fbpx

Autoverzekering bij HVMS

Een persoonlijk advies over jouw autoverzekering
Beter verzekerd, zonder moeite
Maak kennis met onze experts tijdens een gratis intake

Wat is een autoverzekering?

In Nederland moet je minimaal een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering, ofwel een WA verzekering afsluiten wanneer je in het bezit bent van een auto. Je bent dan verzekerd voor schade die je met jouw auto veroorzaakt bij anderen, zowel materiële als letselschade. Je kunt met een uitgebreidere dekking ook schade aan jouw eigen auto verzekeren.

Waarom een autoverzekering afsluiten?

De WA verzekering is in Nederland dus verplicht. Maar het kan verstandig zijn om je daarnaast ook te verzekeren voor schades aan jouw eigen auto. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje en bovendien kunnen autoschades behoorlijk oplopen. Een goede autoverzekering die bij je past is daarom erg belangrijk!

Wat dekt een autoverzekering?

Je hebt bij een autoverzekering keuze uit drie verschillende dekkingen. We leggen ze aan je uit!

WA verzekering

Wanneer je in het bezit bent van een auto, ben je verplicht tenminste een WA verzekering af te sluiten. Deze verzekering zorgt ervoor dat je niet zelf hoeft op te draaien voor de schade die je met jouw auto veroorzaakt bij anderen.

Beperkt casco

Deze dekking kun je bovenop jouw WA verzekering afsluiten. Met een beperkt casco verzekering ben je niet alleen verzekerd voor schades die je met jouw auto aan anderen veroorzaakt, maar ook voor bepaalde schades aan jouw eigen auto.

Volledig casco

Deze dekking is nog iets uitgebreider dan de beperkt casco dekking. Je bent met de volledig casco autoverzekering bijna voor alle schades gedekt. Ook wanneer je deze zelf veroorzaakt.

Voor de extra zekerheid

Je kunt jouw autoverzekering uitbreiden met verschillende aanvullende dekkingen. Lees hier meer over welke dat zijn.

Ongevallen inzittendenverzekering

Met deze aanvullende dekking ben je verzekerd voor blijvende invaliditeit of overlijden als gevolg van een auto-ongeval. Deze verzekering keert dan een vast bedrag uit en geldt voor iedereen die op het moment van het ongeval in de auto zit.

Rechtsbijstandverzekering

Het verhalen van een verkeersschade kan ingewikkeld zijn. Soms is de schuldvraag niet zo gemakkelijk te beantwoorden of zijn de belangen erg groot, zoals bij letselschade. Deze aanvullende dekking komt dan van pas en vergoedt de kosten van juridisch advies en deskundige rechtshulp.

Schade inzittendenverzekering

Met de schade inzittendenverzekering ben je verzekerd voor schade die bestuurders en passagiers overhouden aan een auto-ongeluk. Dit kan zowel tijdelijke als blijvende letselschade zijn, maar ook schade aan spullen.

Pechhulp

Langs de weg komen te staan met autopech is erg vervelend. Je wil dan het liefst zo snel mogelijk weer op weg geholpen worden. Met deze dekking heb je toegang tot pechhulp in Nederland en heel Europa.

Profiteer van een persoonlijk verzekeringsadvies

Autoverzekeringen zijn best ingewikkeld. Heb je een ruime dekking nodig of red je het ook met de WA verzekering? En al die aanvullende dekkingen dan? Wij helpen je graag met een duidelijk, eerlijk en persoonlijk advies over de autoverzekering die écht bij je past.

De voordelen van HVMS

Gratis intake

Het is natuurlijk altijd fijn om eerst vrijblijvend kennis te maken met elkaar. Dat kan bij HVMS! Zo kunnen we het eens rustig hebben over wat we voor je kunnen betekenen.

Een persoonlijk aanspreekpunt

Voor al jouw vragen over je autoverzekering kun je altijd contact met één van onze experts opnemen. Wij helpen je graag verder!

Verzekering die met je mee verandert

Een autoverzekering blijft niet vanzelf de hele looptijd lang aansluiten bij jouw situatie. Daarom geven we jouw verzekeringen regelmatig een onderhoudsbeurt.

Deskundige hulp bij schade

Een schade aan jouw auto is al vervelend genoeg. Daarom hebben we een professioneel team voor je klaarstaan dat jou helpt de schade zo goed en snel mogelijk af te handelen.

Wat te doen bij schade?

Een autoschade is erg vervelend. Dat wil je zo snel mogelijk hebben afgehandeld. Geef de schade daarom meteen aan ons door en wij gaan voor je aan de slag! Kom je met je auto naast de weg te staan door pech of een ongeluk? Bel in dat geval altijd eerst naar het daarvoor bestemde nummer van jouw pechhulp verzekeraar. Zij helpen je weer op weg.

Veelgestelde vragen over de autoverzekering

Wat is een autoverzekering?

Met een autoverzekering ben je verzekerd voor schade die je met jouw auto toebrengt aan anderen. Dit doe je met de WA verzekering. Deze moet je verplicht afsluiten wanneer je een auto koopt. Er zijn nog twee andere basisverzekeringen waarmee jouw WA verzekering kunt uitbreiden. Daarnaast zijn er nog een heleboel aanvullende dekkingen mogelijk.

Wat kost een autoverzekering?

Autorijden is al duur genoeg. Daarom is het fijn als je goed verzekerd bent tegen een scherpe premie. Misschien is het je al opgevallen, maar de premies van autoverzekeringen lopen nogal uiteen. Dit heeft natuurlijk te maken met de dekkingen waar je voor kiest en met de auto zelf. Maar verzekeringsmaatschappijen houden met nog veel meer dingen rekening bij het bepalen van de premie. Bijvoorbeeld:

• Het soort gebruik: privé of zakelijk
• Waar je woont
• Het aantal kilometers dat je per jaar rijdt
• Jouw leeftijd
• Jouw rijgedrag
• Het aantal schadevrije jaren

Wat krijg ik vergoed bij een autoschade?
Wat je vergoed krijgt bij een autoschade verschilt per verzekeraar. De ene verzekeraar kan in een bepaalde situatie de nieuwwaarde uitkeren, terwijl je bij een andere maatschappij de dagwaarde vergoed krijgt. De dagwaarde is het bedrag dat jouw auto waard is op het moment voordat hij beschadigd raakte. Dit wordt vaak vastgesteld door een schade-expert. Welk bedrag je wanneer krijgt uitgekeerd kun je terugvinden in de polisvoorwaarden van de verzekering. Kijk hier goed naar!
Wat voor invloed heeft het aantal schadevrije jaren op mijn autoverzekering?

Wanneer je een schade claimt op jouw autoverzekering daal je op de bonus-malusladder. Deze ladder bepaalt hoeveel no-claim korting je krijgt op de basispremie van jouw autoverzekering. Claim je een jaar lang geen schade? Dan bouw je één schadevrij jaar op en stijg je op de bonus-malusladder. Hoeveel korting je krijgt bij een bepaald aantal schadevrije jaren verschilt per verzekeraar.

Wanneer je wel een schade claimt, daal je in het algemeen met 5 treden op de bonus-malusladder en krijg je dus minder korting op de premie van jouw autoverzekering. Soms is het daarom voordeliger om de schade aan jouw auto niet te claimen en deze zelf te betalen. Kijk hier goed naar als je een schade doorgeeft aan jouw verzekeraar.

Hoe weet ik welke autoverzekering ik nodig heb?
Welke autoverzekering bij jou past hangt van een heleboel dingen af. Jouw wensen, in welke staat de auto is, het aantal schadevrije jaren en het eigen risico dat kan worden gedragen. Kortom, jouw auto goed verzekeren vergt uitzoekwerk en deskundigheid. Onze experts helpen je hier graag bij.
Hoe kan ik een autoverzekering bij HVMS afsluiten?

Bij HVMS kun je geen autoverzekering afsluiten via onze website. Het vinden van een goede autoverzekering vereist namelijk best wat deskundigheid en moet bovendien aansluiten bij jouw wensen en situatie. We zijn er daarom van overtuigd dat de hulp van een expert erg waardevol is en je bovendien veel geld kan besparen. We zien bij autoverzekeringen namelijk vaak dat er onzinnige dekkingen worden afgesloten of mensen oververzekerd zijn. Om bij ons een autoverzekering af te sluiten hoef je alleen maar een afspraak met ons te maken en wij regelen de rest voor je!

Heb je nog een vraag?

Heb je het antwoord op jouw vraag niet kunnen vinden? Neem dan een kijkje bij onze veelgestelde vragen.

Van 8.30 – 17.00 uur bereikbaar

Onze experts staan iedere werkdag voor je klaar. Je hebt altijd direct contact met één van hen.

Afspraak maken

Wil je hulp bij het regelen van jouw verzekeringen van een onafhankelijk expert? Maak dan een afspraak!

Pin It on Pinterest