fbpx

Persoonlijk advies over de beste bootverzekering

Geen omkijken naar het regelen van je bootverzekering
Jouw boot optimaal verzekeren, zonder moeite
Profiteer van een gratis intake met één van onze experts

73.000

mensen vertrouwden op ons verzekeringsadvies

Z

Gratis intake

om te ontdekken wat we allemaal voor je doen

Geen gedoe

Wij zorgen dat alles goed geregeld wordt

w

Onafhankelijk

We werken samen met 41 verzekeraars

​ Zeker het water op met een passende bootverzekering

Zorgeloos genieten van jouw boot, dat is natuurlijk wat iedere trotse bootbezitter het liefste doet. Daar helpen de verzekeringsadviseurs van HVMS je graag bij. We geven je advies over de bootverzekering die het beste bij je past en zorgen dat je zo snel mogelijk het water weer op kunt na een schade.

​ Misschien vraag jij je dit ook af over de bootverzekering

Is het verplicht om een bootverzekering af te sluiten?

Wanneer je in het bezit bent van een boot, ben je niet verplicht om een verzekering af te sluiten. Soms kan een WA verzekering wel worden verplicht door bijvoorbeeld een beheerder in een jachthaven of bij wedstrijden. In sommige andere landen ben je wel verplicht om je boot te verzekeren.

Wat moet ik allemaal regelen voordat ik op vaarvakantie ga?

Het goed onderhouden van je boot, met name de motor, is van groot belang voor je op vaarvakantie gaat. En zo zijn er nog een aantal dingen die je niet mag vergeten voor je vertrekt. We hebben hier een handige checklist over gemaakt!

Download de checklist hier

Hoe weet ik welke bootverzekering bij mij past?

Bootverzekeringen zijn er in verschillende soorten en maten. Om echt goed verzekerd het water op te gaan is het van belang dat je een bootverzekering kiest die aansluit bij jouw situatie en wensen. Hoe je dat doet lees je in onze gids!

Download de gids over de beste bootverzekering

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik een bootverzekering afsluiten bij HVMS?

Bij HVMS kun je geen bootverzekering afsluiten via onze website. Het vinden van een goede bootverzekering vereist namelijk best wat vakkennis en de verzekering moet bovendien aansluiten bij jouw wensen en situatie. We zijn er daarom van overtuigd dat deskundige hulp erg waardevol is en je bovendien veel geld kan besparen. We zorgen er voor dat je helemaal op de hoogte bent van de voorwaarden van jouw verzekering en niet voor verrassingen komt te staan wanneer je schade hebt. Om bij ons een bootverzekering af te sluiten hoef je alleen maar een afspraak met ons te maken en wij regelen de rest voor je!

Hoe kies ik het juiste vaargebied voor mijn bootverzekering?

Wanneer je een bootverzekering afsluit, doe je dit op basis van een bepaald vaargebied. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor de Nederlandse binnenwateren of de Europese. In de polisvoorwaarden van de verzekering kun je precies vinden welke vaargebieden een verzekeraar hanteert. Kijk goed welk vaargebied bij jouw vaarplannen past!

Krijg ik premiekorting wanneer ik schadevrij vaar?

Net als bij een autoverzekering krijg je ook premiekorting op jouw bootverzekering wanneer je schadevrije jaren opbouwt. Hoeveel korting je krijgt bij een bepaald aantal schadevrije jaren verschilt per verzekeraar en kun je terugvinden in de polisvoorwaarden van de verzekering.

Ben ik met een bootverzekering ook verzekerd wanneer ik deelneem aan wedstrijden?

In het algemeen is het meedoen aan wedstrijden met een motorboot niet standaard meeverzekerd op een bootverzekering. Vaak zijn wedstrijden waaraan je deelneemt met een zeilboot wel gedekt. De regels die verzekeraars hanteren met betrekking tot wedstrijden kunnen verschillen. Wij helpen je graag bij het verzekeren van jouw boot bij wedstrijden!

Waarom HVMS?

Persoonlijk advies

Bij HVMS geven we je een persoonlijk verzekeringsadvies over de bootverzekering die het beste bij je past. Dat scheelt je een hoop tijd en uitzoekwerk!

Gratis onderhoudsservice

Een bootverzekering blijft niet vanzelf de hele looptijd lang aansluiten bij jouw situatie. Daarom geven we jouw verzekeringen regelmatig een onderhoudsbeurt.

HVMS-korting tot 10%
Als HVMS-klant kun je aantrekkelijke korting krijgen op jouw verzekering wanneer je deze in een pakket afsluit. Onze adviseurs geven je hier graag slimme tips over.
Deskundige hulp bij schade
Ook wanneer het even niet meezit staan we voor je klaar. We handelen de schade zo goed en snel mogelijk voor je af en zorgen dat je krijgt waar je recht op hebt.

​ Meer informatie over de bootverzekering

Wil je meer weten over wat een bootverzekering precies is en wat er allemaal onder de dekking valt? Lees dan snel verder!

Wat is een bootverzekering?

Met een bootverzekering verzeker je jouw boot voor schades. Krijg je te maken met een schade die onder de dekking van de verzekering valt? Dan keert de verzekeraar een bepaald bedrag uit waarvan jij de schade weer kunt laten herstellen. Er zijn drie verschillende bootverzekeringen waar je uit kunt kiezen:

 

 • WA bootverzekering: Met deze dekking ben je verzekerd voor schades die je met jouw boot toebrengt aan anderen. Bijvoorbeeld bij een aanvaring. Het kan hierbij om zowel letselschade als materiële schade gaan.
 • Beperkt casco bootverzekering: Met deze dekking ben je niet alleen verzekerd voor schades die je met jouw boot toebrengt aan anderen, maar ook voor bepaalde schades aan je eigen boot. Door brand of diefstal bijvoorbeeld.
 • Volledig casco bootverzekering: Dit is de meest uitgebreide dekking en verzekert jouw boot nagenoeg voor alle schades. Ook wanneer je die zelf veroorzaakt.

Voor de extra zekerheid

Je kunt de basisdekking van je bootverzekering nog verder uitbreiden met allerlei aanvullende dekkingen. Doe dit alleen wanneer het écht nodig is.

 

 

Deze aanvullende dekkingen zijn mogelijk:

 • Ongevallenverzekering opvarenden. Je krijgt een bedrag uitgekeerd wanneer jijzelf of één van de opvarenden komt te overlijden of blijvend letsel overhoudt aan een ongeval met je boot.
 • Pechhulp. Voor wanneer je pech op het water krijgt.
 • Rechtsbijstand. Deze aanvullende dekking biedt uitkomst wanneer je te maken krijg met een conflict. Bijvoorbeeld na een aanvaring of over de garantie van je boot.
 • Particuliere verhuur. Kies je ervoor om je boot zo nu en dan te verhuren? Dan sluit je deze aanvullende dekking af!

Bootverzekering afsluiten bij HVMS: zo eenvoudig is het!

Ben je op zoek naar een goede bootverzekering? Dan ben je bij ons aan het goede adres. Wij geven je namelijk een onafhankelijk verzekeringsadvies over de verzekering die het beste bij je past. Het enige wat jij hoeft te doen is een afspraak maken met één van onze adviseurs! Goed om te weten: deze eerste afspraak is helemaal gratis en vrijblijvend!

 

Dit is wat we voor je doen:

 • We geven je een persoonlijk en onafhankelijk verzekeringsadvies over de bootverzekering die het beste bij je past. Van een goede prijs-kwaliteit verhouding ben je verzekerd!
 • Naar het regelen van je verzekering heb je geen omkijken. Wij zorgen dat alles op rolletjes loopt
 • Jij gaat goed verzekerd het water op en wij staan voor je klaar wanneer je schade hebt of een andere vraag
 • Bootverzekering eenmaal afgesloten? Dan zorgen we ervoor dat deze de hele looptijd lang blijft aansluiten bij jouw situatie en wensen met onze onderhoudsservice

Kosten bootverzekering

Wat je precies moet betalen voor je bootverzekering is afhankelijk van een aantal zaken. Allereerst wordt de premie bepaald door de dekking waar je voor kiest. Hoe uitgebreider de dekking, des te meer premie je moet betalen. Heb je dus een allrisk dekking met nog een aantal aanvullende verzekeringen, dan betaal je in het algemeen meer voor je verzekering dan iemand met alleen een WA-bootverzekering. Ook het soort boot en de waarde ervan heeft invloed op de prijs van jouw verzekering.

Daarnaast is ook het vaargebied waar je voor kiest een belangrijke factor in het vaststellen van de premie. Ook hier geldt, hoe groter het vaargebied dat je verzekert, des te meer je voor jouw bootverzekering moet betalen. 

Tot slot heeft ook het aantal schadevrije jaren dat je hebt opgebouwd invloed op de premie. Hoe meer schadevrije jaren je hebt, des te hoger de korting die je krijgt op de premie van je bootverzekering. De hoogte van de korting die je krijgt bij een bepaald aantal schadevrije jaren, verschilt per verzekeraar en is terug te vinden in de polisvoorwaarden.

​ Handige informatie over de bootverzekering

De laatste nieuwtjes over de bootverzekering, tips en trucs en nog veel meer handige informatie vind je hier!

9 slimme tips om jouw boot vaarklaar te maken

9 slimme tips om jouw boot vaarklaar te maken

Of je nu een ervaren bootliefhebber bent of pas sinds kort een trotse bootbezitter, iedereen is rond het begin van de zomermaanden weer druk bezig met zijn of haar boot klaar te stomen voor het seizoen. Want na een hele winter stil te hebben gelegen, heeft jouw boot...

Lees meer

​ Contact & service

Afspraak maken

Kies een moment in de agenda dat voor jou uitkomt en kom langs voor een gratis intake over jouw bootverzekering!

Schade melden

Schade aan jouw boot? Geef deze dan zo snel mogelijk aan ons door! Wij gaan direct voor je aan de slag.

Heb je nog een vraag?

Heb je het antwoord op jouw vraag niet kunnen vinden? Neem dan gerust contact met ons op!

Pin It on Pinterest