fbpx

Levensverzekering bij HVMS

Een persoonlijk advies over jouw levensverzekering
 Beter verzekerd, zonder moeite
Maak kennis met onze experts tijdens een gratis intake

Wat is een levensverzekering?

De naam zegt het eigenlijk al. Met een levensverzekering ‘verzeker’ je als het ware jouw leven. Deze verzekering keert een bedrag uit bij overlijden of juist bij in leven zijn. Het is als het ware een voorzienig voor kort leven, of juist voor lang leven.

Waarom een levensverzekering afsluiten?

Stel je voor dat je komt te overlijden. Je wil natuurlijk niet dat jouw nabestaanden hierdoor in de financiële problemen komen. Met een levensverzekering kun je je nabestaanden hier tegen beschermen. Bovendien kun je met deze verzekering ook sparen en een inkomen opbouwen voor later. Bijvoorbeeld voor wanneer je met pensioen gaat. 

Kies de levensverzekering die bij je past

Levensverzekeringen zijn er in verschillende soorten en maten. Hier vind je alle informatie!

Overlijdensrisicoverzekering

Deze levensverzekering keert een bedrag uit wanneer jij komt te overlijden voor de einddatum van de verzekering. Met dit bedrag zorg je ervoor dat jouw nabestaanden niet in de financiële problemen komen.

Lees meer

Kapitaalverzekering

Deze verzekering keert niet uit wanneer je komt te overlijden, maar juist wanneer je nog in leven bent. Met een kapitaalverzekering kun je sparen voor de toekomst.

Lijfrenteverzekering

De lijfrenteverzekering is net als de kapitaalverzekering een manier van sparen voor de toekomst. Door premie te betalen voor de verzekering bouw je een kapitaal op dat de verzekeraar voor jou kan beleggen.

Uitvaartverzekering

Ook deze levensverzekering keert een bedrag uit wanneer de verzekerde komt te overlijden. Met dit bedrag kunnen jouw nabestaanden de uitvaart financieren.

Lees meer

Profiteer van een persoonlijk verzekeringsadvies

Wat nu een levensverzekering is die écht bij jou past? Dat kan nog best een uitzoekwerk zijn. Onze experts nemen dit graag uit handen en helpen je op weg met een persoonlijk advies!

De voordelen van HVMS

Gratis intake

Het is natuurlijk altijd fijn om eerst vrijblijvend kennis te maken met elkaar. Dat kan bij HVMS! Zo kunnen we het eens rustig hebben over wat we voor je kunnen betekenen.

Verzekeringen die met je mee veranderen

Een levensverzekering blijft niet vanzelf de hele looptijd lang aansluiten bij jouw situatie. Daarom geven we jouw verzekeringen regelmatig een onderhoudsbeurt.

Een persoonlijk aanspreekpunt

Voor al jouw vragen over je verzekeringen kun je altijd contact met opnemen met één van onze experts. Wij helpen je graag verder!

Financiële risico’s en doelen

We helpen je met het in kaart brengen van jouw financiële risico’s en doelen en zoeken de levensverzekering die hier het beste bij aansluit.

Sluit jouw levensverzekering nog aan?

Tijden veranderen. Daarom is het belangrijk om goed in de gaten te houden of jouw levensverzekering nog wel aansluit bij jouw wensen en financiële doelen. Wij kijken graag met je mee of dit nog het geval is tijdens een oriënterend gesprek. De kosten van dit eerste gesprek nemen wij voor onze rekening. Ook als je niet bij ons verzekerd bent!

Veelgestelde vragen over de levensverzekering

Wat is een levensverzekering?

Een levensverzekering keert een bedrag uit bij het in leven zijn of overlijden van de verzekerde. Sommige keren zelfs uit in beide gevallen. Een overlijdensrisicoverzekering en uitvaartverzekering zijn voorbeelden van levensverzekeringen die uitkeren wanneer je komt te overlijden. Kapitaalverzekeringen en lijfrenteverzekeringen keren juist uit wanneer je nog in leven bent. Een gemengde verzekering keert bij zowel het in het leven zijn als bij overlijden uit.

Wat is een en-bloc bepaling en waarom is het belangrijk?

Op sommige levensverzekering is een en-bloc bepaling van toepassing. Wanneer dit het geval is mag de verzekeraar jouw polis op welk moment wijzigen, zonder hier toestemming voor te vragen. Die wijzigingen kunnen bijvoorbeeld te maken hebben met de premie of voorwaarden van jouw verzekering.

Als jouw verzekeraar bijvoorbeeld een forse premieverhoging doorvoert, mag je wel overstappen naar een andere verzekeraar. Je loopt dan echter de kans dat je duurder uit bent omdat je inmiddels ouder bent geworden. Ook kan een veranderde gezondheidssituatie een belemmering vormen bij het afsluiten van een nieuwe levensverzekering.

Wie krijgt de uitkering van de levensverzekering en wanneer?
Wie de uitkering van de levensverzekering krijgt spreek je af bij het afsluiten van de verzekering. Je stelt dan namelijk vast op wiens leven de verzekering wordt afgesloten en wie de begunstigde is van de uitkering.

Het moment waarop de levensverzekering uitkeert hangt af van de soort verzekering die je afsluit. Bij een overlijdensrisicoverzekering en uitvaartverzekering wordt een bedrag uitgekeerd bij overlijden. Bij een kapitaalverzekering en een lijfrenteverzekering krijg je een bedrag uitgekeerd wanneer je nog in leven bent op een bepaalde einddatum. Een gemengde verzekering keert zowel bij in leven zijn, als bij overlijden uit.

Wat kost een levensverzekering?
De premie die je voor jouw levensverzekering gaat betalen is afhankelijk van verschillende zaken. De premie hangt bijvoorbeeld af van de hoogte van het verzekerde bedrag, de periode die je verzekert en jouw leeftijd en gezondheid.
Hoe weet ik welke levensverzekering ik nodig heb?
Welke levensverzekering bij jou past hangt van een heleboel dingen af. Jouw wensen, welke risico’s voor jou belangrijk zijn om te verzekeren, maar ook bijvoorbeeld van jouw financiële situatie. Waar het eigenlijk op neer komt is dat het afsluiten van een goede levensverzekering een hoop uitzoekwerk en deskundigheid vereist. Onze experts helpen je hier graag bij!
Hoe kan ik een levensverzekering bij HVMS afsluiten?

Bij HVMS kun je geen levensverzekering afsluiten via onze website. Het vinden van een goede levensverzekering vereist namelijk best wat deskundigheid en moet bovendien aansluiten bij jouw wensen en situatie. We zijn er daarom van overtuigd dat de hulp van een expert erg waardevol is en je bovendien meer financiële zekerheid geeft. We brengen namelijk altijd je financiële risico’s en doelen in kaart en zorgen dat jouw verzekering hier helemaal op aansluit. Om bij ons een levensverzekering af te sluiten hoef je alleen maar een afspraak met ons te maken en wij regelen de rest voor je!

Heb je nog een vraag?

Heb je het antwoord op jouw vraag niet kunnen vinden? Neem dan een kijkje bij onze veelgestelde vragen.

Van 8.30 – 17.00 uur bereikbaar

Onze experts staan iedere werkdag voor je klaar. Je hebt altijd direct contact met één van hen.

Afspraak maken

Wil je hulp bij het regelen van jouw verzekeringen van een onafhankelijk expert? Maak dan een afspraak!

Pin It on Pinterest