fbpx

Persoonlijk advies over de beste aansprakelijkheidsverzekering

Geen omkijken naar jouw aansprakelijkheidsverzekering
Altijd optimaal verzekerd voor schades aan derden
Profiteer van een gratis intake met één van onze specialisten

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?

Stel je gooit per ongeluk een glas rode wijn over het nieuwe vloerkleed van vrienden, je kind fietst tegen een geparkeerde auto aan of de buren lopen flinke waterschade op door een gesprongen leiding in jouw woning. De schades kunnen in de duizenden euro’s lopen. Gelukkig kun je in dit soort situaties een beroep doen op jouw aansprakelijkheidsverzekering. Eigenlijk voor iedere schade waarvoor jij wettelijk aansprakelijk wordt gesteld, kun je jouw aansprakelijkheidsverzekering gebruiken. Dus ook wanneer jij letsel veroorzaakt bij iemand anders.

Advies op maat over je aansprakelijkheidsverzekering

Schades die je per ongeluk veroorzaakt aan de spullen van anderen kunnen behoorlijk oplopen. Denk bijvoorbeeld aan een dakpan die door een stevige wind op de auto van je buren waait. En ook letselschades waarvoor je aansprakelijk wordt gesteld kunnen behoorlijk prijzig zijn. Een goede verzekering die aansluit bij jouw situatie en wensen is daarom erg handig. Onze specialisten helpen je met het vinden van de beste aansprakelijkheidsverzekering.

Eenvoudig een aansprakelijkheidsverzekering op maat afsluiten

Collega's in overleg

Onafhankelijk advies

De verzekeringsadviseurs van HVMS verdiepen zich in jouw wensen en situatie. Op basis hiervan geven ze je een onafhankelijk advies over de aansprakelijkheidsverzekering die het beste bij je past.

Een verzekeringsadviseur die de hand schudt van een klant

Gratis intake

Voordat je jouw verzekeringen aan ons overlaat, kunt je eerst vrijblijvend kennis met ons maken. Op basis van deze gratis intake bepaal je vervolgens zelf of wij je verzekeringen voor je mogen regelen!

Een verzekeringsadviseur die de hand schudt van een klant

Geen gedoe

Al het geregel rondom je verzekeringen? Daar heb je geen omkijken meer naar. De specialisten van HVMS ontzorgen je volledig. Van het afsluiten van je verzekeringen tot het afhandelen van een schade.

Handige informatie over de aansprakelijkheidsverzekering

Is een aansprakelijkheidsverzekering verplicht?

Of je nu verplicht bent om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten of niet, het is wel verstandig! Schades waarvoor jij aansprakelijk wordt gesteld zijn namelijk vaak behoorlijk prijzig.

Ik wil meer weten

Eigen risico aansprakelijkheidsverzekering

Het eigen risico dat geldt bij jouw aansprakelijkheidsverzekering verschilt per verzekeraar. Je kunt besparen op je verzekering door een hoger eigen risico te kiezen. Let op! Kies altijd een bedrag dat je nog makkelijk uit eigen zak kunt betalen.

Wat te doen bij schade?

Ben je aansprakelijk gesteld voor een schade? Neem dan altijd meteen contact met ons op. Onze experts helpen je om de schade zo snel mogelijk af te handelen en staan je op een fijne en betrokken manier bij.

Heb ik ook een inboedelverzekering nodig?

Een inboedelverzekering kan erg handig zijn. Zo ben je niet alleen verzekerd voor schades die je toebrengt aan andermans spullen, maar ook voor wanneer er iets met jouw eigen spullen gebeurt.

Meer over de inboedelverzekering

Aansprakelijkheidsverzekering en huisdieren

Huisdieren zijn soms behoorlijk onvoorspelbaar. Voor je het weet hebben ze materiële- of letselschade aan anderen aangericht. Wat heb je dan eigenlijk aan je aansprakelijkheidsverzekering?

Meer over huisdieren en je aansprakelijkheidsverzekering

Kosten aansprakelijkheidsverzekering

Een aansprakelijkheidsverzekering kost gemiddeld € 3,50 per maand. Hoeveel premie jij gaat betalen voor jouw aansprakelijkheidsverzekering is afhankelijk van je woonplaats, leeftijd, gezinssamenstelling, de dekking waar je voor kiest, eigen risico en verzekerde bedrag. Over het algemeen geldt dat hoe ouder je bent, des te goedkoper de verzekering. Kleine kinderen veroorzaken namelijk eerder schade dan volwassenen.

Wanneer je een aansprakelijkheidsverzekering afsluit met een gezinsdekking ben je duurder uit dan wanneer je alleenstaand bent. Wist je trouwens dat verzekeraars een soort risicoprofiel opbouwen voor woonplaatsen? Hoe hoger het risico van aansprakelijkheid in jouw woonplaats, des te hoger de premie.

Veelgestelde vragen

Wie is er meeverzekerd op mijn aansprakelijkheidsverzekering?

Wanneer je een aansprakelijkheidsverzekering afsluit, vraagt de verzekeraar naar jouw gezinssamenstelling. Heb je geen gezin, maar wel een partner? Dan geldt de verzekering voor zowel voor jou als je partner. Heb je wel een gezin, dan zijn alle gezinsleden verzekerd. Hoe meer personen er zijn meeverzekerd, des te hoger de premie uitvalt.

Hoe weet ik welke aansprakelijkheidsverzekering bij mij past?

Dat is nog niet zo eenvoudig om uit te zoeken, maar wel heel belangrijk! Om erachter te komen welke verzekering bij jou past,  is het belangrijk om op een rijtje te zetten welke risico’s jij loopt en welke dekkingen  daar bij horen. Je kunt vervolgens kijken naar welke verzekeraars jou deze dekkingen bieden, welke polisvoorwaarden ze voor deze verzekering hanteren en natuurlijk tegen welke prijs.

Wil jij je hier geen zorgen om hoeven maken? Neem dan contact op met één van onze specialisten en wij zoeken voor je uit welke aansprakelijkheidsverzekering écht bij je past!

Heb ik een eigen risico bij mijn aansprakelijkheidsverzekering?

Of er een eigen risico geldt of niet bij jouw verzekering, verschilt per verzekeraar. Er zijn verzekeraars die wat betreft de premie geen onderscheid maken tussen gezinnen met kinderen en zonder kinderen. Heb jij geen kinderen, dan kan het handig zijn te kiezen voor een eigen risico voor kinderen. Op die manier krijg je namelijk  een aantrekkelijke premiekorting, omdat je een hoger eigen risico hebt voor schades door kinderen.

Wel of geen eigen risico is een belangrijk punt om op te letten bij het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering.

Hoe kan ik een aansprakelijkheidsverzekering afsluit bij HVMS?

Bij HVMS kun je geen aansprakelijkheidsverzekering afsluiten via onze website. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat hulp van een expert heel waardevol is. De ene aansprakelijkheidsverzekering is de andere namelijk niet en het is bovendien belangrijk om ervoor te zorgen dat de verzekering aansluit bij jouw persoonlijke situatie en wensen. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Om bij ons een verzekering af te sluiten hoef je dus alleen maar een afspraak met ons te maken en wij regelen de rest voor je!

Waarom HVMS?

Persoonlijk advies

Bij HVMS geven we je een persoonlijk verzekeringsadvies over de aansprakelijkheidsverzekering die het beste bij je past. Dat scheelt je een hoop tijd en uitzoekwerk!

Gratis onderhoudsservice

Een aansprakelijkheidsverzekering blijft niet vanzelf de hele looptijd lang aansluiten bij jouw situatie. Daarom geven we jouw verzekeringen regelmatig een onderhoudsbeurt.

HVMS-korting tot 10%
Als HVMS-klant kun je aantrekkelijke korting krijgen op jouw verzekering wanneer je deze in een pakket afsluit. Onze adviseurs geven je hier graag slimme tips over.
Deskundige hulp bij schade
Ook wanneer het even niet meezit staan we voor je klaar. We handelen de schade zo goed en snel mogelijk voor je af en zorgen dat je krijgt waar je recht op hebt.

Profiteer als HVMS-klant van onze gratis onderhoudsservice

Verzekeringen blijven niet vanzelf de hele looptijd aansluiten bij jouw wensen en situatie. Niet alleen de verzekeringsmarkt is voortdurend in beweging, ook in jouw persoonlijke situatie vinden er waarschijnlijk geregeld veranderingen plaats. Daarom is het belangrijk om periodiek nog eens goed naar je verzekeringen te kijken. Onze specialisten doen dit gratis voor je wanneer je klant bij ons bent!

Blijf op de hoogte over de aansprakelijkheidsverzekering

De laatste nieuwtjes over de aansprakelijkheidsverzekering, tips en trucs en nog veel meer handige informatie vind je hier!

Deze verzekeringen heb je nodig voor je huurhuis

Deze verzekeringen heb je nodig voor je huurhuis

Vaak wordt er gedacht dat het afsluiten van een inboedelverzekering of overlijdensrisicoverzekering alleen nuttig is wanneer je een koopwoning hebt. Maar ook wanneer je in een huurhuis woont, zijn er een aantal verzekeringen die handig zijn om af te sluiten. Schade...

Lees meer
Welke verzekeringen heb ik nodig voor mijn koophuis?

Welke verzekeringen heb ik nodig voor mijn koophuis?

Heb je net een woning gekocht? Dan is het een goed moment om na te gaan denken over de verzekeringen die nodig hebt om je koophuis goed te verzekeren. De aankoop van een woning brengt al genoeg kosten met zich mee. Je moet er niet aan denken dat je ook nog eens te...

Lees meer

Contact & service

Afspraak maken

Kies een moment in de agenda dat jou uitkomt en komt langs voor een gratis intake over jouw aansprakelijkheidsverzekering!

Schade melden

Ben je aansprakelijk gesteld voor een schade? Geef dit dan zo snel mogelijk aan ons door. Wij gaan direct voor je aan de slag.

Heb je nog een vraag?

Heb je het antwoord op jouw vraag niet kunnen vinden? Neem dan gerust contact met ons op.

Pin It on Pinterest