fbpx

Eenvoudig de beste rechtsbijstandverzekering afsluiten

Geen omkijken naar het afsluiten van je rechtsbijstandverzekering
Een persoonlijk en deskundig advies over de beste verzekering
Maak kennis met onze experts tijdens een gratis intake

Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Iedereen kan te maken krijgen met een conflict. Bijvoorbeeld met jouw werkgever rondom een ontslag of een vervelende burenruzie. Dan is het een fijn idee dat je aanspraak kunt doen op juridische hulp. Met een rechtsbijstandverzekering draai je niet zelf op voor de kosten. Deze verzekering regelt en vergoedt namelijk rechtsbijstand in conflictsituaties.

Advies op maat over je rechtsbijstandverzekering

Een burenruzie die moet worden uitgevochten voor de rechter of een vervelende tegenpartij bij een auto-ongeluk. Iedereen kan te maken krijgen met een conflict. Dan is het een fijn idee dat je aanspraak kunt doen op professionele hulp die je bijstaat. Een rechtsbijstandverzekering vergoed de kosten van deze juridische hulp in conflictsituaties.

De rechtsbijstandverzekering heeft behoorlijk wat verschillende dekkingen die niet voor iedereen even interessant zijn. Daarom is het belangrijk om een verzekering af te sluiten die helemaal aansluit bij jouw situatie en wensen. Bij HVMS weet je zeker dat dit het geval is. We geven je een advies op maat over de beste verzekering en regelen bovendien alles voor je van A tot Z!

Eenvoudig een rechtsbijstandverzekering op maat afsluiten

Collega's in overleg

Onafhankelijk advies

De verzekeringsadviseurs van HVMS verdiepen zich in jouw wensen en situatie. Op basis hiervan geven ze je een onafhankelijk advies over de rechtsbijstandverzekering die het beste bij je past.

Een verzekeringsadviseur die de hand schudt van een klant

Gratis intake

Voordat je jouw verzekeringen aan ons overlaat, kunt je eerst vrijblijvend kennis met ons maken. Op basis van deze gratis intake bepaal je vervolgens zelf of wij je verzekeringen voor je mogen regelen!

Een verzekeringsadviseur die de hand schudt van een klant

Geen gedoe

Al het geregel rondom je verzekeringen? Daar heb je geen omkijken meer naar. De specialisten van HVMS ontzorgen je volledig. Van het afsluiten van je verzekeringen tot het afhandelen van een schade.

Handige informatie over de rechtsbijstandverzekering

Rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd

In het algemeen maken nagenoeg alle rechtsbijstandverzekeraars gebruik van wachttijden bij bepaalde modules. Dit houdt in dat je voor deze module, gedurende de wachttijd, geen dekking hebt voor rechtsbijstand. Bijvoorbeeld bij ontslag.

Meer over rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd

Vrije advocaatkeuze

Wanneer je aanspraak doet op je rechtsbijstandverzekering, krijg hulp van juristen en advocaten die in dienst zijn van de verzekeraar. Je hebt altijd het recht op een vrije advocaatkeuze. Dit betekent dat je niet verplicht bent om gebruik te maken van de jurist die je krijgt toegewezen.

Rechtsbijstandverzekering afsluiten voor een lopend conflict

In het algemeen zijn conflicten die je aan ziet komen uitgesloten van de dekking. Maar soms is het toch een goed idee om dan alsnog een rechtsbijstandverzekering af te sluiten.

Ik wil meer weten

Dekking rechtsbijstandverzekering

Wanneer je een rechtsbijstandverzekering gaat afsluiten heb je de keuze uit behoorlijk wat verschillende modules.

 

Dit zijn de verschillende modules van de rechtsbijstandverzekering:
  • Consumentendekking
  • Inkomensdekking
  • Dekking voor wonen
  • Verkeersdekking
  • Dekking voor fiscaal recht en vermogen

Kosten rechtsbijstandverzekering

Wat jij precies moet betalen voor je rechtsbijstandverzekering hangt van een aantal zaken af. Bijvoorbeeld voor het aantal modules waar je voor kiest. Verzeker je slechts één module, dan ben je goedkoper uit dan wanneer je voor drie modules kiest. Daarnaast is de premie ook afhankelijk van het aantal personen dat is verzekerd op de polis.

Veelgestelde vragen

Hoe hoog is het eigen risico van de rechtsbijstandverzekering?

De hoogte van het eigen risico verschilt per verzekeraar. De ene maatschappij heeft geen eigen risico en de andere juist weer wel. Wanneer je wel een eigen risico hebt, betaal je minder premie. Daar tegenover staat dat je een lager bedrag vergoed krijgt wanneer je rechtshulp nodig hebt, omdat het eigen risico er eerst vanaf wordt getrokken.

Wat is franchise?

Bij bijna iedere rechtsbijstandverzekering geldt een franchise. Dit woord betekent in dit geval niets anders dan een drempelbedrag. Rechtsbijstandsverzekeraars hanteren een bepaald drempelbedrag waarboven de schade moet liggen om aanspraak te kunnen doen op de verzekering. De hoogte van dit bedrag verschilt per verzekeraar. Ligt de schade beneden dit bedrag? Dan kun je geen beroep doen op jouw rechtsbijstandverzekering en draai je hier zelf voor op. Rechtsbijstandsverzekeraars stellen zo’n bedrag vast, omdat bij kleine schades de kosten van rechtshulp vaak hoger zijn dan de hoogte van de schade.

Is echtscheiding meeverzekerd bij de rechtsbijstandverzekering?

In het algemeen geldt dat echtscheidingsprocedures niet zijn verzekerd onder een rechtsbijstandverzekering. Bij veel verzekeraars heb je bij een echtscheiding wel het recht op een echtscheidingsmediator. Dit is een neutrale conflictbehandelaar die de echtscheiding in goede banen zal proberen te leiden. In de polisvoorwaarden van jouw verzekering vind je terug wanneer je hier recht op hebt.

Hoe kan ik een rechtsbijstandverzekering afsluiten bij HVMS?

Bij HVMS kun je geen rechtsbijstandverzekering afsluiten via onze website. Het vinden van een goede verzekering vereist namelijk best wat deskundigheid en moet bovendien aansluiten bij jouw wensen en situatie. We zijn er daarom van overtuigd dat de hulp van een expert erg waardevol is en je bovendien veel geld kan besparen. We zorgen er namelijk voor dat je helemaal op de hoogte bent van de voorwaarden van jouw verzekering en niet voor verrassingen komt te staan wanneer je een conflict hebt. Om bij ons een rechtsbijstandverzekering af te sluiten hoef je alleen maar een afspraak met ons te maken en wij regelen de rest voor je!

Waarom HVMS?

Persoonlijk advies

Bij HVMS geven we je een persoonlijk verzekeringsadvies over de rechtsbijstandverzekering die het beste bij je past. Dat scheelt je een hoop tijd en uitzoekwerk!

Gratis onderhoudsservice

Een rechtsbijstandverzekering blijft niet vanzelf de hele looptijd lang aansluiten bij jouw situatie. Daarom geven we jouw verzekeringen regelmatig een onderhoudsbeurt.

HVMS-korting tot 10%
Als HVMS-klant kun je aantrekkelijke korting krijgen op jouw verzekering wanneer je deze in een pakket afsluit. Onze adviseurs geven je hier graag slimme tips over.
Deskundige hulp bij schade
Ook wanneer het even niet meezit staan we voor je klaar. We handelen de schade zo goed en snel mogelijk voor je af en zorgen dat je krijgt waar je recht op hebt.

Profiteer als HVMS-klant van onze gratis onderhoudsservice

Verzekeringen blijven niet vanzelf de hele looptijd aansluiten bij jouw wensen en situatie. Niet alleen de verzekeringsmarkt is voortdurend in beweging, ook in jouw persoonlijke situatie vinden er waarschijnlijk geregeld veranderingen plaats. Daarom is het belangrijk om periodiek nog eens goed naar je verzekeringen te kijken. Onze specialisten doen dit gratis voor je wanneer je klant bij ons bent!

Blijf op de hoogte over de rechtsbijstandverzekering

De laatste nieuwtjes over de rechtsbijstandverzekering, tips en trucs en nog veel meer handige informatie vind je hier!

Deze verzekeringen heb je nodig voor je huurhuis

Deze verzekeringen heb je nodig voor je huurhuis

Vaak wordt er gedacht dat het afsluiten van een inboedelverzekering of overlijdensrisicoverzekering alleen nuttig is wanneer je een koopwoning hebt. Maar ook wanneer je in een huurhuis woont, zijn er een aantal verzekeringen die handig zijn om af te sluiten. Schade...

Lees meer
Welke verzekeringen heb ik nodig voor mijn koophuis?

Welke verzekeringen heb ik nodig voor mijn koophuis?

Heb je net een woning gekocht? Dan is het een goed moment om na te gaan denken over de verzekeringen die nodig hebt om je koophuis goed te verzekeren. De aankoop van een woning brengt al genoeg kosten met zich mee. Je moet er niet aan denken dat je ook nog eens te...

Lees meer

Contact & service

Afspraak maken

Kies een moment in de agenda dat voor jou uitkomt en kom langs voor een gratis intake over jouw rechtsbijstandverzekering!

Schade melden

Wil je aanspraak doen op jouw rechtsbijstandverzekering? Geef dit dan zo snel mogelijk aan ons door. Wij gaan direct voor je aan de slag!

Heb je nog een vraag?

Heb je het antwoord op jouw vraag niet kunnen vinden? Neem dan gerust contact met ons op!

Pin It on Pinterest