fbpx

Overlijdensrisicoverzekering bij HVMS

Een persoonlijk advies over jouw overlijdensrisicoverzekering
Beter verzekerd, zonder moeite
Maak kennis met onze experts tijdens een gratis intake

Wat is een overlijdensrisicoverzekering?

Met een overlijdensrisicoverzekering zorg je voor financiële zekerheid voor je nabestaanden. Deze verzekering keert namelijk uit wanneer jij komt te overlijden voor de einddatum van de verzekering. Je kunt een overlijdensrisicoverzekering ook gebruiken om jouw hypotheek mee af te lossen.

Waarom een overlijdensrisicoverzekering afsluiten?

Wanneer je komt te overlijden wil je niet dat jouw nabestaande hierdoor in de financiële problemen komen. Om dit te voorkomen kun je een overlijdensrisicoverzekering afsluiten. Met het bedrag dat de verzekering uitkeert bij overlijden kan je partner bijvoorbeeld de hypotheek of studie van de kinderen blijven betalen.

Kies de overlijdensrisicoverzekering die bij je past

Wanneer je een overlijdensrisicoverzekering afsluit heb je de keuze uit drie verschillende vormen. Hieronder vind je alle informatie!

Gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering

Bij deze variant blijft het verzekerde bedrag de hele looptijd van de verzekering gelijk. Deze overlijdensrisicoverzekering is vooral geschikt om je tegen risico’s te beschermen die voor een langere tijd gelijk blijven. Denk bijvoorbeeld aan een gelijkblijvende hypotheekschuld.

Lineair dalende overlijdensrisicoverzekering

Het verzekerde bedrag van deze vorm neemt ieder jaar met een vast bedrag af. Deze verzekering is vooral interessant als aanvullende inkomensvoorziening voor jouw nabestaanden. Naarmate je ouder wordt, neemt de periode waarover je nabestaanden van het aanvullende inkomen gebruikmaken immers ook af.

Annuïtair dalende overlijdensrisicoverzekering

Deze overlijdensrisicoverzekering wordt gesloten om een (hypotheek)schuld te kunnen aflossen die door middel van annuïteiten wordt afbetaald. Het verzekerde bedrag houdt gelijke tred met de restschuld van de lening. De verzekerde som daalt in het begin minder snel dan de lineair dalende variant.

Profiteer van een persoonlijk verzekeringsadvies

Welk overlijdensrisicoverzekering écht bij jou past? Dat kan nog best een uitzoekwerk zijn. Onze experts nemen dit graag uit handen en helpen je op weg met een persoonlijk advies!

De voordelen van HVMS

Gratis intake

Het is natuurlijk altijd fijn om eerst vrijblijvend kennis te maken met elkaar. Dat kan bij HVMS! Zo kunnen we het eens rustig hebben over wat we voor je kunnen betekenen.

Verzekeringen die met je mee veranderen

Een overlijdensrisicoverzekering blijft niet vanzelf de hele looptijd lang aansluiten bij jouw situatie. Daarom geven we jouw verzekeringen regelmatig een onderhoudsbeurt.

Een persoonlijk aanspreekpunt

Verzekeringen zijn best ingewikkeld. Daarom is het een fijn idee dat je altijd contact met ons kunt opnemen wanneer je vragen hebt. Wij helpen je graag verder!

Financiële risico’s en doelen

We helpen je met het in kaart brengen van jouw financiële risico’s en doelen en zoeken de overlijdensrisico- verzekering die hier het beste bij aansluit.

Sluit jouw overlijdensrisicoverzekering nog aan?

Tijden veranderen. Daarom is het belangrijk om goed in de gaten te houden of jouw overlijdensrisicoverzekering nog wel aansluit bij jouw wensen en financiële doelen. Wij kijken graag met je mee of dit nog het geval is tijdens een oriënterend gesprek. De kosten van dit eerste gesprek nemen wij voor onze rekening. Ook als je niet bij ons verzekerd bent!

Veelgestelde vragen over de overlijdensrisicoverzekering

Wat is het verschil tussen een overlijdensrisicoverzekering en een uitvaartverzekering?

Zowel een uitvaartverzekering als een overlijdensrisicoverzekering zijn levensverzekeringen die uitkeren wanneer de verzekerde komt te overlijden. Bij een overlijdensrisicoverzekering wordt er een bedrag uitgekeerd wanneer dit gebeurt voor een bepaalde datum. Deze uitkering is bedoeld voor de nabestaanden om kosten zoals de huur of hypotheek te kunnen blijven betalen.

Een uitvaartverzekering heeft geen einddatum en is dus een levenslange verzekering. Deze verzekering keert altijd uit bij het overlijden van de verzekerde. Het bedrag dat wordt uitgekeerd is bedoeld om de uitvaartkosten te financieren.

Wanneer keert een overlijdensrisicoverzekering niet uit?

Wanneer een overlijdensrisicoverzekering wel en niet uitkeert kan per maatschappij verschillen. Kijk dit dus goed na voordat je een verzekering afsluit. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Over het algemeen geldt dat er niet wordt uitgekeerd wanneer de verzekerde nog in leven is op de einddatum en bij zelfdoding. Ook wanneer je onjuiste informatie hebt verstrekt bij het afsluiten van de verzekering, kan de verzekeraar, afhankelijk van de ernst, besluiten niet uit te keren. Tot slot leidt een achterstand in de premiebetaling vaak ook tot het weigeren van de uitkering.

Wat houdt kruislings afsluiten in?

Het kruislings afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering betekent dat jij en jouw partner allebei apart een verzekering afsluiten op het leven van de ander. Jouw partner sluit een verzekering af op jouw leven en jij op het leven van jouw partner. Op deze manier kan in sommige gevallen worden voorkomen dat er erfbelasting moet worden betaald over de uitkering van de overlijdensrisicoverzekering.

Het kan namelijk zijn dat jouw nabestaanden erfbelasting moeten betalen over de uitkering. Dit hangt onder andere af van de hoogte van de uitkering en of deze boven de vrijstellingen uitkomt. Een vrijstelling is een bedrag dat jaarlijks wordt vastgesteld door de belastingdienst. Voor 2020 gelden de volgende bedragen:

• Vrijstelling van € 661.328,- voor gehuwden en geregistreerde partners.
• Vrijstelling van € 20.946 voor kinderen en kleinkinderen.

In sommige situaties kan het betalen van erfbelasting over de uitkering dus worden voorkomen door de verzekering kruislings af te sluiten. Dat kan in de volgende situaties:

• Je bent getrouwd onder huwelijkse voorwaarden
• Wanneer je een geregistreerd partnerschap hebt onder huwelijkse voorwaarden
• Als je samenwoont en daar verder geen afspraken over hebt gemaakt

Wat is een variabele premie?

Bij het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering kun je kiezen tussen een gelijkblijvende of variabele premie. De gelijkblijvende premie spreekt voor zich, deze blijft gedurende de looptijd van de overlijdensrisicoverzekering hetzelfde. Je betaalt voor het risico dat jij komt te overlijden. Hoe ouder je wordt, hoe hoger dit risico. Daarom berekenen verzekeraars een gemiddelde premie. Dit houdt in dat wanneer je voor een gelijkblijvende premie kiest, je in de eerste jaren alvast meebetaalt voor het risico op overlijden in latere jaren.

Een variabele premie staat voor één jaar vast. De premie zal naarmate je ouder wordt oplopen. Het risico dat je komt te overlijden neemt dan namelijk ook toe.

Wat kost een overlijdensrisicoverzekering?

De premie die je betaalt voor jouw overlijdensrisicoverzekering hangt van drie zaken af: het verzekerde risico, de hoogte van de uitkering en jouw persoonlijke omstandigheden.

Bij een dalende overlijdensrisicoverzekeringen hoef je in het algemeen de laatste vijf jaren dat de verzekering nog loopt, geen premie meer te betalen.

Hoe weet ik welke overlijdensrisicoverzekering ik nodig heb?

Welke overlijdensrisicoverzekering bij jou past hangt van een heleboel dingen af. Jouw wensen, welke risico’s voor jou belangrijk zijn om te verzekeren, maar bijvoorbeeld ook van jouw financiële situatie. Waar het eigenlijk op neer komt is dat het afsluiten van een goede overlijdensrisicoverzekering een hoop uitzoekwerk en deskundigheid vereist. Onze experts helpen je hier graag bij!

Hoe kan ik een overlijdensrisicoverzekering bij HVMS afsluiten?

Bij HVMS kun je geen overlijdensrisicoverzekering afsluiten via onze website. Het vinden van een goede verzekering vereist namelijk best wat deskundigheid en moet bovendien aansluiten bij jouw wensen en situatie.

We zijn er daarom van overtuigd dat de hulp van een expert erg waardevol is en je bovendien meer financiële zekerheid geeft. We brengen namelijk altijd jouw financiële risico’s en doelen in kaart en zorgen dat jouw overlijdensrisicoverzekering hier helemaal op aansluit. Om bij ons een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten hoef je alleen maar een afspraak met ons te maken en wij regelen de rest voor je!

Heb je nog een vraag?

Heb je het antwoord op jouw vraag niet kunnen vinden? Neem dan een kijkje bij onze veelgestelde vragen.

Van 8.30 – 17.00 uur bereikbaar

Onze experts staan iedere werkdag voor je klaar. Je hebt altijd direct contact met één van hen.

Afspraak maken

Wil je hulp bij het regelen van jouw verzekeringen van een onafhankelijk expert? Maak dan een afspraak!

Pin It on Pinterest