fbpx

Persoonlijk advies over de beste reisverzekering

Zelf zoeken naar de beste reisverzekering is verleden tijd
Onze specialisten nemen al het geregel uit handen
Ontdek wat we voor je doen tijdens een gratis intake

Wat is een reisverzekering?

Er kan van alles gebeuren tijdens een reis. Met een reisverzekering ben je hiervoor goed verzekerd. Deze verzekering dekt namelijk de kosten van de schade die je oploopt tijdens jouw reis. Denk bijvoorbeeld aan diefstal van of schade aan jouw bagage, maar ook de kosten van hulp in noodsituaties.

Waarom een reisverzekering afsluiten?

Een reisverzekering is erg handig. Wanneer je op reis gaat loopt de waarde van je bagage vaak al snel op. Als hier iets mee gebeurd is het fijn dat je daar goed voor verzekerd bent. En ook de prijzen van medische voorzieningen in het buitenland kunnen behoorlijk hoog uitvallen. Bovendien bieden reisverzekeraars je goede hulp met alarmcentrales die voor je klaarstaan in geval van nood.

Advies op maat over je reisverzekering

Tijdens jouw welverdiende vakantie waar je zo naar hebt uitgekeken, wil je je niet druk hoeven maken over jouw reisverzekering. Tijdens geen enkele reis trouwens. Daarom zorgen we er bij HVMS voor dat jouw verzekering tot in de puntjes geregeld is. Dat doen we door je te adviseren over de verzekering die het beste bij je past en al het geregel uit handen te nemen.

Zo hoef jij je niet druk te maken over de dekking, de prijs, de voorwaarden en alles wat er komt kijken bij het regelen van je reisverzekering en kan de voorpret alvast beginnen!

Eenvoudig een reisverzekering op maat afsluiten

Collega's in overleg

Onafhankelijk advies

De verzekeringsadviseurs van HVMS verdiepen zich in jouw wensen en situatie. Op basis hiervan geven ze je een onafhankelijk advies over de reisverzekering die het beste bij je past.

Een verzekeringsadviseur die de hand schudt van een klant

Gratis intake

Voordat je jouw verzekeringen aan ons overlaat, kunt je eerst vrijblijvend kennis met ons maken. Op basis van deze gratis intake bepaal je vervolgens zelf of wij je verzekeringen voor je mogen regelen!

Een verzekeringsadviseur die de hand schudt van een klant

Geen gedoe

Al het geregel rondom je verzekeringen? Daar heb je geen omkijken meer naar. De specialisten van HVMS ontzorgen je volledig. Van het afsluiten van je verzekeringen tot het afhandelen van een schade.

Handige informatie over de reisverzekering

Doorlopende en kortlopende reisverzekering

Wanneer je een reisverzekering afsluit kun je kiezen voor een doorlopende of kortlopende verzekering. Voor welke variant je het beste kunt kiezen is afhankelijk van hoe vaak en hoe lang je op reis gaat gedurende een jaar. De doorlopende reisverzekering is al snel goedkoper dan de kortlopende.

Reisverzekering met werelddekking

Of je voor de reisverzekering met een werelddekking of Europadekking kiest is afhankelijk van jouw bestemming. Kijk goed in de polisvoorwaarden welke landen onder de Europadekking vallen. Staat jouw bestemming hier niet bij? Dan kun je waarschijnlijk beter voor de werelddekking kiezen.

Heb ik ook een annuleringsverzekering nodig?

Wanneer je op reis gaat, kan het erg handig zijn om ook een annuleringsverzekering af te sluiten. Zeker wanneer je een dure reis hebt geboekt. Je draait dan immers liever niet zelf op voor de annuleringskosten.

Meer over de annuleringsverzekering

Kosten reisverzekering

Wat jij precies moet betalen voor je reisverzekering hangt van een aantal zaken af. Bijvoorbeeld van de reis die je hebt geboekt en voor welke (extra) dekking je kiest.

 

Dit beïnvloedt de premie van je reisverzekering:
 • Hoe lang je op reis gaat. Hoe langer de reisduur, des te hoger de premie
 • De dekking. Kies je alleen voor de basisdekking of breid je jouw reisverzekering ook uit met allerlei aanvullende dekkingen? Hoe uitgebreider de dekking, des te hoger de premie
 • Jouw vakantiebestemming. Blijf je binnen Europa? Dan betaal je minder premie dan wanneer je naar een ver land buiten Europa gaat
 • Aantal verzekerde personen. Voor een reisverzekering met een dekking voor het hele gezin betaal in het algemeen meer dan wanneer alleen jijzelf op de polis staat
 • De verzekeraar. De premie kan per verzekeraar flink verschillen. Bij HVMS kijken we altijd naar de beste prijs-kwaliteitverhouding

Dekking van de reisverzekering

Met de standaarddekking van jouw reisverzekering ben je verzekerd voor schade, verlies of diefstal van jouw bagage, hulpverlening en extra kosten die je moet maken tijdens een vakantie of reis die je hebt geboekt. Je kunt ervoor kiezen om dit te verzekeren binnen Europa of de hele wereld door te kiezen voor een Europa- of werelddekking. Daarnaast kun je jouw reisverzekering nog aanvullen met extra dekkingen.

 

Deze aanvullende dekkingen zijn mogelijk:
 • Pechhulp
 • Geneeskundige kosten
 • Zakenreis
 • Repatriëring
 • Gevaarlijke sporten
 • Wintersport
 • Contant geld
 • Studie en/of stage in het buitenland
 • Overlijden en blijvende invaliditeit

Veelgestelde vragen

Is een reisverzekering verplicht?

Een reisverzekering is niet verplicht. Toch kan het wel verstandig zijn om er één af te sluiten, zeker wanneer je naar het buitenland gaat.

Hoe kan ik een reisverzekering afsluiten bij HVMS?

Bij HVMS kun je geen reisverzekering afsluiten via onze website. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat hulp van een expert heel waardevol is. De ene verzekering is de andere namelijk niet en het is bovendien belangrijk om ervoor te zorgen dat de verzekering aansluit bij jouw persoonlijke situatie en wensen. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Om bij ons een reisverzekering af te sluiten hoef je dus alleen maar een afspraak met ons te maken en wij regelen de rest voor je!

Is een aanvullende dekking voor geneeskundige kosten zinvol als ik al een zorgverzekering heb?

Of de aanvullende dekking voor geneeskundige kosten nuttig is voor jou, hangt af van hoe uitgebreid de dekking van jouw zorgverzekering is. Vaak is het zo dat een zorgverzekering niet alles dekt in het buitenland, zeker niet wanneer de zorg duurder is dan in Nederland. Als je een aanvullende (zorg)verzekering hebt, is de dekking voor medische kosten in het buitenland uitgebreider. Kijk hier dus goed naar voordat je een besluit neemt.

Hoe weet ik welke reisverzekering bij me past?

Dat is nog niet zo eenvoudig om uit te zoeken, maar wel heel belangrijk! Om erachter te komen is het een goed idee om op een rijtje te zetten welke risico’s jij loopt en welke dekkingen van de reisverzekering daar bij horen. Je kunt vervolgens kijken naar welke verzekeraars jou deze dekkingen bieden en tegen welke prijs en voorwaarden.

Wil jij je hier niet druk om hoeven maken? Maak dan een afspraak met één van onze adviseurs voor een persoonlijk advies over de reisverzekering die het beste bij je past!

Waarom HVMS?

Persoonlijk advies

Bij HVMS geven we je een persoonlijk verzekeringsadvies over de reisverzekering die het beste bij je past. Dat scheelt je een hoop tijd en uitzoekwerk!

Gratis onderhoudsservice

Een reisverzekering blijft niet vanzelf de hele looptijd lang aansluiten bij jouw situatie. Daarom geven we jouw verzekeringen regelmatig een onderhoudsbeurt.

HVMS-korting tot 10%
Als HVMS-klant kun je aantrekkelijke korting krijgen op jouw verzekering wanneer je deze in een pakket afsluit. Onze adviseurs geven je hier graag slimme tips over.
Deskundige hulp bij schade
Ook wanneer het even niet meezit staan we voor je klaar. We handelen de schade zo goed en snel mogelijk voor je af en zorgen dat je krijgt waar je recht op hebt.

Profiteer als HVMS-klant van onze gratis onderhoudsservice

Verzekeringen blijven niet vanzelf de hele looptijd aansluiten bij jouw wensen en situatie. Niet alleen de verzekeringsmarkt is voortdurend in beweging, ook in jouw persoonlijke situatie vinden er waarschijnlijk geregeld veranderingen plaats. Daarom is het belangrijk om periodiek nog eens goed naar je verzekeringen te kijken. Onze specialisten doen dit gratis voor je wanneer je klant bij ons bent!

Blijf op de hoogte over de reisverzekering

De laatste nieuwtjes over de reisverzekering, tips en trucs en nog veel meer handige informatie vind je hier!

Contact & service

Afspraak maken

Kies een moment in de agenda dat voor jou uitkomt en kom langs voor een gratis intake over jouw reisverzekering!

Schade melden

Krijg je te maken met een schade tijdens je reis of annulering? Geef dit dan zo snel mogelijk aan ons door. Wij gaan direct voor je aan de slag!

Heb je nog een vraag?

Heb je het antwoord op jouw vraag niet kunnen vinden? Neem dan gerust contact met ons op!

Pin It on Pinterest