fbpx

Rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd: wat is er mogelijk?

Bij de meeste rechtsbijstandverzekeringen krijg je te maken met een wachttijd. Dit is de periode na het afsluiten van een verzekering, waarin je nog geen dekking hebt. Sommige verzekeraars bieden ook een rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd aan. 

Waarom een rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd beter is

Een rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd biedt meteen dekking. Stel je krijgt na twee maanden of zelfs in de eerste maand al te maken met een conflict. Wanneer je een rechtsbijstandverzekering hebt afgesloten met een wachttijd, dan betekent dat dat je de kosten voor rechtsbijstand uit eigen zak moet betalen. Een verzekering zonder wachttijd vergoed wel meteen de kosten. De wachttijd bedraagt meestal drie maanden. Voor bepaalde conflicten, zoals ontslag of een echtscheiding, is de wachttijd zelfs nog langer.

Lopende conflicten uitgesloten van dekking rechtsbijstandverzekering (zonder wachttijd)

Wil je een rechtsbijstandverzekering afsluiten voor een lopend conflict? Dan biedt ook de rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd helaas geen dekking. Voorziene conflicten zijn namelijk standaard uitgesloten van de dekking van de rechtsbijstandverzekering. Heb je te maken met een lopend conflict en denk je te laat aan de rechtsbijstandverzekering? Dan kan het alsnog zinvol zijn om er eentje af te sluiten. Ook al krijg je de rechtsbijstand voor dat specifieke conflict niet meer vergoed, verzekeraars bieden vaak wel juridische hulp tegen een scherp tarief. En voor conflicten in de toekomst ben je dan wel gewoon verzekerd!

Schakel de hulp in van onze specialisten!

Welke rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd het beste bij jouw situatie past? Dat zoeken onze experts graag voor je uit. En dat niet alleen. Ze nemen al het geregel uit handen en staan altijd voor je klaar bij vragen!

Contact & service

Afspraak maken

Kies een moment in de agenda dat voor jou uitkomt en kom langs voor een gratis intake over jouw rechtsbijstandverzekering!

Schade melden

Krijg je te maken met een conflict en heb je rechtsbijstand nodig? Geef dit dan zo snel mogelijk aan ons door. Wij gaan direct voor je aan de slag!

Heb je nog een vraag?

Heb je het antwoord op jouw vraag niet kunnen vinden? Neem dan gerust contact met ons op!

Pin It on Pinterest