fbpx

Rechtsbijstandverzekering afsluiten tijdens een conflict

Vaak denk je pas aan het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering wanneer het al te laat is: tijdens een conflict. Heeft het dan nog wel zin om deze verzekering af te sluiten of ben je eigenlijk al te laat?

Rechtsbijstandverzekering afsluiten tijdens een conflict: wel of geen dekking?

Conflicten die je ziet aankomen worden standaard uitgesloten van de dekking van de rechtsbijstandverzekering. Bijvoorbeeld een reorganisatie op je werk, waarvan je verwacht dat die gevolgen zal gaan hebben voor jou of een burenruzie die uit de hand loopt. Is zo’n conflict al gaande voordat je besluit een rechtsbijstandverzekering af te sluiten? Dan krijg je de kosten van rechtsbijstand niet vergoed door de verzekering.

Veel verzekeraars hanteren bijvoorbeeld een wachttijd. Dit is een bepaalde periode waarin conflicten nog niet gedekt worden door jouw rechtsbijstandverzekering, terwijl je al wel premie betaalt. Hiermee willen verzekeraars voorkomen dat de rechtsbijstandverzekering wordt gebruikt voor conflicten die je ziet aankomen. Maar ook bij rechtsbijstandverzekeringen zonder wachttijd zijn lopende en verwachte conflicten uitgesloten van de dekking.

Waarom het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering tijdens een conflict tóch nuttig kan zijn

Wil je een rechtsbijstandverzekering afsluiten tijdens een conflict? Dan kan dat toch nog best een goed idee zijn. Je bent namelijk in de toekomst wél verzekerd voor rechtsbijstand in conflictsituaties. Bovendien kun je bij de meeste verzekeraars gewoon om juridisch advies vragen. Dit advies is vaak kosteloos. Kom je er met het advies alleen niet uit? Dan krijg je vaak korting op de tarieven van rechtshulp van een jurist in dienst van de verzekeraar.

Schakel de hulp in van één van onze specialisten

Wanneer het wel of geen zin heeft om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten en welke verzekering nu precies bij jou past? Daar geven we je een persoonlijk verzekeringsadvies over. En we regelen alles van A tot Z voor je. Zodat jij beter verzekerd bent, zonder moeite!

Contact & service

Afspraak maken

Kies een moment in de agenda dat voor jou uitkomt en kom langs voor een gratis intake over jouw rechtsbijstandverzekering!

Schade melden

Krijg je te maken met een conflict? Geef dit dan zo snel mogelijk aan ons door. Wij gaan direct voor je aan de slag!

Heb je nog een vraag?

Heb je het antwoord op jouw vraag niet kunnen vinden? Neem dan gerust contact met ons op!

Pin It on Pinterest