fbpx

Persoonlijk advies over de beste autoverzekering

Geen omkijken naar het regelen van jouw autoverzekering
Beter verzekerd, zonder moeite
Maak kennis met onze experts tijdens een gratis intake

Wat is een autoverzekering?

Een autoverzekering sluit je af om schade aan jouw auto te verzekeren. De autoverzekering keert een bepaald bedrag uit wanneer je te maken krijgt met een schade die onder de dekking van jouw verzekering valt. Zo weet je zeker dat je snel de weg weer op kunt na een schade! Je bent verplicht om tenminste een WA verzekering af te sluiten. Deze basisdekking kun je aanvullen met allerlei extra dekkingen. 

Kies de autoverzekering die bij je past

Wanneer je in het bezit bent van een auto, ben je verplicht om een WA dekking af te sluiten. Dit is één van de drie autoverzekeringen waar je uit kunt kiezen.

 • WA autoverzekering

Met deze autoverzekering ben je gedekt voor schades die je met jouw auto toebrengt aan anderen.

 • Beperkt casco autoverzekering

Met deze dekking ben je niet alleen verzekerd voor schades die je met jouw auto toebrengt aan anderen, maar ook voor bepaalde schades aan je eigen auto.

 • Volledig casco autoverzekering

Dit is de meest ruime dekking waar je uit kunt kiezen. Met deze verzekering ben je voor nagenoeg alle schades verzekerd. Ook wanneer je die zelf veroorzaakt.

Advies op maat over jouw autoverzekering

Schade aan je auto is erg vervelend. Zeker wanneer je jouw auto bijvoorbeeld gebruikt om naar werk te gaan. Met een goede autoverzekering zorg je dat je snel weer de weg op kunt en niet zelf opdraait voor de kosten van de schade. En dat is wel zo’n prettig idee.

Wanneer je in het bezit bent van een auto, ben je verplicht om een WA autoverzekering af te sluiten. Je kunt deze verzekering uitbreiden met allerlei extra dekkingen. Bij HVMS helpen we je graag uit te zoeken welke autoverzekering het beste bij jouw situatie en wensen past. Zo weet je zeker dat je optimaal verzekerd bent en alles goed geregeld is!

Eenvoudig een autoverzekering op maat afsluiten

Collega's in overleg

Onafhankelijk advies

De verzekeringsadviseurs van HVMS verdiepen zich in jouw wensen en situatie. Op basis hiervan geven ze je een onafhankelijk advies over de autoverzekering die het beste bij je past.

Een verzekeringsadviseur die de hand schudt van een klant

Gratis intake

Voordat je jouw verzekeringen aan ons overlaat, kunt je eerst vrijblijvend kennis met ons maken. Op basis van deze gratis intake bepaal je vervolgens zelf of wij je verzekeringen voor je mogen regelen!

Een verzekeringsadviseur die de hand schudt van een klant

Geen gedoe

Al het geregel rondom je verzekeringen? Daar heb je geen omkijken meer naar. De specialisten van HVMS ontzorgen je volledig. Van het afsluiten van je verzekeringen tot het afhandelen van een schade.

Handige informatie over de autoverzekering

Schadevrije jaren en je autoverzekering

Wanneer je een auto hebt krijg je te maken met schadevrije jaren. Hoe meer schadevrije jaren je hebt opgebouwd, des te meer no-claim korting je krijgt op de premie van jouw autoverzekering.

Een tweede auto verzekeren

Veel verzekeraars hebben een tweede autoregeling. Met deze regeling kun je veel korting krijgen wanneer je jouw tweede auto bij dezelfde verzekeraar als je eerste auto onderbrengt.

Auto verzekeren zonder rijbewijs

Wanneer je een auto hebt gekocht, maar nog geen rijbewijs hebt, ben je toch verplicht om een WA autoverzekering af te sluiten. Dit kan erg lastig zijn. Onze specialisten helpen je er daarom graag bij!

Hoe ben ik verzekerd in het buitenland?

Ook in het buitenland kan er van alles verkeerd gaan. De meeste autoverzekeraars bieden ook over de grens dekking. In welke landen jouw autoverzekering geldig is vind je op je groene kaart of in de polisvoorwaarden.

Een autoverzekering voor jongeren

Jongeren onder de 24 jaar betalen vaak een hogere premie voor hun autoverzekering. Dit komt doordat zij vaker autoschades veroorzaken dan ervaren bestuurders. Het loont om uit te zoeken bij welke verzekeraar dit niet het geval is.

Ik ga binnenkort mijn nieuwe auto ophalen. Hoe zorg ik ervoor dat ik verzekerd weg kan rijden?

Onverzekerd rondrijden is strafbaar en kan je bovendien een behoorlijke boete opleveren. De adviseurs van HVMS zorgen er daarom voor dat jouw auto direct goed verzekerd is en jij zonder zorgen de weg op kunt.

 

Aanvullende autoverzekeringen

Je kunt ervoor kiezen om jouw autoverzekering uit te breiden met allerlei aanvullende dekkingen. Wij geven je graag advies over welke extra optie voor jou van toegevoegde waarde is!

 

Uit deze aanvullende dekkingen kun je kiezen:

 • Rechtsbijstandverzekering
 • Schadeverzekering inzittenden
 • Ongevallenverzekering inzittenden
 • Pechhulp
 • No-claimbeschermer

Kosten autoverzekering

Autorijden is al duur genoeg. Daarom is het fijn als je goed verzekerd bent tegen een scherpe premie. Misschien is het je al opgevallen, maar de premies van autoverzekeringen lopen nogal uiteen. Dit heeft natuurlijk te maken met de dekkingen waar je voor kiest en met de auto zelf. Maar verzekeringsmaatschappijen houden met nog veel meer dingen rekening bij het bepalen van de premie. Bijvoorbeeld:

• Het soort gebruik: privé of zakelijk
• Waar je woont
• Het aantal kilometers dat je per jaar rijdt
• Jouw leeftijd
• Jouw rijgedrag
• Het aantal schadevrije jaren

De belangrijkste voorwaarden

De ene autoverzekering is de andere niet. Dat heeft niet alleen met de dekking en de prijs te maken, maar vooral ook met de voorwaarden van de verzekering. Dit zijn een aantal belangrijke voorwaarden om op te letten:

 • De vergoedingen bij de verschillende soorten schades
 • Het eigen risico
 • Vrije reparatiekeuze
 • Aanschafwaarderegeling
 • Vervangend vervoer bij totaalverlies

Wil je je hier niet druk om hoeven maken en zeker weten dat je een autoverzekering afsluit met goede voorwaarden die aansluiten bij jouw wensen en situatie? Maak dan een afspraak met één van onze adviseurs en wij regelen alles voor je!

Veelgestelde vragen

Hoe weet ik welke autoverzekering ik nodig heb?

Welke autoverzekering bij jou past hangt van een heleboel dingen af. Jouw wensen, in welke staat de auto is, het aantal schadevrije jaren en het eigen risico dat kan worden gedragen. Kortom, jouw auto goed verzekeren vergt uitzoekwerk en deskundigheid. Onze experts helpen je hier graag bij. Het enige wat je hoeft te doen is een afspraak maken met één van onze adviseurs!

Wat is een voorlopige dekking?

Wanneer je een autoverzekering gaat afsluiten, kan het zijn dat je een voorlopige dekking krijgt. De verzekeraar geeft deze dekking af, zodat ze in de tussentijd kunnen beoordelen of je geaccepteerd wordt of niet en jij in de tussentijd niet onverzekerd rondrijdt. 

Hoe kan ik een autoverzekering afsluiten bij HVMS?

Bij HVMS kun je geen autoverzekering afsluiten via onze website. Het vinden van een goede autoverzekering vereist namelijk best wat deskundigheid en moet bovendien aansluiten bij jouw wensen en situatie. We zijn er daarom van overtuigd dat de hulp van een expert erg waardevol is en je bovendien veel geld kan besparen. We zien bij autoverzekeringen namelijk vaak dat er onzinnige dekkingen worden afgesloten of mensen oververzekerd zijn. Om bij ons een autoverzekering af te sluiten hoef je alleen maar een afspraak met ons te maken en wij regelen de rest voor je!

Wat krijg ik vergoed bij een autoschade?

Wat je vergoed krijgt bij een autoschade verschilt per verzekeraar. De ene verzekeraar kan in een bepaalde situatie de nieuwwaarde uitkeren, terwijl je bij een andere maatschappij de dagwaarde vergoed krijgt. De dagwaarde is het bedrag dat jouw auto waard is op het moment voordat hij beschadigd raakte. Dit wordt vaak vastgesteld door een schade-expert. Welk bedrag je wanneer krijgt uitgekeerd kun je terugvinden in de polisvoorwaarden van de verzekering. 

 

Waarom HVMS?

Persoonlijk advies

Bij HVMS geven we je een persoonlijk verzekeringsadvies over de autoverzekering die het beste bij je past. Dat scheelt je een hoop tijd en uitzoekwerk!

Gratis onderhoudsservice

Een autoverzekering blijft niet vanzelf de hele looptijd lang aansluiten bij jouw situatie. Daarom geven we jouw verzekeringen regelmatig een onderhoudsbeurt.

HVMS-korting tot 10%
Als HVMS-klant kun je aantrekkelijke korting krijgen op jouw verzekering wanneer je deze in een pakket afsluit. Onze adviseurs geven je hier graag slimme tips over.
Deskundige hulp bij schade
Ook wanneer het even niet meezit staan we voor je klaar. We handelen de schade zo goed en snel mogelijk voor je af en zorgen dat je krijgt waar je recht op hebt.

Profiteer als HVMS-klant van onze gratis onderhoudsservice

Verzekeringen blijven niet vanzelf de hele looptijd aansluiten bij jouw wensen en situatie. Niet alleen de verzekeringsmarkt is voortdurend in beweging, ook in jouw persoonlijke situatie vinden er waarschijnlijk geregeld veranderingen plaats. Daarom is het belangrijk om periodiek nog eens goed naar je verzekeringen te kijken. Onze specialisten doen dit gratis voor je wanneer je klant bij ons bent!

Blijf op de hoogte over de autoverzekering

De laatste nieuwtjes over de autoverzekering, tips en trucs en nog veel meer handige informatie vind je hier!

Contact & service

Afspraak maken

Kies een moment in de agenda dat voor jou uitkomt en kom langs voor een gratis intake over jouw autoverzekering!

Schade melden

Heb je schade aan jouw auto? Geef dit dan zo snel mogelijk aan ons door. Wij gaan direct voor je aan de slag en helpen je zo snel mogelijk op weg!

Heb je nog een vraag?

Heb je het antwoord op jouw vraag niet kunnen vinden? Neem dan gerust contact met ons op!

Pin It on Pinterest