fbpx

Ongevallenverzekering bij HVMS

Een persoonlijk advies over jouw ongevallenverzekering
Beter verzekerd, zonder moeite
Maak kennis met onze experts tijdens een gratis intake

Wat is een ongevallenverzekering?

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Met een passende ongevallenverzekering ben je daar goed voor verzekerd. Deze verzekering keert namelijk een vast bedrag uit als jij of een gezinslid een ongeluk overkomt en je hier bijvoorbeeld blijvend letsel aan overhoudt.

Waarom een ongevallenverzekering afsluiten?

Een ongeval op zichzelf is al erg vervelend. Maar de nasleep kan ook veel financiële risico’s met zich meebrengen. Met een ongevallenverzekering heb je dan iets om op terug te vallen.

Wat dekt een ongevallenverzekering?

Met een ongevallenverzekering ben je gedekt voor verschillende gevolgen. Hieronder vind je alle informatie!

h

Overlijden

Deze rubriek van de ongevallenverzekering biedt dekking bij overlijden als gevolg van een ongeval. Wanneer je komt te overlijden, krijgt jouw echtgenoot, geregistreerd partner of erfgenaam eenmalig het afgesproken bedrag uitgekeerd.

Tijdelijke arbeidsongeschiktheid

Met deze dekking krijg je een bedrag uitgekeerd wanneer je tijdelijk arbeidsongeschikt raakt als gevolg van een ongeval. Er wordt dan vaak maandelijks een bedrag uitgekeerd.

Blijvende invaliditeit

Naast een uitkering bij overlijden als gevolg van een ongeval, keert een ongevallenverzekering ook uit wanneer je blijvend invalide raakt. Je krijgt ook dan eenmalig een bedrag uitbetaald. De hoogte van dit bedrag is afhankelijk van de ernst van de invaliditeit.

Geneeskundige behandeling

Met deze dekking krijg je de kosten van een medische behandeling als gevolg van de ongevallen die in de polisvoorwaarden staan, vergoed. Deze dekking kan handig zijn als je geen tandartskostenverzekering hebt. Of om het eigen risico van je zorgverzekering op te vangen.

Profiteer van een persoonlijk verzekeringsadvies

Wat is nu een ongevallenverzekering is die écht bij jou past? Dat kan nog best een uitzoekwerk zijn. Onze experts nemen dit graag uit handen en helpen je op weg met een persoonlijk advies!

De voordelen van HVMS

Gratis intake

Het is natuurlijk altijd fijn om eerst vrijblijvend kennis te maken met elkaar. Dat kan bij HVMS! Zo kunnen we het eens rustig hebben over wat we voor je kunnen betekenen.

Verzekeringen die met je mee veranderen

Verzekeringen blijven niet vanzelf de hele looptijd lang aansluiten bij jouw situatie. Daarom geven we jouw verzekeringen regelmatig een onderhoudsbeurt.

Een persoonlijk aanspreekpunt

Verzekeringen zijn best ingewikkeld. Daarom is het een fijn idee dat je altijd contact met ons kunt opnemen wanneer je vragen hebt. Wij helpen je graag verder!

Financiële risico’s en doelen

We helpen je met het in kaart brengen van jouw financiële risico’s en doelen en zoeken de ongevallenverzekering die hier het beste bij aansluit.

Veelgestelde vragen over de ongevallenverzekering

Wat krijg ik vergoed bij blijvende invaliditeit of overlijden?
Het bedrag dat je vergoed krijgt verschilt per maatschappij. Sommige verzekeraars hebben een vast bedrag voor overlijden en een vast bedrag voor blijvende invaliditeit. Bij andere verzekeraars kun je deze bedragen zelf vaststellen. Let er wel op dat het bedrag dat je uitgekeerd krijgt bij blijvende invaliditeit afhangt van de mate van invaliditeit. Deze mate wordt vastgesteld aan de hand van de Gliedertaxe. Verlies je alleen een pink, dan krijg je bijvoorbeeld 10% van het verzekerde bedrag uitgekeerd. Deze percentages kunnen per verzekeraar verschillen en vind je vaak terug in de polisvoorwaarden.
Wat is er niet verzekerd?
Dit kan per verzekeringsmaatschappij verschillen. Over het algemeen zijn ongevallen na gebruik van alcohol en/of drugs en ongevallen waaraan je zelf ernstig schuldig bent niet verzekerd. Sommige maatschappijen sluiten ook ongevallen als gevolg van gevaarlijke sporten of beroepen uit. Kijk hier dus goed naar wanneer je een ongevallenverzekering afsluit.
Hoe lang is een ongevallenverzekering geldig?
Bij de meeste ongevallenverzekeringen ben je verzekerd tot je de leeftijd van 70 bereikt.
Hoeveel kost een ongevallenverzekering?
De hoogte van de premie van jouw ongevallenverzekering is afhankelijk van de aanvullende dekkingen waarvoor je kiest en of je een persoonlijke- of gezinsongevallenverzekering kiest. Hoe uitgebreider de verzekering, des te hoger de premie. Voor sommige beroepsrisico’s wordt extra premie gerekend.
Wat moet ik doen bij een ongeval?

Wanneer je blijvend letsel hebt opgelopen of komt te overlijden als gevolg van een ongeval, meld je dit bij jouw verzekeraar. Tegenwoordig kun je dit vaak online doen op de site van jouw verzekeraar.

Het uitkeringsproces bij overlijden kan vaak snel worden afgehandeld. Bij blijvend letsel kan het wat langer duren voordat je het verzekerde bedrag krijgt uitgekeerd. Verzekeraars beoordelen de mate van het letsel namelijk pas in het eindstadium, wanneer er geen verbeteringen meer zijn. De maximale periode die hiervoor wordt aangehouden is twee jaar. Er zijn ook situaties dat de verzekeraar wel alvast een voorschot uitkeert.

Hoe weet ik welke ongevallenverzekering ik nodig heb?
Welke ongevallenverzekering bij jou past hangt van een heleboel dingen af. Jouw wensen, welke risico’s voor jou belangrijk zijn om te verzekeren, maar ook bijvoorbeeld van jouw financiële situatie. Waar het eigenlijk op neer komt is dat het afsluiten van een goede ongevallenverzekering een hoop uitzoekwerk en deskundigheid vereist. Onze experts helpen je hier graag bij!
Hoe kan ik een ongevallenverzekering bij HVMS afsluiten?

Bij HVMS kun je geen ongevallenverzekering afsluiten via onze website. Het vinden van een goede ongevallenverzekering vereist namelijk best wat deskundigheid en moet bovendien aansluiten bij uw wensen en situatie. We zijn er daarom van overtuigd dat de hulp van een expert erg waardevol is en je bovendien meer financiële zekerheid geeft. We brengen namelijk altijd jouw financiële risico’s en doelen in kaart en zorgen dat jouw ongevallenverzekering hier helemaal op aansluit. Om bij ons een ongevallenverzekering af te sluiten hoef je alleen maar een afspraak met ons te maken en wij regelen de rest voor je!

Heb je nog een vraag?

Heb je het antwoord op jouw vraag niet kunnen vinden? Neem dan een kijkje bij onze veelgestelde vragen.

Van 8.30 – 17.00 uur bereikbaar

Onze experts staan iedere werkdag voor je klaar. Je hebt altijd direct contact met één van hen.

Afspraak maken

Wil je hulp bij het regelen van jouw verzekeringen van een onafhankelijk expert? Maak dan een afspraak!

Pin It on Pinterest