fbpx

Persoonlijk advies over de beste inboedelverzekering

Geen omkijken naar het regelen van jouw inboedelverzekering
Beter verzekerd, zonder moeite
Maak kennis met onze experts tijdens een gratis intake

Wat is een inboedelverzekering?

Met een inboedelverzekering is jouw inboedel gedekt voor schade door brand, storm en water, maar ook bij inbraak en diefstal. Wat we precies met inboedel bedoelen? Dat zijn al jouw spullen die verhuisbaar zijn. Jouw meubilair, sieraden, kunstcollectie, tuinmeubelen, apparaten en ga zo maar door. Voor alle zaken dit vastzitten aan jouw woning, sluit je een opstalverzekering af.

Kies de inboedelverzekering die bij je past

Wanneer je een inboedelverzekering gaat afsluiten heb je de keuze uit twee verschillende dekkingen. Daarnaast kun je jouw verzekering ook nog uitbreiden met allerlei aanvullende verzekeringen.

 

Uit deze basisdekkingen kun je kiezen

  • Basisverzekering. Met deze dekking ben je alleen verzekerd voor de schades die zijn terug te vinden in de polisvoorwaarden. In het algemeen geldt dat je bij schade door de volgende oorzaken verzekerd bent: brand, wateroverlast, blikseminslag, ontploffing, inbraak, gewelddadige beroving, storm, schroeien en smelten.
  • Allrisk inboedelverzekering. Een allriskdekking dekt alle schadegevallen, tenzij deze nadrukkelijk worden uitgesloten in de polisvoorwaarden. Dit komt er eigenlijk op neer dat je met een allriskdekking verzekerd bent tegen schades die je zelf veroorzaakt. Zoals wanneer je per ongeluk iets omstoot. Deze dekking kan erg handig zijn wanneer je jonge kinderen hebt.

 

Voor de extra zekerheid: dit zijn de aanvullende opties

  • Buitenshuisverzekering. Neem je jouw waardevolle spullen vaak mee naar buiten? Dan kan deze dekking handig zijn. Bijvoorbeeld wanneer je jouw laptop, telefoon of tablet meeneemt voor werk. Wanneer er dan iets gebeurd ben je hier met deze dekking gewoon voor verzekerd!
  • Kostbaarhedenverzekering. Deze dekking kan interessant zijn wanneer je veel kostbare spullen hebt. Denk bijvoorbeeld aan kunst, sieraden of computerapparatuur.
  • Dekking voor tijdelijke verhuur. Het wordt steeds populairder om je woning of een deel ervan te verhuren. Vaak is de tijdelijke verhuur van jouw woning niet standaard meeverzekerd.
Advies op maat over de beste inboedelverzekering

Je eigen spullen, daar ben je zuinig op. Schade aan jouw meubilair of waardevolle spullen zoals een laptop is dan ook erg vervelend. Met een inboedelverzekering verzeker je jouw spullen in huis tegen schade door bijvoorbeeld brand, diefstal of water.

Bij HVMS geven we je advies op maat over de inboedelverzekering die bij jouw wensen en situatie past. Zodat jij dat niet zelf hoeft uit te zoeken en je zeker weet dat je spullen goed verzekerd zijn!

Eenvoudig een inboedelverzekering op maat afsluiten

Collega's in overleg

Onafhankelijk advies

De verzekeringsadviseurs van HVMS verdiepen zich in jouw wensen en situatie. Op basis hiervan geven ze je een onafhankelijk advies over de inboedelverzekering die het beste bij je past.

Een verzekeringsadviseur die de hand schudt van een klant

Gratis intake

Voordat je jouw verzekeringen aan ons overlaat, kunt je eerst vrijblijvend kennis met ons maken. Op basis van deze gratis intake bepaal je vervolgens zelf of wij je verzekeringen voor je mogen regelen!

Een verzekeringsadviseur die de hand schudt van een klant

Geen gedoe

Al het geregel rondom je verzekeringen? Daar heb je geen omkijken meer naar. De specialisten van HVMS ontzorgen je volledig. Van het afsluiten van je verzekeringen tot het afhandelen van een schade.

Handige informatie over de inboedelverzekering

Is een inboedelverzekering verplicht?

Nee, een inboedelverzekering is niet verplicht. Toch kan het wel verstandig zijn om er eentje af te sluiten. Jouw inboedel is namelijk al snel meer waard dan je denkt en bij schade wil je je spullen natuurlijk het liefst zo snel mogelijk vervangen!

Kosten inboedelverzekering

De premie van jouw inboedelverzekering is afhankelijk van de uitkomsten van de inboedelwaardemeter. Hiermee kun je op basis van jouw leeftijd, inkomen, gezinssamenstelling en grootte van de woning de waarde van jouw inboedel berekenen. Daarnaast hangt de premie ook af van bepaalde kenmerken van jouw woning. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het type woning, het bouwjaar, het postcodegebied en het soort dakbedekking.

Gehoorapparaat verzekeren

Sommige inboedelverzekeringen bieden een goede dekking voor schade aan gehoorapparaten. Wel zijn er een aantal belangrijke voorwaarden om rekening mee te houden. 

Meer over het verzekeren van gehoorapparaten

Verschil opstal- en inboedelverzekering

Het verschil tussen de inboedel- en opstalverzekering is eigenlijk heel simpel. Met een inboedelverzekering, verzeker je al jouw spullen in huis. Denk bijvoorbeeld een aan losse koelkast, jouw meubilair en de tv. Een opstalverzekering dekt juist de schades aan jouw woning zelf, zoals een inbouwkoelkast, leidingen, de badkamer en de centrale verwarming.

Heb ik ook een aansprakelijkheidsverzekering nodig?

Een aansprakelijkheidsverzekering is een hele handige verzekering. Je bent dan niet alleen verzekerd voor schade aan je eigen spullen, maar ook voor schade die je toebrengt aan de spullen van anderen.

Meer over de aansprakelijkheidsverzekering

Inboedelverzekering voor studenten

Als student heb je vaak geen buffer om je spullen te vervangen wanneer ze beschadigd raken of gestolen. Daarom kan het verstandig zijn om een goede inboedelverzekering af te sluiten.

Veelgestelde vragen

Hoe bepaal ik de waarde van mijn inboedel?

Wanneer je een inboedelverzekering gaat afsluiten, kun je gebruikmaken van een inboedelwaardemeter om de waarde van jouw inboedel te bepalen. De inboedelwaardemeter is gebaseerd op een jaarlijks onderzoek naar de inboedel van huishoudens in Nederland.

Er bestaat natuurlijk een kans dat de waarde van jouw inboedel afwijkt van de waarde die de inboedelmeter berekent. Om te voorkomen dat je voor een te laag bedrag bent verzekerd, krijg je daarom altijd garantie tegen onderverzekering. De waarde van jouw inboedel wordt door de inboedelwaardemeter bepaald aan de hand van de volgende gegevens:

• Leeftijd
• Inkomen
• Gezinssamenstelling
• Grootte van de woning

Wat krijg ik vergoed bij schade aan mijn inboedel?

Bij schade krijg je de nieuwwaarde of de vervangingswaarde van de beschadigde spullen vergoed. Wanneer je welke vergoeding krijgt verschilt per verzekeraar en is afhankelijk van onder andere de leeftijd van de spullen en of ze veel gebruikt zijn.

• Wordt de nieuwwaarde vergoed, dan krijg je het bedrag uitgekeerd dat nodig is om de beschadigde spullen nieuw aan te schaffen.
• Bij de vervangingswaarde krijg je het bedrag dat nodig is om de beschadigde de spullen te vervangen door vergelijkbare spullen. Dit bedrag wijkt vaak af van de prijs waarvoor je de spullen hebt aangeschaft. Je krijgt namelijk de dagwaarde van de spullen vergoed. Verzekeraars werken hiervoor met afschrijvingslijsten. Deze zijn meestal terug te vinden op hun website.

Hoe hoog is mijn eigen risico bij mijn inboedelverzekering?

De hoogte van jouw eigen risico bij een inboedelverzekering verschilt per verzekeringsmaatschappij. Vaak geldt er een standaard eigen risico en kun je deze verlagen door gebruik te maken van een aangesloten herstelbedrijf bij schade. Voor de verschillende schades die verzekerd zijn, gelden vaak ook verschillende eigen risico’s.

Hoe kan ik een inboedelverzekering afsluiten bij HVMS?

Bij HVMS kun je geen inboedelverzekering afsluiten via onze website. Het vinden van een goede inboedelverzekering vereist namelijk best wat deskundigheid en moet bovendien aansluiten bij jouw wensen en situatie. We zijn er daarom van overtuigd dat de hulp van een expert erg waardevol is en je bovendien veel geld kan besparen. We zorgen er namelijk voor dat je helemaal op de hoogte bent van de voorwaarden van jouw verzekering en niet voor verrassingen komt te staan wanneer je schade hebt. Om bij ons een inboedelverzekering af te sluiten hoef je alleen maar een afspraak met ons te maken en wij regelen de rest voor je!

Waarom HVMS?

Persoonlijk advies

Bij HVMS geven we je een persoonlijk verzekeringsadvies over de inboedelverzekering die het beste bij je past. Dat scheelt je een hoop tijd en uitzoekwerk!

Gratis onderhoudsservice

Een inboedelverzekering blijft niet vanzelf de hele looptijd lang aansluiten bij jouw situatie. Daarom geven we jouw verzekeringen regelmatig een onderhoudsbeurt.

HVMS-korting tot 10%
Als HVMS-klant kun je aantrekkelijke korting krijgen op jouw verzekering wanneer je deze in een pakket afsluit. Onze adviseurs geven je hier graag slimme tips over.
Deskundige hulp bij schade
Ook wanneer het even niet meezit staan we voor je klaar. We handelen de schade zo goed en snel mogelijk voor je af en zorgen dat je krijgt waar je recht op hebt.

Profiteer als HVMS-klant van onze gratis onderhoudsservice

Verzekeringen blijven niet vanzelf de hele looptijd aansluiten bij jouw wensen en situatie. Niet alleen de verzekeringsmarkt is voortdurend in beweging, ook in jouw persoonlijke situatie vinden er waarschijnlijk geregeld veranderingen plaats. Daarom is het belangrijk om periodiek nog eens goed naar je verzekeringen te kijken. Onze specialisten doen dit gratis voor je wanneer je klant bij ons bent!

Blijf op de hoogte over de inboedelverzekering

Alle laatste nieuwtjes over de inboedelverzekering, tips en trucs en nog veel meer handige info vind je hier!

Deze verzekeringen heb je nodig voor je huurhuis

Deze verzekeringen heb je nodig voor je huurhuis

Vaak wordt er gedacht dat het afsluiten van een inboedelverzekering of overlijdensrisicoverzekering alleen nuttig is wanneer je een koopwoning hebt. Maar ook wanneer je in een huurhuis woont, zijn er een aantal verzekeringen die handig zijn om af te sluiten. Schade...

Lees meer
Welke verzekeringen heb ik nodig voor mijn koophuis?

Welke verzekeringen heb ik nodig voor mijn koophuis?

Heb je net een woning gekocht? Dan is het een goed moment om na te gaan denken over de verzekeringen die nodig hebt om je koophuis goed te verzekeren. De aankoop van een woning brengt al genoeg kosten met zich mee. Je moet er niet aan denken dat je ook nog eens te...

Lees meer

Contact & service

Afspraak maken

Kies een moment in de agenda dat voor jou uitkomt en kom langs voor een gratis intake over jouw inboedelverzekering!

Schade melden

Heb je schade aan jouw inboedel? Geef dit dan zo snel mogelijk aan ons door. Wij gaan direct voor je aan de slag!

Heb je nog een vraag?

Heb je het antwoord op jouw vraag niet kunnen vinden? Neem dan gerust contact met ons op!

Pin It on Pinterest