fbpx

Persoonlijk advies over de beste overlijdensrisicoverzekering

Geen omkijken naar het regelen van jouw overlijdensrisicoverzekering
Beter verzekerd, zonder moeite
Profiteer van een gratis intake met één van onze specialisten

Wat is een overlijdensriscoverzekering?

Wanneer je komt te overlijden moet je er niet aan denken dat jouw nabestaanden in de financiële problemen komen. Je partner bijvoorbeeld, doordat hij de studie van de kinderen niet meer kan betalen door het wegvallen van je inkomen. Met een overlijdensrisicoverzekering zorg je voor financiële zekerheid voor jouw nabestaanden. Deze verzekering keert namelijk uit wanneer jij komt te overlijden. Deze uitkering kan ook worden gebruikt om de hypotheek van af te lossen.

Kom jij te overlijden binnen de looptijd van de verzekering, meestal 30 jaar, dan keert de verzekering een vast bedrag uit dat je afspreekt bij het afsluiten. Overlijdt je na de looptijd van de verzekering, dan krijg je niets uitgekeerd. Je bouwt namelijk geen kapitaal op met de overlijdensrisicoverzekering.

Waarom een overlijdensrisicoverzekering afsluiten?

Met een overlijdensrisicoverzekering zorg je voor financiële zekerheid voor je nabestaanden. Deze verzekering keert namelijk uit wanneer jij komt te overlijden voor de einddatum van de verzekering. Je kunt een overlijdensrisicoverzekering ook gebruiken om jouw hypotheek mee af te lossen. De specialisten van HVMS geven je een persoonlijk advies over de beste overlijdensrisicoverzekering voor jou en nemen al het geregel uit handen. Zodat jij hier geen omkijken naar hebt en je zeker weet dat het goed geregeld is!

Soorten overlijdensrisicoverzekeringen

Er zijn drie verschillende soorten overlijdensrisicoverzekeringen. Het is belangrijk dat je de juiste variant kiest die bij jouw situatie en wensen past. Je kunt je daarom het beste laten adviseren over de vorm die het beste bij jouw doelen past. Onze adviseurs doen dit graag voor je!

 

Verschillende vormen overlijdensrisicoverzekeringen:

  • De gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering: Bij deze variant blijft het verzekerde bedrag de hele looptijd van de verzekering gelijk. Deze verzekering is vooral geschikt om je tegen risico’s te beschermen die voor een langere tijd gelijk blijven. Denk bijvoorbeeld aan een gelijkblijvende hypotheekschuld.
  • De lineair dalende overlijdensrisicoverzekering: Het verzekerde bedrag van deze vorm neemt ieder jaar met een vast bedrag af. Deze verzekering is interessant als aanvullende inkomensvoorziening voor je nabestaanden. Naarmate je ouder wordt, neemt de periode waarover je nabestaanden van het aanvullende inkomen gebruikmaken immers ook af.
  • De annuïtair dalende overlijdensrisicoverzekering: Deze variant wordt gesloten om een (hypotheek)schuld te kunnen aflossen die door middel van annuïteiten wordt afbetaald. Het verzekerde bedrag houdt gelijke tred met de restschuld van de lening. De verzekerde som daalt in het begin minder snel dan de lineair dalende variant.

Eenvoudig een overlijdensrisicoverzekering op maat afsluiten

Collega's in overleg

Onafhankelijk advies

De verzekeringsadviseurs van HVMS verdiepen zich in jouw wensen en situatie. Op basis hiervan geven ze je een onafhankelijk advies over de overlijdensrisicoverzekering die het beste bij je past.

Een verzekeringsadviseur die de hand schudt van een klant

Gratis intake

Voordat je jouw verzekeringen aan ons overlaat, kunt je eerst vrijblijvend kennis met ons maken. Op basis van deze gratis intake bepaal je vervolgens zelf of wij je verzekeringen voor je mogen regelen!

Een verzekeringsadviseur die de hand schudt van een klant

Geen gedoe

Al het geregel rondom je verzekeringen? Daar heb je geen omkijken meer naar. De specialisten van HVMS ontzorgen je volledig. Van het afsluiten van je verzekeringen tot het afhandelen van een schade.

Handige informatie over de overlijdensrisicoverzekering

Overlijdensrisicoverzekering kruislings afsluiten

Door jouw overlijdensrisicoverzekering kruislings af te sluiten kun je in sommige situaties voorkomen dat je nabestaanden belasting moet betalen over de uitkering van de verzekering.

Meer over kruislings afsluiten

Is een overlijdensrisicoverzekering verplicht?

Je bent in het algemeen niet verplicht om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Sinds kort kunnen hypotheekverstrekkers dit ook niet meer verplicht stellen. Maar dat betekent niet dat het niet verstandig is om deze verzekering af te sluiten!

Kosten overlijdensrisicoverzekering

De hoogte van de premie die je voor je overlijdensrisicoverzekering moet betalen hangt van een aantal zaken af. Bijvoorbeeld van het verzekerde bedrag waar je voor kiest en jouw leeftijd en gezondheid. Aan de hand van je gezondheid schat de verzekeraar namelijk in hoe groot jouw risico op overlijden is. Hoe hoger dit risico, des te meer premie je moet betalen. Wanneer je rookt, betaal je bijvoorbeeld meer dan iemand die niet rookt en ook naarmate je ouder wordt neemt de premie toe.

Goedkopere overlijdensrisicoverzekering

De afgelopen jaren zijn de premies van de overlijdensrisicoverzekering fors gedaald. Het kan daarom zijn dat je flink kunt besparen wanneer je jouw overlijdensrisicoverzekering oversluit. Onze specialisten maken graag en uitgebreide berekening voor je!

Check mijn verzekering

De overlijdensrisicoverzekering en een hypotheek

Een overlijdensrisicoverzekering kan niet alleen worden gebruikt als aanvulling op het inkomen van je nabestaanden wanneer je wegvalt, maar ook om je hypotheek mee af te lossen. Je bent niet meer verplicht om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten bij jouw hypotheek.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik een overlijdensrisicoverzekering afsluiten bij HVMS?

Bij HVMS kun je geen overlijdensrisicoverzekering afsluiten via onze website. Het vinden van een goede verzekering vereist namelijk best wat deskundigheid en moet bovendien aansluiten bij jouw wensen en situatie.

We zijn er daarom van overtuigd dat de hulp van een expert erg waardevol is en je bovendien meer financiële zekerheid geeft. We brengen namelijk altijd jouw financiële risico’s en doelen in kaart en zorgen dat jouw verzekering hier helemaal op aansluit. Om bij ons een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten hoef je alleen maar een afspraak met ons te maken en wij regelen de rest voor je!

Wat is het verschil tussen een overlijdensrisico- en uitvaartverzekering?

Zowel een uitvaartverzekering als een overlijdensrisicoverzekering zijn levensverzekeringen die uitkeren wanneer de verzekerde komt te overlijden. Bij een overlijdensrisicoverzekering wordt er een bedrag uitgekeerd wanneer dit gebeurt voor een bepaalde datum. Deze uitkering is bedoeld voor de nabestaanden om kosten zoals de huur of hypotheek te kunnen blijven betalen.

Een uitvaartverzekering heeft geen einddatum en is dus een levenslange verzekering. Deze verzekering keert altijd uit bij het overlijden van de verzekerde. Het bedrag dat wordt uitgekeerd is bedoeld om de uitvaartkosten te financieren.

Wat is een variabele premie?

Bij het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering kun je kiezen tussen een gelijkblijvende of variabele premie. De gelijkblijvende premie spreekt voor zich, deze blijft gedurende de looptijd van de verzekering hetzelfde. Je betaalt voor het risico dat jij komt te overlijden. Hoe ouder je wordt, hoe hoger dit risico. Daarom berekenen verzekeraars een gemiddelde premie. Dit houdt in dat wanneer je voor een gelijkblijvende premie kiest, je in de eerste jaren alvast meebetaalt voor het risico op overlijden in latere jaren.

Een variabele premie staat voor één jaar vast. De premie zal naarmate je ouder wordt oplopen. Het risico dat je komt te overlijden neemt dan namelijk ook toe.

Wat is een medische acceptatie?

Wanneer je een overlijdensrisicoverzekering wil afsluiten, wil de verzekeraar het risico inschatten dat jij komt te overlijden. Op basis van dit risico bepalen zij namelijk de premie voor jouw verzekering. Om dit risico zo goed mogelijk in te kunnen schatten, krijg je een aantal gezondheidsvragen van de verzekeraar die je naar waarheid dient in te vullen. Zo vragen ze bijvoorbeeld of je rookt en naar je ziekteverleden.

Op basis van jouw antwoorden schat een verzekeraar het risico dat jij overlijdt in. Is dit risico te hoog? Dan kan een verzekeraar je weigeren en wordt je medisch niet geaccepteerd. Hoe hoger het risico op overlijden, des te meer premie je voor jouw verzekering moet betalen.

Waarom HVMS?

Persoonlijk advies

Bij HVMS geven we je een persoonlijk verzekeringsadvies over de overlijdensrisicoverzekering die het beste bij je past. Dat scheelt je een hoop tijd en uitzoekwerk!

Gratis onderhoudsservice

Een overlijdensrisicoverzekering blijft niet vanzelf de hele looptijd lang aansluiten bij jouw situatie. Daarom geven we jouw verzekeringen regelmatig een onderhoudsbeurt.

HVMS-korting tot 10%

Als HVMS-klant kun je aantrekkelijke korting krijgen op jouw verzekering wanneer je deze in een pakket afsluit. Onze adviseurs geven je hier graag slimme tips over.

Vrijblijvend kennismaken

Bij HVMS begrijpen we dat je eerst meer wil weten over wat we precies voor je kunnen betekenen. Daarom kun je vrijblijvend kennis met ons maken tijdens een gratis intake!

Profiteer als HVMS-klant van onze gratis onderhoudsservice

Verzekeringen blijven niet vanzelf de hele looptijd aansluiten bij jouw wensen en situatie. Niet alleen de verzekeringsmarkt is voortdurend in beweging, ook in jouw persoonlijke situatie vinden er waarschijnlijk geregeld veranderingen plaats. Daarom is het belangrijk om periodiek nog eens goed naar je verzekeringen te kijken. Onze specialisten doen dit gratis voor je wanneer je klant bij ons bent!

Blijf op de hoogte over de overlijdensrisicoverzekering

Voor de laatste nieuwtjes over de overlijdensrisicoverzekering, tips en trucs en nog veel meer handige informatie kun je terecht in onze bieb.

Deze verzekeringen heb je nodig voor je huurhuis

Deze verzekeringen heb je nodig voor je huurhuis

Vaak wordt er gedacht dat het afsluiten van een inboedelverzekering of overlijdensrisicoverzekering alleen nuttig is wanneer je een koopwoning hebt. Maar ook wanneer je in een huurhuis woont, zijn er een aantal verzekeringen die handig zijn om af te sluiten. Schade...

Lees meer
Welke verzekeringen heb ik nodig voor mijn koophuis?

Welke verzekeringen heb ik nodig voor mijn koophuis?

Heb je net een woning gekocht? Dan is het een goed moment om na te gaan denken over de verzekeringen die nodig hebt om je koophuis goed te verzekeren. De aankoop van een woning brengt al genoeg kosten met zich mee. Je moet er niet aan denken dat je ook nog eens te...

Lees meer

Contact & service

Afspraak maken

Kies een moment in de agenda dat voor jou uitkomt en kom langs voor een gratis intake over jouw overlijdensrisicoverzekering!

De service van HVMS

Ben je nieuwsgierig wat we naast het geven van een verzekeringsadvies nog meer allemaal voor je doen? Neem dan een kijkje bij onze diensten!

Heb je nog een vraag?

Heb je het antwoord op jouw vraag niet kunnen vinden? Neem dan gerust contact met ons op!

Pin It on Pinterest