig te hebben het aankomende jaar. Kies altijd een eigen risico dat je gemakkelijk kunt dragen.

Wat is het verschil tussen eigen risico en eigen bijdrage?

Het eigen risico en de eigen bijdrage worden vaak door elkaar gehaald. Het verplichte eigen risico van de zorgverzekering betaal je eerst zelf wanneer je gebruikt maakt van zorg. Dit eigen risico geldt voor de meeste zorg in de basisverzekering. Voor de aanvullende verzekering geldt er geen eigen risico.

De eigen bijdrage betaal je voor sommige soorten zorg, hulpmiddelen en medicijnen. Bijvoorbeeld voor hoortoestellen en ziekenvervoer. Dit kan een vast bedrag zijn of een bepaald percentage van de kosten. Ook voor de aanvullende verzekering kan een eigen bijdrage gelden. Dit is afhankelijk van jouw aanvullende verzekering. Kijk hier goed naar bij het afsluiten van een zorgverzekering.

Kan ik tussentijds overstappen naar een andere zorgverzekeraar?

In principe kun je tussentijds niet overstappen naar een andere zorgverzekeraar. In uitzonderlijke gevallen is dit wel een mogelijkheid. Bijvoorbeeld als je net uit het buitenland komt. Wanneer je wel of niet kunt overstappen lees je in de polisvoorwaarden van jouw verzekering. In het algemeen kan iedereen per 1 januari overstappen naar een andere zorgverzekering.

Kan ik geweigerd worden door een zorgverzekeraar?

Zorgverzekeraars hebben een acceptatieplicht voor de basisverzekering. Dit houdt in dat je niet mag worden geweigerd op basis van jouw gezondheid. Zorgverzekeraars moeten de basisverzekering voor iedereen aanbieden tegen dezelfde premie, ongeacht de leeftijd of gezondheid van de verzekerde. De enige reden om iemand te mogen weigeren is een betalingsachterstand van meer dan twee maanden. Pas wanneer deze volledig is betaald kom je weer in aanmerking voor een zorgverzekering.

Voor aanvullende zorgverzekeringen is dat anders: zeker voor de uitgebreidere aanvullende verzekeringen zal de zorgverzekeraar meer willen weten over jouw gezondheid. De acceptatieplicht geldt niet voor de aanvullende verzekeringen.

Hoe weet ik welke zorgverzekering ik nodig heb?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering moet je behoorlijk wat keuzes maken. En het is erg belangrijk dat je dit goed doet, want je zorgverzekering moet natuurlijk wel goed aansluiten bij jouw wensen en situatie. Eigenlijk is het dus best lastig om een goede zorgverzekering te kiezen en vergt behoorlijk wat uitzoekwerk. Wij helpen je hier graag bij!

Hoe kan ik een zorgverzekering bij HVMS afsluiten?

Bij HVMS kun je geen zorgverzekering afsluiten via onze website. Het vinden van een goede zorgverzekering vereist namelijk best wat deskundigheid en moet bovendien aansluiten bij uw wensen en situatie. We zijn er daarom van overtuigd dat de hulp van een expert erg waardevol is en je bovendien meer financiële zekerheid geeft. We brengen altijd jouw belangrijkste risico’s in kaart en zorgen dat jouw zorgverzekering hier helemaal op aansluit. Om bij ons een zorgverzekering af te sluiten hoef je alleen maar een afspraak met ons te maken en wij regelen de rest voor je!

Schade

Binnen welke termijn moet ik mijn schade melden?
Je kunt jouw schade het beste altijd zo snel mogelijk melden. Hierdoor wordt de schade niet alleen sneller afgehandeld, maar beperk je ook de kosten voor eigen rekening. Voor sommige verzekeringen geldt er een termijn waarbinnen je de schade moet hebben gemeld. Kijk hier goed naar in de polisvoorwaarden!
Wanneer wordt er een schade-expert ingeschakeld?
Een schade-expert wordt vaak ingeschakeld wanneer er sprake is van een grote schade of wanneer de oorzaak onduidelijk is. Ook als een schade verhaald moet worden op een aansprakelijke tegenpartij schakelen verzekeringsmaatschappijen vaak een expert in. Bij welke schades je te maken kunt krijgen met een schade-expert, is dus helemaal afhankelijk van de situatie.
Waar stuur ik alle informatie en documenten over mijn schade naartoe?
In bijna alle gevallen kun je alle informatie naar ons toesturen. Wij handelen de schade dan verder af met jouw verzekeraar. Zo heb jij verder geen omkijken meer naar de schade en hoef je je niet bezig te houden met de afhandeling ervan.

Er zijn wel een paar situaties waarin je de documenten en informatie die te maken hebben met jouw schade niet naar ons stuurt. Dit is bijvoorbeeld het geval bij juridische geschillen die door jouw rechtsbijstandsverzekeraar worden behandeld. Vanwege privacy redenen informeren rechtsbijstandsverzekeraars ons namelijk niet over de inhoudelijke afwikkeling van een schade. Het is daarom sneller om dit direct met jouw verzekeraars af te handelen. Mocht je tegen problemen aanlopen die te maken hebben met de voortgang van jouw schadeclaim, dan kun je ons natuurlijk wel altijd bellen!

Ook wanneer een schadeclaim betrekking heeft op medische informatie, kun je de documenten beter direct naar jouw verzekeraar sturen. Bijvoorbeeld wanneer je jouw zorgkosten wil declareren met betrekking tot arbeidsongeschiktheid.

Wat moet ik doen in een noodsituatie?
Er zijn verschillende soorten noodsituaties. Veel noodsituaties vereisen een andere aanpak. Wanneer je bijvoorbeeld niet meer kunt rijden na een aanrijding kun je het beste de hulpdienst van jouw autoverzekeraar bellen. Het nummer van deze hulpdienst vind je op de groene kaart.

Heb je een noodsituatie in het buitenland? Bel dan altijd de alarmcentrale van jouw reisverzekeraar. Zij helpen je onder andere met taalbarrières, het regelen van jouw terugreis of plek om te verblijven wanneer je noodgedwongen langer op jouw vakantiebestemming moet blijven. Bovendien is dit ook bepalend voor of je iets wel of niet vergoed krijgt.

Waait het dak van jouw woning eraf tijdens een storm of loopt jouw woning een andere schade op tijdens een storm? Bel dan altijd de brandweer. Wanneer je dit doet, wordt namelijk automatisch ook jouw verzekeraar ingeschakeld die direct eventuele verdere noodvoorzieningen kan gaan regelen.

Kan ik geweigerd worden door een zorgverzekeraar?
Zorgverzekeraars hebben een acceptatieplicht voor de basisverzekering. Dit houdt in dat je niet mag worden geweigerd op basis van jouw gezondheid. Zorgverzekeraars moeten de basisverzekering voor iedereen aanbieden tegen dezelfde premie, ongeacht de leeftijd of gezondheid van de verzekerde. De enige reden om iemand te mogen weigeren is een betalingsachterstand van meer dan twee maanden. Pas wanneer deze volledig is betaald kom je weer in aanmerking voor een zorgverzekering.

Voor aanvullende verzekeringen is dat anders: zeker voor de uitgebreidere aanvullende verzekeringen zal de zorgverzekeraar meer willen weten over jouw gezondheid. De acceptatieplicht geldt niet voor de aanvullende verzekeringen.

Hoe weet ik welke zorgverzekering ik nodig heb?
Bij het afsluiten van een zorgverzekering moet je behoorlijk wat keuzes maken. En het is erg belangrijk dat je dit goed doet, want je zorgverzekering moet natuurlijk wel goed aansluiten bij jouw wensen en situatie. Eigenlijk is het dus best lastig om een goede zorgverzekering te kiezen en vergt behoorlijk wat uitzoekwerk. Wij helpen je hier graag bij!
Hoe kan ik een zorgverzekering bij HVMS afsluiten?
Bij HVMS kun je geen zorgverzekering afsluiten via onze website. Het vinden van een goede zorgverzekering vereist namelijk best wat deskundigheid en moet bovendien aansluiten bij uw wensen en situatie. We zijn er daarom van overtuigd dat de hulp van een expert erg waardevol is en je bovendien meer financiële zekerheid geeft. We brengen altijd jouw belangrijkste risico’s in kaart en zorgen dat jouw zorgverzekering hier helemaal op aansluit. Om bij ons een zorgverzekering af te sluiten hoef je alleen maar een afspraak met ons te maken en wij regelen de rest voor je!

Pin It on Pinterest