fbpx

Rechtsbijstandverzekering bij HVMS

Persoonlijk advies over jouw rechtsbijstandverzekering
Beter verzekerd, zonder moeite
Maak kennis met onze experts tijdens een gratis intake

Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Een burenruzie die moet worden uitgevochten voor een rechter of een vervelende tegenpartij bij een auto-ongeluk. In dit soort situaties is het fijn om rechtshulp in te schakelen. Een rechtsbijstandverzekering vergoedt de kosten van deze hulp.

Waarom een rechtsbijstandverzekering afsluiten?

De samenleving wordt steeds complexer en de kans op een conflict neemt daardoor toe. Daarom is het een gerust idee dat je kunt terugvallen op juristen die jou helpen bij een geschil en je niet zelf hoeft op te draaien voor de kosten.

Wat dekt een rechtsbijstandverzekering?

Je hebt bij een rechtsbijstandverzekering keuze uit allerlei verschillende dekkingen. We leggen ze aan je uit!

Consumentendekking

Met deze dekking ben je verzekerd voor problemen waar je als consument mee te maken kan krijgen. Denk bijvoorbeeld aan conflicten met betrekking tot aankopen die je online hebt gedaan.

Inkomensdekking

Met deze dekking ben je verzekerd voor conflicten waarmee je als werknemer te maken kunt krijgen. Denk bijvoorbeeld aan de dupe worden van een ontslagronde of problemen met jouw uitkering.

Dekking voor wonen

Conflicten die betrekking hebben op jouw huur- of koopwoning vallen onder deze dekking. Huur je een woning? Dan kun je conflicten krijgen met jouw huurbaas over bijvoorbeeld de huurvoorwaarden of de hoogte van de huur. Ook wanneer je een koopwoning hebt, kunnen er geschillen ontstaan. Bijvoorbeeld over een verbouwing.

Verkeersdekking

Heb je een conflict in het verkeer? Dan kun je aanspraak doen op de verkeersdekking van jouw rechtsbijstandverzekering. Let wel op dat sommige autoverzekeringen ook een dekking bieden voor rechtsbijstand. Meestal is de dekking op de (gezins)rechtsbijstandverzekering aanzienlijk uitgebreider en kun je de autorechtsbijstandverzekering beter laten vervallen.

Dekking voor fiscaal recht en vermogen

Deze dekking van de rechtsbijstandverzekering is misschien niet voor iedereen even interessant. Wanneer je jouw geld belegt kan het wel handig zijn om deze dekking af te sluiten. Hier kunnen namelijk conflicten over ontstaan. Onder deze dekking vallen allerlei geschillen over jouw vermogen.

Profiteer van een persoonlijk verzekeringsadvies

Wat is nu een rechtsbijstandverzekering is die écht bij jou past? Dat kan nog best een uitzoekwerk zijn. Onze experts nemen dit graag uit handen en helpen je op weg met een persoonlijk advies!

De voordelen van HVMS

Gratis intake

Het is natuurlijk altijd fijn om eerst vrijblijvend kennis te maken met elkaar. Dat kan bij HVMS! Zo kunnen we het eens rustig hebben over wat we voor je kunnen betekenen.

Verzekeringen die met je mee veranderen

Een rechtsbijstandverzekering blijft niet vanzelf de hele looptijd lang aansluiten bij jouw situatie. Daarom geven we jouw verzekeringen regelmatig een onderhoudsbeurt.

Een persoonlijk aanspreekpunt

Verzekeringen zijn best ingewikkeld. Daarom is het een fijn idee dat je altijd contact met ons kunt opnemen wanneer je vragen hebt. Wij helpen je graag verder!

Deskundige hulp bij conflicten

Een conflict is al vervelend genoeg. Daarom hebben we een professioneel team voor je klaarstaan dat jou helpt alles rondom dit conflict en rechtsbijstand te regelen.

Veelgestelde vragen over de rechtsbijstandverzekering

Hoe hoog is het eigen risico van een rechtsbijstandverzekering?
De hoogte van het eigen risico verschilt per verzekeraar. De ene maatschappij heeft geen eigen risico en de andere juist weer wel. Wanneer je wel een eigen risico hebt, betaal je minder premie. Daar tegenover staat dat je een lager bedrag vergoed krijgt wanneer je rechtshulp nodig hebt, omdat het eigen risico er eerst vanaf wordt getrokken.
Wat is franchise?

Bij bijna iedere rechtsbijstandverzekering geldt een franchise. Dit woord betekent in dit geval niets anders dan een drempelbedrag. Rechtsbijstandsverzekeraars hanteren een bepaald drempelbedrag waarboven de schade moet liggen om aanspraak te kunnen doen op de rechtsbijstandsverzekering. De hoogte van dit bedrag verschilt per verzekeraar. Ligt de schade beneden dit bedrag? Dan kun je geen beroep doen op jouw rechtsbijstandverzekering en draai je hier zelf voor op. Rechtsbijstandsverzekeraars stellen zo’n bedrag vast, omdat bij kleine schades de kosten van rechtshulp vaak hoger zijn dan de hoogte van de schade.

Is een echtscheiding meeverzekerd bij de rechtsbijstandverzekering?
In het algemeen geldt dat echtscheidingsprocedures niet zijn verzekerd onder een rechtsbijstandverzekering. Bij veel verzekeraars heb je bij een echtscheiding wel het recht op een echtscheidingsmediator. Dit is een neutrale conflictbehandelaar die de echtscheiding in goede banen zal proberen te leiden. In de polisvoorwaarden van jouw verzekering vind je terug wanneer je hier recht op hebt.
Hoe kan ik een rechtsbijstandverzekering bij HVMS afsluiten?

Bij HVMS kun je geen rechtsbijstandverzekering afsluiten via onze website. Het vinden van een goede rechtsbijstandverzekering vereist namelijk best wat deskundigheid en moet bovendien aansluiten bij jouw wensen en situatie. We zijn er daarom van overtuigd dat de hulp van een expert erg waardevol is en je bovendien veel geld kan besparen. We zorgen er namelijk voor dat je helemaal op de hoogte bent van de voorwaarden van jouw verzekering en niet voor verrassingen komt te staan wanneer je een conflict hebt. Om bij ons een rechtsbijstandverzekering af te sluiten hoef je alleen maar een afspraak met ons te maken en wij regelen de rest voor je!

Heb je nog een vraag?

Heb je het antwoord op jouw vraag niet kunnen vinden? Neem dan een kijkje bij onze veelgestelde vragen.

Van 8.30 – 17.00 uur bereikbaar

Onze experts staan iedere werkdag voor je klaar. Je hebt altijd direct contact met één van hen.

Afspraak maken

Wil je hulp bij het regelen van jouw verzekeringen van een onafhankelijk expert? Maak dan een afspraak!

Pin It on Pinterest