fbpx

Persoonlijk advies over de beste ongevallenverzekering

Geen omkijken naar het regelen van jouw ongevallenverzekering
Beter verzekerd, zonder moeite
Maak kennis met onze experts tijdens een gratis intake

Wat is een ongevallenverzekering?

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Met een ongevallenverzekering ben je verzekerd voor de financiële gevolgen hiervan. Deze verzekering keert namelijk een bedrag uit wanneer je blijvend invalide raakt of komt te overlijden als gevolg van een ongeval. Hier kan jij of je gezin het wegvallen van een inkomen mee opvangen of de aanpassingen die in huis moeten worden gedaan van betalen. Denk bijvoorbeeld aan een traplift.

Advies op maat over de ongevallenverzekering

De ongevallenverzekering keert een vast bedrag uit wanneer de verzekerde komt te overlijden of blijvend letsel oploopt als gevolg van een ongeval. Op die manier zorg je ervoor dat je niet in de financiële problemen komt. Bijvoorbeeld door het wegvallen van jouw inkomen.

Of een ongevallenverzekering voor jou verstandig is om af te sluiten en welke verzekering het beste bij jouw situatie en wensen past? Dat zoeken we allemaal voor je uit! En we nemen bovendien al het geregel uit handen. Zodat jij goed verzekerd bent zonder moeite!

Wat is een gezinsongevallenverzekering?

Wanneer je een ongevallenverzekering afsluit kun je kiezen uit een persoonlijke- of gezinsongevallenverzekering. Met de gezinsongevallenverzekering is het hele gezin verzekerd voor de financiële gevolgen van het oplopen van blijvend letsel of overlijden door een ongeval.

Een collectieve ongevallenverzekering

Met een collectieve ongevallenverzekering ben je via jouw werkgever verzekerd voor ongevallen die tijdens werktijd gebeuren. Stel je krijgt een auto-ongeluk en raakt blijvend invalide. Dan regelt de collectieve ongevallenverzekering van je werkgever dat je een bedrag uitgekeerd krijgt.

Eenvoudig een ongevallenverzekering op maat afsluiten

Collega's in overleg

Onafhankelijk advies

De verzekeringsadviseurs van HVMS verdiepen zich in jouw wensen en situatie. Op basis hiervan geven ze je een onafhankelijk advies over de ongevallenverzekering die het beste bij je past.

Een verzekeringsadviseur die de hand schudt van een klant

Gratis intake

Voordat je jouw verzekeringen aan ons overlaat, kunt je eerst vrijblijvend kennis met ons maken. Op basis van deze gratis intake bepaal je vervolgens zelf of wij je verzekeringen voor je mogen regelen!

Een verzekeringsadviseur die de hand schudt van een klant

Geen gedoe

Al het geregel rondom je verzekeringen? Daar heb je geen omkijken meer naar. De specialisten van HVMS ontzorgen je volledig. Van het afsluiten van je verzekeringen tot het afhandelen van een schade.

Handige informatie over de ongevallenverzekering

Zijn tandartskosten meeverzekerd?

In het algemeen zijn de kosten van een tandartsbehandeling niet gedekt op de ongevallenverzekering. Behalve wanneer je kiest om de rubriek geneeskundige kosten op te nemen in je verzekering. Dit is alleen zinvol wanneer je tandartskosten niet hebt meeverzekerd op je zorgverzekering.

Meer over de zorgverzekering

Kosten ongevallenverzekering

De hoogte van de premie van de ongevallenverzekering is afhankelijk van de aanvullende dekkingen waarvoor je kiest en of je een persoonlijke- of gezinsongevallenverzekering afsluit. Hoe uitgebreider de verzekering, des te hoger de premie. Voor sommige beroepsrisico’s wordt extra premie gerekend. Bij een ongevallenverzekering is het wel belangrijk om goed op dubbele dekkingen te letten. Dit kan je premie besparen!

Voorkom dubbele dekkingen!

  • Reisverzekering. Op de meeste reisverzekeringen zijn ongevallen ook meeverzekerd. Is dit bij jou het geval? Dan kun je een afweging maken of je toch beide verzekeringen naast elkaar laat lopen, of dat je de ongevallenrubriek van de reisverzekering afhaalt. Realiseer je daarbij dat de ongevallenverzekering het hele jaar door en 24 uur per dag dekking biedt en de reisverzekering alleen tijdens je vakantie of zakenreis.
  • Zorgverzekering. Met de verplichte zorgverzekering zit er niet zo snel een overlap in de dekking met de ongevallenverzekering. Beide verzekeringen bieden dekking bij medische kosten als gevolg van een ongeval. Je zult daarvoor eerst aanspraak moeten doen op je zorgverzekering. Alleen voor de extra kosten die niet door deze verzekering worden gedekt kun je namelijk een beroep doen op je ongevallenverzekering.
  • Ongevallen- inzittendenverzekering. Met deze aanvullende dekking op je autoverzekering ben je alleen verzekerd voor blijvende invaliditeit of overlijden als gevolg van een verkeersongeval met het verzekerde voertuig. Een gewone ongevallenverzekering biedt dekking voor overlijden of blijvend letsel als gevolg van alle ongevallen, waaronder ook verkeersongevallen. Het is dus overbodig om naast je ongevallenverzekering ook nog voor de ongevallen-inzittenden dekking op te kiezen.

Dit dekt een ongevallenverzekering

Een ongevallenverzekering bestaat in het algemeen uit vier verschillende rubrieken. We leggen ze aan je uit!

 

  • Overlijden. Deze rubriek van de ongevallenverzekering biedt dekking bij overlijden als gevolg van een ongeval. Wanneer je komt te overlijden, krijgt jouw echtgenoot, geregistreerd partner of erfgenaam eenmalig het afgesproken bedrag uitgekeerd.
  • Blijvende invaliditeit. Naast een uitkering bij overlijden als gevolg van een ongeval, keert een ongevallenverzekering ook uit wanneer je blijvend invalide raakt. Je krijgt dan ook eenmalig een bedrag uitbetaald. De hoogte van dit bedrag is afhankelijk van de ernst van de invaliditeit.
  • Tijdelijke arbeidsongeschiktheid. Met deze dekking krijg je een bedrag uitgekeerd wanneer je tijdelijk arbeidsongeschikt raakt als gevolg van een ongeval. Er wordt dan vaak maandelijks een bedrag betaald.
  • Geneeskundige behandeling. Deze dekking vergoedt de kosten van een medische behandeling als gevolg van de ongevallen die in de polisvoorwaarden staan vermeld. Deze rubriek kan handig zijn wanneer je geen tandartskostenverzekering hebt of om het eigen risico van je zorgverzekering op te vangen.

De Gliedertaxe

De Gliedertaxe is een tabel die door verzekeraars wordt gebruikt om de mate van invaliditeit vast te stellen. Op basis van deze tabel wordt bepaald hoeveel de ongevallenverzekering uitkeert wanneer de verzekerde blijvend letsel oploopt als gevolg van een ongeval.

 

Voorbeeld van een Gliedertaxe tabel

  Uitkeringspercentage van het verzekerde bedrag
Algehele verlamming 100%
Arm tot schoudergewricht 75%
Het gezichtsvermogen van één oog 40%
Een long 30%
Reuk 10%
Grote teen 15%

Veelgestelde vragen

Hoe zit het precies met de uitkering van de ongevallenverzekering?

Het bedrag dat je vergoed krijgt verschilt per maatschappij. Sommige verzekeraars hebben een vast bedrag voor overlijden en een vast bedrag voor blijvende invaliditeit. Bij andere verzekeraars kun je deze bedragen zelf vaststellen. Let er wel op dat het bedrag dat je uitgekeerd krijgt bij blijvende invaliditeit afhangt van de mate van invaliditeit. Deze mate wordt vastgesteld aan de hand van de Gliedertaxe. Verlies je alleen een pink, dan krijg je bijvoorbeeld 10% van het verzekerde bedrag uitgekeerd. Deze percentages kunnen per verzekeraar verschillen en vind je vaak terug in de polisvoorwaarden.

Hoe lang is een ongevallenverzekering geldig?

Bij de meeste ongevallenverzekeringen ben je verzekerd tot je de leeftijd van 70 bereikt.

Wat moet ik doen bij een ongeval?

Wanneer je blijvend letsel hebt opgelopen of komt te overlijden als gevolg van een ongeval, moet dit worden gemeld bij jouw verzekeraar of tussenpersoon. Tegenwoordig kun je dit vaak online doen op de site van jouw verzekeraar.

Het uitkeringsproces bij overlijden kan vaak snel worden afgehandeld. Bij blijvend letsel kan het wat langer duren voordat je het verzekerde bedrag krijgt uitgekeerd. Verzekeraars beoordelen de mate van het letsel namelijk pas in het eindstadium, wanneer er geen verbeteringen meer zijn. De maximale periode die hiervoor wordt aangehouden is twee jaar. Er zijn ook situaties waarin de verzekeraar wel alvast een voorschot uitkeert.

Hoe kan ik een ongevallenverzekering bij HVMS afsluiten?

Bij HVMS kun je geen ongevallenverzekering afsluiten via onze website. Het vinden van een goede ongevallenverzekering vereist namelijk best wat deskundigheid en moet bovendien aansluiten bij jouw wensen en situatie. We zijn er daarom van overtuigd dat de hulp van een expert erg waardevol is en je bovendien meer financiële zekerheid geeft. We brengen namelijk altijd jouw financiële risico’s en doelen in kaart en zorgen dat jouw ongevallenverzekering hier helemaal op aansluit. Om bij ons een ongevallenverzekering af te sluiten hoef je alleen maar een afspraak met ons te maken en wij regelen de rest voor je!

Waarom HVMS?

Persoonlijk advies

Bij HVMS geven we je een persoonlijk verzekeringsadvies over de ongevallenverzekering die het beste bij je past. Dat scheelt je een hoop tijd en uitzoekwerk!

Gratis onderhoudsservice

Een ongevallenverzekering blijft niet vanzelf de hele looptijd lang aansluiten bij jouw situatie. Daarom geven we jouw verzekeringen regelmatig een onderhoudsbeurt.

HVMS-korting tot 10%
Als HVMS-klant kun je aantrekkelijke korting krijgen op jouw verzekering wanneer je deze in een pakket afsluit. Onze adviseurs geven je hier graag slimme tips over.
Deskundige hulp bij schade
Ook wanneer het even niet meezit staan we voor je klaar. We handelen de schade zo goed en snel mogelijk voor je af en zorgen dat je krijgt waar je recht op hebt.

Profiteer als HVMS-klant van onze gratis onderhoudsservice

Verzekeringen blijven niet vanzelf de hele looptijd aansluiten bij jouw wensen en situatie. Niet alleen de verzekeringsmarkt is voortdurend in beweging, ook in jouw persoonlijke situatie vinden er waarschijnlijk geregeld veranderingen plaats. Daarom is het belangrijk om periodiek nog eens goed naar je verzekeringen te kijken. Onze specialisten doen dit gratis voor je wanneer je klant bij ons bent!

Blijf op de hoogte over de ongevallenverzekering

De laatste nieuwtjes over de ongevallenverzekering, tips en trucs en nog veel meer handige informatie vind je hier!

Contact & service

Afspraak maken

Kies een moment in de agenda dat voor jou uitkomt en kom langs voor een gratis intake over jouw ongevallenverzekering!

De service van HVMS

Ben je benieuwd naar wat we naast het geven van verzekeringsadvies nog meer voor je doen? Neem eens een kijkje bij onze diensten!

Heb je nog een vraag?

Heb je het antwoord op jouw vraag niet kunnen vinden? Neem dan gerust contact met ons op!

Pin It on Pinterest