fbpx

Persoonlijk advies over de beste levensverzekering

Geen omkijken naar het regelen van je levensverzekering
 Beter verzekerd, zonder moeite
Maak kennis met onze experts tijdens een gratis intake

Wat is een levensverzekering?

Levensverzekeringen zijn verzekeringen die een bedrag uitkeren bij het in leven zijn of overlijden van de verzekerde. Sommige keren zelfs uit in beide gevallen. Een overlijdensrisicoverzekering en uitvaartverzekering zijn voorbeelden van levensverzekeringen die uitkeren wanneer je komt te overlijden. Kapitaalverzekeringen en lijfrenteverzekeringen keren juist uit wanneer je nog in leven bent. Een gemengde verzekering keert bij zowel het in het leven zijn als bij overlijden uit.

Financiële zekerheid met een levensverzekering

Je hebt verschillende soorten levensverzekeringen, ieder geschikt voor een ander financieel doel en persoonlijke situatie. Om deze doelen te bereiken en jou of je nabestaanden financiële zekerheid te kunnen bieden, is het van belang dat je een levensverzekering kiest die aansluit bij jouw situatie en wensen. Eentje die uitkeert bij het in leven zijn of juist bij het overlijden van de verzekerde.

Levensverzekeringen zijn ingewikkelde producten. Laat je daarom adviseren door één van onze specialisten. We kijken samen welke levensverzekering het beste is voor jou en nemen bovendien al het geregel uit handen!

Eenvoudig een levensverzekering op maat afsluiten

Collega's in overleg

Onafhankelijk advies

De verzekeringsadviseurs van HVMS verdiepen zich in jouw wensen en situatie. Op basis hiervan geven ze je een onafhankelijk advies over de levensverzekering die het beste bij je past.

Een verzekeringsadviseur die de hand schudt van een klant

Gratis intake

Voordat je jouw verzekeringen aan ons overlaat, kunt je eerst vrijblijvend kennis met ons maken. Op basis van deze gratis intake bepaal je vervolgens zelf of wij je verzekeringen voor je mogen regelen!

Een verzekeringsadviseur die de hand schudt van een klant

Geen gedoe

Al het geregel rondom je verzekeringen? Daar heb je geen omkijken meer naar. De specialisten van HVMS ontzorgen je volledig. Van het afsluiten van je verzekeringen tot het afhandelen van een schade.

Handige informatie over de levensverzekering

Hoe zit het met de levensverzekering en mijn hypotheek?

Levensverzekeringen worden vaak in combinatie met een hypotheek afgesloten. Bijvoorbeeld de overlijdensrisicoverzekering. Deze verzekering geeft de hypotheekverstrekker de garantie dat de hypotheekschuld wordt ingelost, ook wanneer jij komt te overlijden.

Kosten levensverzekering

De hoogte van de premie die je voor jouw levensverzekering gaat betalen hangt af van verschillende zaken. Bijvoorbeeld van de hoogte van het verzekerde bedrag, de periode waarover je een verzekering afsluit en jouw leeftijd en gezondheid.

De woekerpolis

Een woekerpolis is een beleggingsverzekering, vaak in de jaren 80 en 90 gesloten, met tegenvallende rendementen. Bij het afsluiten van deze verzekering werden hoge eindkapitalen voorgespiegeld, die niet haalbaar bleken. Sommige van deze verzekeringen lopen nog steeds.

Sluit mijn overlijdensrisicoverzekering nog wel aan?

De afgelopen jaren zijn de premies van de overlijdensrisicoverzekering fors gedaald. Het kan daarom zijn dat je flink kunt besparen wanneer je jouw overlijdensrisicoverzekering oversluit. Onze specialisten maken graag en uitgebreide berekening voor je!

Check mijn verzekering

Veelgestelde vragen

Wat is een en-bloc bepaling en waarom is het belangrijk om op te letten?

Op sommige levensverzekering is een en-bloc bepaling van toepassing. Wanneer dit het geval is mag de verzekeraar jouw polis op elk moment wijzigen, zonder hier toestemming voor te vragen. Die wijzigingen kunnen bijvoorbeeld te maken hebben met de premie of voorwaarden van jouw verzekering.

Als jouw verzekeraar bijvoorbeeld een forse premieverhoging doorvoert, mag je wel overstappen naar een andere verzekeraar. Je loopt dan echter de kans dat je duurder uit bent omdat je inmiddels ouder bent geworden. Ook kan een veranderde gezondheidssituatie een belemmering vormen bij het afsluiten van een nieuwe levensverzekering.

Hoeveel belasting moet ik betalen over de uitkering van mijn levensverzekering?

Heb je een overlijdensrisicoverzekering? Dan valt de uitkering van de verzekering in box 3 en is dus belastingvrij. Het kan wel zo zijn dat jouw nabestaanden belasting moeten betalen over de uitkering. Dit wordt erfbelasting genoemd en kan in sommige situaties worden voorkomen door de overlijdensrisicoverzekering kruislings af te sluiten.

De uitkering van de uitvaartverzekering is belastingvrij, mits deze geheel voor de uitvaart van de verzekerde wordt gebruikt. Over het deel van de uitkering dat hier niet aan wordt besteed, moet wel belasting worden betaald.

Wie krijgt de uitkering van de levensverzekering en wanneer?

Wie de uitkering van de levensverzekering krijgt spreek je af bij het afsluiten van de verzekering. Je stelt dan namelijk vast op wiens leven de verzekering wordt afgesloten en wie de begunstigde is van de uitkering.

Het moment waarop de levensverzekering uitkeert hangt af van de soort verzekering die je afsluit. Bij een overlijdensrisicoverzekering en uitvaartverzekering wordt een bedrag uitgekeerd bij overlijden. Bij een kapitaalverzekering en een lijfrenteverzekering krijg je een bedrag uitgekeerd wanneer je nog in leven bent op een bepaalde einddatum. Een gemengde verzekering keert zowel bij in leven zijn, als bij overlijden uit.

Hoe kan ik een levensverzekering afsluiten bij HVMS?

Bij HVMS kun je geen levensverzekering afsluiten via onze website. Het vinden van een goede levensverzekering vereist namelijk best wat deskundigheid en moet bovendien aansluiten bij jouw wensen en situatie. We zijn er daarom van overtuigd dat de hulp van een expert erg waardevol is en je bovendien meer financiële zekerheid geeft. We brengen namelijk altijd je financiële risico’s en doelen in kaart en zorgen dat jouw verzekering hier helemaal op aansluit. Om bij ons een levensverzekering af te sluiten hoef je alleen maar een afspraak met ons te maken en wij regelen de rest voor je!

Waarom HVMS?

Persoonlijk advies

Bij HVMS geven we je een persoonlijk verzekeringsadvies over de levensverzekering die het beste bij je past. Dat scheelt je een hoop tijd en uitzoekwerk!

Gratis onderhoudsservice

Een levensverzekering blijft niet vanzelf de hele looptijd lang aansluiten bij jouw situatie. Daarom geven we jouw verzekeringen regelmatig een onderhoudsbeurt.

HVMS-korting tot 10%
Als HVMS-klant kun je aantrekkelijke korting krijgen op jouw verzekering wanneer je deze in een pakket afsluit. Onze adviseurs geven je hier graag slimme tips over.
Inzicht in financiële risico's en doelen

We helpen je met het in kaart brengen van jouw financiële risico’s en doelen en zoeken de levensverzekering die hier het beste bij aansluit.

Profiteer als HVMS-klant van onze gratis onderhoudsservice

Verzekeringen blijven niet vanzelf de hele looptijd aansluiten bij jouw wensen en situatie. Niet alleen de verzekeringsmarkt is voortdurend in beweging, ook in jouw persoonlijke situatie vinden er waarschijnlijk geregeld veranderingen plaats. Daarom is het belangrijk om periodiek nog eens goed naar je verzekeringen te kijken. Onze specialisten doen dit gratis voor je wanneer je klant bij ons bent!

Blijf op de hoogte over de levensverzekering

De laatste nieuwtjes over de levensverzekering, tips en trucs en nog veel meer handige informatie vind je hier!

Contact & service

Afspraak maken

Kies een moment in de agenda dat voor jou uitkomt en kom langs voor een gratis intake over jouw levensverzekering!

De service van HVMS

Ben je nieuwsgierig naar wat we naast het geven van verzekeringsadvies nog meer voor je doen? Neem een kijkje bij onze diensten!

Heb je nog een vraag?

Heb je het antwoord op jouw vraag niet kunnen vinden? Neem dan gerust contact met ons op!

Pin It on Pinterest