fbpx

Persoonlijk advies over de beste annuleringsverzekering

Jouw annuleringsverzekering goed geregeld bij HVMS
Beter verzekerd zonder moeite
Profiteer nu van een gratis intake met één van onze experts

73.000

mensen vertrouwden op ons verzekeringsadvies

Z

Gratis intake

om te ontdekken wat we allemaal voor je doen

Geen gedoe

Wij zorgen dat alles goed geregeld wordt

w

Onafhankelijk

We werken samen met 41 verzekeraars

​ Zeker op reis met een passende annuleringsverzekering

Het is al vervelend genoeg als je vakantie niet doorgaat, maar het is dubbel zo erg als je tóch voor die reis moet betalen. Met een passende annuleringsverzekering kun je dit voorkomen. Bovendien biedt de alarmcentrale van de verzekeraar praktische hulp als je noodgedwongen je vakantie moet afbreken. Zo helpen ze je bijvoorbeeld met de taalbarrière.

Maar hoe kies je uit het brede aanbod nu de beste annuleringsverzekering voor jou? Dat is eenvoudiger dan je denkt. Je hoeft namelijk alleen maar bij ons langs te komen en ons te vertellen over jouw wensen. Wij adviseren je vervolgens over de annuleringsverzekering die bij je past en nemen al het geregel uit handen. Zodat jij met een gerust hart een reis kunt boeken!

​ Misschien wilde je dit ook wel weten over de annuleringsverzekering

Kies ik voor de kortlopende of doorlopende annuleringsverzekering?

Voor welke annuleringsverzekering jij het beste kunt kiezen is afhankelijk van hoe vaak en hoe lang je in een jaar tijd op reis gaat. Is dat meerdere keren per jaar of voor een langere tijd dan is de doorlopende annulerings- verzekering al snel goedkoper dan de kortlopende annuleringsverzekering.

Is annulering van mijn vliegticket meeverzekerd?

Wanneer je een annuleringsverzekering hebt afgesloten zijn de annuleringskosten van jouw vliegticket in het algemeen gewoon meeverzekerd. Het moet dan natuurlijk wel om een annuleringsreden gaan die onder dekking van de verzekering valt.

Meer over annuleringsverzekering en vliegticket

Hoe zit het met de annulering van mijn reis?

Wil je jouw reis annuleren en ben je benieuwd wat er precies vergoed wordt? Bijvoorbeeld wanneer je jouw reis wil annuleren vanwege het Coronavirus. In de polisvoorwaarden van je annuleringsverzekering kun je alles terugvinden!

Meer over annulering van je reis

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik een annuleringsverzekering afsluiten bij HVMS?

Bij HVMS kun je geen annuleringsverzekering afsluiten via onze website. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat hulp van een expert heel waardevol is. De ene verzekering is de andere namelijk niet en het is bovendien belangrijk om ervoor te zorgen dat de verzekering aansluit bij jouw persoonlijke situatie en wensen. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Om bij ons een verzekering af te sluiten hoef je dus alleen maar een afspraak met ons te maken en wij regelen de rest voor je!

Wat zijn geldige annuleringsredenen?

Reizen kunnen om verschillende redenen niet doorgaan. Welke redenen worden gedekt door een annuleringsverzekering kan per maatschappij verschillen. Redenen die door bijna iedere verzekeraar worden gedekt zijn:

• Overlijden of ernstige ziekte van jezelf, huisgenoten of familieleden
• Echtscheiding
• Zwangerschap
• Ernstige schade aan je huis of bedrijf
• Werkeloosheid na een vast dienstverband, mits het om onvrijwillig ontslag gaat
• Een nieuwe baan nadat je werkeloos bent geweest
• Het onverwacht niet krijgen van een visum
• Diefstal of uitval van het voertuig waarmee je op vakantie zou gaan

Is een annuleringsverzekering verplicht?

Nee, deze verzekering is niet verplicht, maar kan wel verstandig zijn. Of deze verzekering handig is voor jou, hangt af van verschillende dingen. Wanneer je bijvoorbeeld een dure reis hebt geboekt is het vaak een goed idee om een annuleringsverzekering af te sluiten.

Wat krijg ik vergoed bij een annulering?

Het bedrag dat je vergoed krijgt bij annuleren is afhankelijk van de maximumvergoeding van de verzekering. Deze bedragen lopen uiteen van €1.500 tot €1.800. Daarnaast moet de reden van annulering ook onder de dekkingen van de verzekering vallen.

Waarom HVMS?

Persoonlijk advies

Bij HVMS geven we je een persoonlijk verzekeringsadvies over de annuleringsverzekering die het beste bij je past. Dat scheelt je een hoop tijd en uitzoekwerk!

Gratis onderhoudsservice

Een annuleringsverzekering blijft niet vanzelf de hele looptijd lang aansluiten bij jouw situatie. Daarom geven we jouw verzekeringen regelmatig een onderhoudsbeurt.

HVMS-korting tot 10%
Als HVMS-klant kun je aantrekkelijke korting krijgen op jouw verzekering wanneer je deze in een pakket afsluit. Onze adviseurs geven je hier graag slimme tips over.
Deskundige hulp bij schade

Ook wanneer het even niet meezit staan we voor je klaar. We handelen alles rondom een annulering zo goed en snel mogelijk voor je af en zorgen dat je krijgt waar je recht op hebt.

​ Meer informatie over de annuleringsverzekering

Hieronder vind je allerlei handige informatie over de annuleringsverzekering.

Wat is een annuleringsverzekering?

Met een annuleringsverzekering krijg je de kosten van het onverwachts moeten annuleren of voortijdig afbreken van jouw reis (gedeeltelijk) vergoed. Vaak wordt deze verzekering in combinatie met een reisverzekering gesloten. Je kunt ervoor kiezen om een kortlopende annuleringsverzekering af te sluiten voor één reis of een doorlopende annuleringsverzekering die het hele jaar door geldt.

Een annuleringsverzekering afsluiten na het boeken

Wanneer je een reis hebt geboekt is het verstandig om zo snel mogelijk een annuleringsverzekering af te sluiten. Bij de meeste verzekeraars moet je jouw verzekering namelijk binnen 7 tot 14 dagen na het boeken van je reis hebben afgesloten. Doe je dit niet binnen deze termijn, dan ben je voor die reis niet verzekerd voor annulering.

Vaak bieden reisorganisaties meteen tijdens het boeken al de mogelijkheid aan om een annuleringsverzekering af te sluiten. Dit is wel makkelijk, maar niet altijd even verstandig. Vaak zijn deze annuleringsverzekeringen namelijk een stuk duurder dan wanneer je dit apart bij een andere verzekeraar of tussenpersoon regelt. Bovendien heb je dan ook meer mogelijkheden om de verzekering aan te passen aan jouw situatie en wensen. Bijvoorbeeld met betrekking tot de dekking.

Annuleringsverzekering afsluiten bij HVMS: zo eenvoudig is het!

Ben je op zoek naar een goede annuleringsverzekering? Dan ben je bij ons aan het goede adres. Wij geven je namelijk een onafhankelijk verzekeringsadvies over de verzekering die het beste bij je past. Het enige wat jij hoeft te doen is een afspraak maken met één van onze adviseurs! Goed om te weten: deze eerste afspraak is helemaal gratis en vrijblijvend!

 

Dit is wat we voor je doen:

 • We geven je een persoonlijk en onafhankelijk verzekeringsadvies over de annuleringsverzekering die het beste bij je past. Ook in combinatie met jouw reisverzekering. Van een goede prijs-kwaliteit verhouding ben je verzekerd!
 • Naar het regelen van je verzekering heb je geen omkijken. Wij zorgen dat alles op rolletjes loopt
 • Jij gaat goed verzekerd op reis en wij staan voor je klaar wanneer je schade hebt of een andere vraag
 • Heb je een doorlopende annuleringsverzekering? Dan zorgen we ervoor dat deze de hele looptijd lang blijft aansluiten bij jouw situatie en wensen met onze onderhoudsservice

Wat kost een annuleringsverzekering?

De premie van een annuleringsverzekering is 5,5 tot 7% van de totale reissom. Welk percentage er wordt gerekend is afhankelijk van de dekking waar je voor kiest: standaard, luxe of allrisk. Hoe uitgebreider de dekking, des te hoger de premie. 

Verder is ook van invloed of je voor een kortlopende of doorlopende annuleringsverzekering kiest en wie er allemaal zijn meeverzekerd op de annuleringsverzekering. 

Voorwaarden annuleringsverzekering

Voor iedere annuleringsverzekering gelden bepaalde voorwaarden. Deze zijn belangrijk om goed te lezen! Zo moet je jouw verzekering bijvoorbeeld binnen 7 tot 14 dagen na het boeken van je reis hebben afgesloten. Doe je dit niet, dan ben je niet verzekerd voor annulering van die reis. Verder kun je in de voorwaarden ook terugvinden wat wel en geen geldige redenen zijn voor annulering. 

Geldige redenen voor annulering:

 • Overlijden of ernstige ziekte van jezelf, huisgenoten of familieleden
 • Echtscheiding
 • Zwangerschap
 • Ernstige schade aan je huis of bedrijf
 • Werkeloosheid na een vast dienstverband, mits het om onvrijwillig ontslag gaat
 • Een nieuwe baan nadat je werkeloos bent geweest
 • Het onverwacht niet krijgen van een visum
 • Vertraging van het vliegtuig op de heenreis. Het verschilt per verzekeraar na hoeveel uur je recht hebt op een vergoeding

Geen geldige redenen voor annulering:

 • Je krijgt geen vergoeding wanneer je ernstige schuld hebt aan de annulering of een misdrijf pleegt
 • Je wist dat er een grote kan was dat je de reis moet annuleren
 • Annulering als gevolg van het faillissement van de reisorganisatie
 • Slecht weer, overstromingen, bosbranden of andere natuurrampen
 • Politieke onrust op de vakantiebestemming

 

Meer weten? Lees onze artikelen over de annuleringsverzekering!

De laatste nieuwtjes over de annuleringsverzekering, tips en trucs en nog veel meer handige informatie vind je hier!

​ Contact & service

Afspraak maken

Kies een moment in de agenda dat voor jou uitkomt en kom langs voor een gratis intake over jouw annuleringsverzekering!

Schade melden

Moet je jouw vakantie annuleren? Geef dit dan zo snel mogelijk aan ons door. Wij gaan direct voor je aan de slag!

Heb je nog een vraag?

Heb je het antwoord op jouw vraag niet kunnen vinden? Neem dan gerust contact met ons op!

Pin It on Pinterest