fbpx

Annuleringsverzekering en Corona: wat is verzekerd?

Heb je jouw reis moeten annuleren vanwege Corona en ben je benieuwd wat er precies gedekt is? Of wil je een reis gaan boeken en wil je meer informatie over wat je dan aan een annuleringsverzekering hebt? Je vindt alle antwoorden op deze pagina!

Je reis annuleren door corona: dit dekt de annuleringsverzekering

Het annuleren van jouw vakantie door een negatief reisadvies als gevolg van een pandemie valt bij de meeste verzekeraars niet onder de dekking. Bij sommige maatschappijen biedt de allriskdekking van de annuleringsverzekering wel uitkomst. Of dit bij jouw annuleringsverzekering het geval is, vind je terug in de polisvoorwaarden. Heb je jouw reis na een bepaalde datum, meestal rond 17 maart,  geboekt? Dan biedt de annuleringsverzekering geen dekking. Het Coronavirus wordt vanaf dit moment namelijk niet meer als een onverwachte gebeurtenis gezien en is daarom geen geldige reden voor annulering.

Besluit je zelf uit voorzorg jouw reis te annuleren, dan valt dit meestal niet onder de dekking van de annuleringsverzekering. Neem in dat geval contact op met de reisorganisatie en vraag of je kosteloos mag annuleren of een voucher kunt krijgen.

Tot slot kan het ook nog zo zijn dat je zelf het virus te pakken krijgt en hierdoor niet op reis kunt. In dat geval dekt jouw annuleringsverzekering gewoon de kosten. Dit geldt ook wanneer jouw naasten ernstig ziek worden door het virus of je ontslagen wordt vanwege de coronamaatregelen.

Een reis boeken: dit heb je aan een annuleringsverzekering bij annulering door Corona

Vanaf 15 juni wordt het reisadvies van een aantal landen in Europa geel in plaats van oranje. Dit betekent dat je weer op vakantie kunt naar deze landen. Wat het reisadvies is voor jouw vakantiebestemming kun je terugvinden op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Wanneer je nu een reis boekt is annulering als gevolg van het Coronavirus niet gedekt. Dit komt omdat dit geen onverwachte gebeurtenis meer is, een voorwaarde voor de dekking van een annuleringsverzekering. Annulering vanwege een negatief reisadvies, het sluiten van landen of annulering vanwege het intrekken van een visum of ander belangrijk reisdocument is niet verzekerd.

Word jijzelf of één van jouw naasten ernstig ziek door het virus en kan je daarom niet op vakantie gaan? Dan keert de annuleringsverzekering wel een bedrag uit. Ook ontslag als gevolg van Coronamaatregelen is een geldige reden voor annulering.

 

Veelgestelde vragen over het coronavirus

Is het verstandig om te wachten met het boeken van een tot er geen oranje of rood reisadvies meer is?

In principe kun je gewoon een reis boeken naar een land met een oranje of rood reisadvies. Wees je er wel van bewust dat dit jouw eigen verantwoordelijkheid is en de annuleringsverzekering geen dekking biedt wanneer je jouw reis moet annuleren vanwege Corona. In dat geval moet je er uit zien te komen met de reisorganisatie. Besluit je toch een reis te gaan boeken? Let dan goed op de voorwaarden van de reisorganisatie!

Ik wil mijn reis annuleren vanwege Corona, kan dat?

Wanneer je jouw reis wil annuleren vanwege het Coronavirus is het belangrijk om eerst contact op te nemen met jouw reisorganisatie en naar een oplossing te zoeken. Krijg je geen voucher, mag je de reis niet omboeken en krijg je niet de volledig reissom terug? Dan kun je contact opnemen met ons. 

Let wel op dat we je alleen kunnen helpen met de annulering van jouw reis en je annuleringsverzekering wanneer:

  • Je binnen 14 dagen op reis zou gaan
  • De reis niet door kan gaan omdat er nog steeds een negatief reisadvies geldt voor de plaats van bestemming
  • Er op het moment van boeken nog geen negatief reisadvies bestond
  • Je een annuleringsverzekering hebt afgesloten voor een bepaalde datum, meestal rond 17 maart. 
Vanwege het Coronavirus heb ik mijn vakantie eerder af moeten breken. Krijg ik een vergoeding voor de overige vakantiedagen?af moeten breken? Krijg ik de overige vaakntiedagen

In het algemeen is dit niet verzekerd met een annuleringsverzekering. Veel verzekeraars hebben pandemieën namelijk uitgesloten op de dekking van hun annuleringsverzekering. Of dit bij jouw verzekering ook het geval is vind je terug in de voorwaarden. 

Ik ben zelf besmet met het Coronavirus en kan hierdoor niet op reis. Is dit gedekt?

Wanneer jij of jouw naasten ernstig ziek raken door het Coronavirus en de reis daardoor niet kan worden gemaakt, wordt dit gedekt door jouw annuleringsverzekering. Je hebt hiervoor wel een doktersverklaring nodig en je moet echt ziek zijn. In quarantaine zitten zonder ziek te zijn, is geen geldige annuleringsreden. 

Stel hier je vraag

Geef je annulering aan ons door

s

Mijn annulering online melden

Heb je jouw reis geannuleerd en ben je niet tot een oplossing gekomen met de reisorganisatie? Geef de annulering dan eenvoudig online aan ons door!

Liever direct contact?

Heb je een vraag over de annulering van jouw reis door Corona en de annuleringsverzekering? Of geef je de annulering liever telefonisch aan ons door? Dat kan natuurlijk ook!

Pin It on Pinterest