Persoonlijk advies over de beste opstalverzekering
Geen omkijken naar het regelen van jouw opstalverzekering
Beter verzekerd, zonder moeite
Maak kennis met onze experts tijdens een gratis intake
Wat is een opstalverzekering?
Met een opstalverzekering is jouw woning gedekt voor schade door brand, storm en water, maar ook voor inbraak. Alles wat vastzit aan jouw woning valt onder deze verzekering. De leidingen, de inbouwkoelkast, de badkamer en de centrale verwarming bijvoorbeeld. Voor alle spullen die verhuisbaar zijn en dus niet vastzitten aan jouw woning sluit je een inboedelverzekering af.
Kies de opstalverzekering die bij je past
Wanneer je een opstalverzekering gaat afsluiten heb je de keuze uit twee verschillende dekkingen: basis en allrisk. Daarnaast zijn er nog allerlei aanvullende dekkingen mogelijk. We leggen ze je aan je uit!
Dit zijn de twee basisverzekeringen:
- Basisdekking. Met de basisdekking ben je alleen verzekerd voor de schades die worden genoemd in de polisvoorwaarden. Dit zijn in het algemeen veelvoorkomende schades zoals brand- en of blusschade, rook- en roetschade en schade door wateroverlast en storm
- Allriskdekking. Een opstalverzekering met een allriskdekking beschermt jouw woning naast de veelvoorkomende schades, ook tegen schades door bijvoorbeeld inkt, verf of vallen en stoten. Kortom, schades die je zelf veroorzaakt.
Uit deze aanvullende dekkingen kun je kiezen:
- Glasverzekering. Bij sommige verzekeraars is glas standaard meeverzekerd op de opstalverzekering. Bij andere is dit niet het geval en kun je hiervoor een aanvullende dekking afsluiten. Een glasverzekering kan erg handig zijn wanneer je bijvoorbeeld zelf kleine kinderen hebt of ze bij jouw woning in de buurt spelen.
- Huurders- en eigenarenbelang. Is jouw woning onderdeel van een VvE of ben je huurder? Dan is je woning verzekerd onder de opstalverzekering van de verhuurder of VvE. Wanneer je zelf een keuken of badkamer aanschaft, is dat echter niet gedekt op de opstalverzekering van de VvE of verhuurder. Met deze dekking is dat wel het geval!
- Rietendakverzekering. Rieten daken zijn lastig om te verzekeren. Bij HVMS zoeken we voor je uit bij welke verzekeraar je het beste terecht kunt voor het verzekeren van je rieten dak.
Advies op maat over je opstalverzekering
Je denkt er liever niet aan, maar stel je voor dat er brand uitbreekt in jouw woning. De kosten van de schade die wordt veroorzaakt door de brand, worden dan vergoed door jouw opstalverzekering. Net als bij storm-, inbraak- of waterschade. En dat is wel zo’n fijn idee! Want schades aan jouw woning lopen al snel behoorlijk op.
Bij HVMS helpen we je daarom aan de beste opstalverzekering. Eentje die aansluit bij jouw situatie en wensen. En we geven je niet alleen een advies op maat, maar nemen ook al het geregel uit handen. Zodat jij je hier geen zorgen over hoeft te maken!
Meteen regelen
Eenvoudig een opstalverzekering op maat afsluiten

Onafhankelijk advies
De verzekeringsadviseurs van HVMS verdiepen zich in jouw wensen en situatie. Op basis hiervan geven ze je een onafhankelijk advies over de opstalverzekering die het beste bij je past.

Gratis intake
Voordat je jouw verzekeringen aan ons overlaat, kunt je eerst vrijblijvend kennis met ons maken. Op basis van deze gratis intake bepaal je vervolgens zelf of wij je verzekeringen voor je mogen regelen!

Geen gedoe
Al het geregel rondom je verzekeringen? Daar heb je geen omkijken meer naar. De specialisten van HVMS ontzorgen je volledig. Van het afsluiten van je verzekeringen tot het afhandelen van een schade.
Handige informatie over de opstalverzekering
Is een opstalverzekering verplicht?
Nee, je bent niet verplicht om een opstalverzekering af te sluiten. Maar het is wel verstandig. Schade aan jouw woning is vaak behoorlijk duur en je wil dit natuurlijk zo snel mogelijk laten herstellen. Dan biedt de opstalverzekering uitkomst!
Opstalverzekering VvE
Vaak is jouw woning verzekerd onder de opstalverzekering van de VvE. Maar wanneer je zelf een nieuwe keuken of badkamer laat plaatsen, valt dat niet onder de verzekering van de VvE. Hier moet je zelf een opstalverzekering voor afsluiten.
Verschil inboedel- en opstalverzekering
Met een inboedelverzekering, verzeker je al jouw spullen in huis. Denk bijvoorbeeld aan een losse koelkast, jouw meubilair en de tv. Een opstalverzekering dekt juist de schades aan de woning zelf, zoals een inbouwkoelkast, leidingen en de badkamer.
Kosten opstalverzekering
Verzekeraars bepalen de hoogte van de premie voor jouw opstalverzekering op basis van bepaalde gegevens van je woning. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de plaats waar je woont, het soort woning en de herbouwwaarde van de woning. De herbouwwaarde is het bedrag dat nodig is om jouw woning opnieuw te bouwen. Deze waarde kun je berekenen met behulp van de herbouwwaardemeter of wordt met behulp van de gegevens van gespecialiseerde databanken vastgesteld.
Veelgestelde vragen
Voor welk verzekerde bedrag kan ik het beste kiezen?
Het verzekerde bedrag waar je het beste voor kunt kiezen is afhankelijk van de herbouwwaarde van jouw woning. Dit is het bedrag dat nodig is om jouw huis in dezelfde staat op dezelfde plek opnieuw te bouwen. Maar hoe bereken je deze waarde? Dit kun je het beste doen met behulp van een herbouwwaardemeter. Aan de hand van enkele gegevens van jouw woning wordt de herbouwwaarde berekend.
Er bestaat natuurlijk een kans dat de daadwerkelijke kosten van de herbouw van jouw woning afwijken van de waarde die de herbouwwaardemeter heeft berekend. Daarom bieden veel verzekeraars een garantie tegen onderverzekering. Hierdoor ben je er zeker van dat je uiteindelijk niet alsnog voor een deel van de kosten hoeft op te draaien.
Steeds meer verzekeraars gaan gebruik maken van koppelingen met grote databanken om de herbouwwaarde van jouw woning redelijk nauwkeurig in te schatten. Meestal zie je dan geen verzekerde som op de polis staan, maar alleen de vermelding dat je verzekerd bent voor de herbouwwaarde met een garantie tegen onderverzekering.
Hoe hoog is mijn eigen risico bij de opstalverzekering?
De hoogte van het eigen risico bij een opstalverzekering verschilt per verzekeringsmaatschappij. Bij sommige maatschappijen heb je de mogelijkheid om zelf de hoogte van het eigen risico te bepalen. Hoe hoger het eigen risico, des te minder premie je hoeft te betalen. Vaak geldt voor stormschade een hoger eigen risico dan voor de andere verzekerde schades.
Hoe kan ik een opstalverzekering afsluiten bij HVMS?
Bij HVMS kun je geen opstalverzekering afsluiten via onze website. Het vinden van een goede opstalverzekering vereist namelijk best wat deskundigheid en moet bovendien aansluiten bij jouw wensen en situatie. We zijn er daarom van overtuigd dat de hulp van een expert erg waardevol is en je bovendien veel geld kan besparen. We zorgen er namelijk voor dat je helemaal op de hoogte bent van de voorwaarden van jouw verzekering en niet voor verrassingen komt te staan wanneer je schade hebt. Om bij ons een opstalverzekering af te sluiten hoef je alleen maar een afspraak met ons te maken en wij regelen de rest voor je!
Wat is de herbouwwaarde?
Met de herbouwwaarde wordt het bedrag bedoeld dat nodig is om jouw woning weer helemaal opnieuw te bouwen op dezelfde plek. Wanneer je een opstalverzekering gaat afsluiten, krijg je te maken met de herbouwwaarde. Het verzekerde bedrag en dus ook de premie van de verzekering worden op basis van deze waarde bepaald.
Wat de herbouwwaarde van jouw woning is, wordt bepaald aan de hand van een herbouwwaardemeter. Deze kun je terugvinden op de website van het Verbond van Verzekeraars.
Waarom HVMS?
Persoonlijk advies
Bij HVMS geven we je een persoonlijk verzekeringsadvies over de opstalverzekering die het beste bij je past. Dat scheelt je een hoop tijd en uitzoekwerk!
Gratis onderhoudsservice
Een opstalverzekering blijft niet vanzelf de hele looptijd lang aansluiten bij jouw situatie. Daarom geven we jouw verzekeringen regelmatig een onderhoudsbeurt.
HVMS-korting tot 10%
Deskundige hulp bij schade
Profiteer als HVMS-klant van onze gratis onderhoudsservice
Verzekeringen blijven niet vanzelf de hele looptijd aansluiten bij jouw wensen en situatie. Niet alleen de verzekeringsmarkt is voortdurend in beweging, ook in jouw persoonlijke situatie vinden er waarschijnlijk geregeld veranderingen plaats. Daarom is het belangrijk om periodiek nog eens goed naar je verzekeringen te kijken. Onze specialisten doen dit gratis voor je wanneer je klant bij ons bent!
Blijf op de hoogte over de opstalverzekering
Alle laatste nieuwtjes over de opstalverzekering, tips en trucs en nog veel meer handige informatie vind je hier!
7 tips van onze experts om je geldzaken in 2021 op orde te krijgen (en te houden!)
Een nieuw jaar begint voor de meeste mensen met goede voornemens. Maar liefst 80% van de Nederlandse bevolking is 2021 begonnen door aan één of meerdere verbeterpunten te gaan werken. Gezonder eten en afvallen is een populair voornemen, maar ook je geldzaken op orde...
Deze verzekeringen heb je nodig voor je huurhuis
Vaak wordt er gedacht dat het afsluiten van een inboedelverzekering of overlijdensrisicoverzekering alleen nuttig is wanneer je een koopwoning hebt. Maar ook wanneer je in een huurhuis woont, zijn er een aantal verzekeringen die handig zijn om af te sluiten. Schade...
Welke verzekeringen heb ik nodig voor mijn koophuis?
Heb je net een woning gekocht? Dan is het een goed moment om na te gaan denken over de verzekeringen die nodig hebt om je koophuis goed te verzekeren. De aankoop van een woning brengt al genoeg kosten met zich mee. Je moet er niet aan denken dat je ook nog eens te...
Ook slim om te verzekeren
Contact & service
Afspraak maken
Kies een moment in de agenda dat voor jou uitkomt en kom langs voor een gratis intake over jouw opstalverzekering!
Heb je nog een vraag?
Heb je het antwoord op jouw vraag niet kunnen vinden? Neem dan gerust contact met ons op!