fbpx

Reisverzekering bij HVMS

Een persoonlijk advies over jouw reisverzekering
 Beter verzekerd, zonder moeite
Maak kennis met onze experts tijdens een gratis intake

Wat is een reisverzekering?

Er kan van alles gebeuren tijdens een reis. Met een reisverzekering ben je hiervoor goed verzekerd. Deze verzekering dekt namelijk de kosten van de schade die je oploopt tijdens jouw reis. Denk bijvoorbeeld aan diefstal van of schade aan jouw bagage, maar ook de kosten van hulp in noodsituaties.

Waarom een reisverzekering afsluiten?

Een reisverzekering is erg handig. Wanneer je op reis gaat loopt de waarde van je bagage vaak al snel op. Als hier iets mee gebeurd is het fijn dat je daar goed voor verzekerd bent. En ook de prijzen van medische voorzieningen in het buitenland kunnen behoorlijk hoog uitvallen. Bovendien bieden reisverzekeraars je goede hulp met alarmcentrales die voor je klaarstaan in geval van nood.

Wat dekt een reisverzekering?

Bij een reisverzekering heb je de keuze uit verschillende dekkingen. Hier vind je alle informatie!

Standaarddekking

Iedere reisverzekering biedt standaard dekking voor verlies, schade of diefstal van jouw bagage. Daarnaast biedt jouw reisverzekering ook hulpverlening door de alarmcentrale en bij extra kosten. Daarbij kun je denken een onvoorziene (terug)reis- en verblijfskosten in verband met een ongeval, overlijden of levensgevaarlijke ziekte van jezelf of van een familielid.

Aanvullende dekking

De standaarddekking kun je uitbreiden met verschillende aanvullende dekkingen. Voor welke je het beste kunt kiezen is afhankelijk van de reis die je gaat maken en waarvoor je al verzekerd bent met andere verzekeringen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een aanvullende dekking voor annulering, wintersport, geneeskundige kosten en pechhulp.

Europa- of werelddekking

Bij het afsluiten van een reisverzekering kun je kiezen voor een Europa- of werelddekking. De namen zeggen het al, met een werelddekking ben je verzekerd over de hele wereld en met een Europa-dekking alleen in Europa. Voor welke dekking je kiest is dus afhankelijk van jouw bestemming.

Kortlopende of doorlopende reisverzekering?

Er zijn twee verschillende soorten reisverzekeringen, de kortlopende en doorlopende variant. Hieronder vind je alle informatie!

Kortlopende reisverzekering

De kortlopende reisverzekering sluit je af voor één reis.

Doorlopende reisverzekering

Met de doorlopende variant ben je het hele jaar door verzekerd.

Profiteer van een persoonlijk verzekeringsadvies

Of het verstandig is om voor de doorlopende of kortlopende reisverzekering te kiezen en welke aanvullende dekkingen je het beste kunt afsluiten? Dat verschilt per persoon. Onze experts helpen je hier graag bij!

De voordelen van HVMS

Gratis intake

Het is natuurlijk altijd fijn om eerst vrijblijvend kennis te maken met elkaar. Dat kan bij HVMS! Zo kunnen we het eens rustig hebben over wat we voor je kunnen betekenen.

Altijd een eerlijk advies

Op reis wil je dat alles goed gaat. En mocht er toch iets misgaan, is het wel zo’n prettig idee dat je goed verzekerd bent. Onze experts adviseren je daarom altijd op een eerlijke manier hoe je dit het beste kunt doen.

Een persoonlijk aanspreekpunt

Verzekeringen zijn best ingewikkeld. Daarom is het een fijn idee dat je altijd contact met ons kunt opnemen wanneer je vragen hebt. Wij helpen je graag verder!

Deskundige hulp bij schade

Een schade is al vervelend genoeg. Daarom hebben we een professioneel team voor je klaarstaan dat jou helpt de schade zo goed en snel mogelijk af te handelen.

Wat te doen bij schade?

Heb je een spoedgeval of een andere schade tijdens jouw reis? In de meeste gevallen is het dan handig om eerst de alarmcentrale van jouw reisverzekeraar te bellen. Zij helpen je bijvoorbeeld met de taalbarrière en het regelen van allerlei andere zaken. Krijg je te maken met een diefstal of gebeurt er iets met jouw bagage? Geef dit dan zo snel mogelijk aan ons door!

Veelgestelde vragen over de reisverzekering

Wat kost een reisverzekering?
Wat een reisverzekering kost is afhankelijk van een aantal zaken. Zo wordt de premie bijvoorbeeld beïnvloed door de bestemming van jouw reis, de dekkingen waar je voor kiest en hoeveel personen er zijn meeverzekerd op de polis. Ook per verzekeraar kunnen de premies verschillen. Kijk hier dus goed naar wanneer je een reisverzekering afsluit.
Wat is er precies gedekt op mijn reisverzekering?

Met de standaarddekking van jouw reisverzekering ben je verzekerd voor schade, verlies of diefstal van jouw bagage, hulpverlening en extra kosten tijdens een vakantie of reis die je hebt geboekt.

Heb je een tweede huis waar je regelmatig verblijft, dan valt dit in het algemeen niet onder een reisverzekering. De voorwaarden kunnen per verzekeraar nogal verschillen. Kijk hier goed naar voordat je een verzekering afsluit.

Daarnaast kun je jouw reisverzekering nog aanvullen met extra dekkingen, zoals annulering, geneeskundige kosten en pechhulp.

Heb ik een annuleringsverzekering nodig?

Een annuleringsverzekering kun je als aanvullende module op jouw reisverzekering afsluiten. Deze verzekering is niet verplicht, maar kan wel erg handig zijn. Wanneer je jouw vakantie moet annuleren of vroegtijdig moet afbreken, zorgt deze verzekering ervoor dat je (een deel van) de kosten krijgt vergoed. Vooral wanneer je een reis gaat maken die erg duur is, is een annuleringsverzekering het overwegen waard.

Heb ik wel een aanvullende dekking geneeskundige kosten nodig met het oog op mijn zorgverzekering?
Of de aanvullende dekking voor geneeskundige kosten nuttig is voor jou, hangt af van hoe uitgebreid de dekking van jouw zorgverzekering is. Vaak is het zo dat een zorgverzekering niet alles dekt in het buitenland, zeker niet wanneer de zorg duurder is dan in Nederland. Als je een aanvullende (zorg)verzekering hebt, is de dekking voor medische kosten in het buitenland uitgebreider. Kijk hier dus goed naar voordat je een besluit neemt.
Is een reisverzekering verplicht?
Een reisverzekering is niet verplicht. Toch kan het wel verstandig zijn om een reisverzekering af te sluiten, zeker wanneer je naar het buitenland gaat.
Hoe weet ik welke reisverzekering bij mij past?
Dat is nog niet zo eenvoudig om uit te zoeken, maar wel heel belangrijk! Om erachter te komen is het belangrijk om op een rijtje te zetten welke risico’s jij loopt en welke dekkingen van de reisverzekering daar bij horen. Je kunt vervolgens kijken naar welke verzekeraars jou deze dekkingen bieden en tegen welke prijs en voorwaarden.
Hoe kan ik een reisverzekering bij HVMS afsluiten?

Bij HVMS kun je geen reisverzekering afsluiten via onze website. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat hulp van een expert heel waardevol is. De ene reisverzekering is de andere namelijk niet en het is bovendien belangrijk om ervoor te zorgen dat de verzekering aansluit bij jouw persoonlijke situatie en wensen. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Om bij ons een reisverzekering af te sluiten hoef je dus alleen maar een afspraak met ons te maken en wij regelen de rest voor je!

Heb je nog een vraag?

Heb je het antwoord op jouw vraag niet kunnen vinden? Neem dan een kijkje bij onze veelgestelde vragen.

Van 8.30 – 17.00 uur bereikbaar

Onze experts staan iedere werkdag voor je klaar. Je hebt altijd direct contact met één van hen.

Afspraak maken

Wil je hulp bij het regelen van jouw verzekeringen van een onafhankelijk expert? Maak dan een afspraak!

Pin It on Pinterest