fbpx

Persoonlijk advies over de beste kortlopende reisverzekering

Geen omkijken naar het regelen van je kortlopende reisverzekering
 Beter verzekerd, zonder moeite
Maak kennis met onze experts tijdens een gratis intake

Wat is een kortlopende reisverzekering?

Een kortlopende reisverzekering is een tijdelijke verzekering die je afsluit voor één reis. Gedurende die reis ben je dan verzekerd voor schade aan of verlies of diefstal van je bagage en heb je toegang tot de alarmdienst van de verzekeraar die 24/7 voor je klaarstaat in noodsituaties.

Je kunt ook kiezen voor een doorlopende reisverzekering. Dan ben je het hele jaar door verzekerd voor alle reizen, vakanties, weekendjes weg en tripjes die je maakt.

Kortlopende annulerings- en reisverzekering

Wanneer je een kortlopende reisverzekering afsluit kun je er voor kiezen om deze aan te vullen met een kortlopende annuleringsverzekering. Je ben dan niet alleen verzekerd voor schade aan je bagage en onvoorziene kosten die je moet maken tijdens je reis, maar ook voor het onverwachts moeten annuleren van je reis. Bijvoorbeeld doordat een familielid plotseling ernstig ziek wordt. Je krijgt dan (een deel van) de reissom vergoed. Dit geldt ook voor wanneer je jouw reis onverwachts voortijdig moet afbreken. Vooral wanneer je een dure reis hebt geboekt kan het verstandig zijn om een kortlopende annuleringsverzekering af te sluiten.

Wat dekt een kortlopende reisverzekering?

Met deze tijdelijke reisverzekering ben je voor één reis verzekerd voor schade aan of verlies of diefstal van je bagage en onvoorziene extra kosten die je moet maken tijdens je reis. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je langer op je bestemming moet blijven, omdat je reisgenoot ziek wordt. De kosten hiervan worden niet alleen vergoed door de reisverzekeraar, je krijgt ook nog eens hulp van de alarmdiensten bij het regelen van het verblijf en de taalbarrière. Dit wordt standaard door iedere reisverzekeraar gedekt.

Europa- of werelddekking?

Je kunt de dekking van jouw tijdelijke reisverzekering in Europa of de hele wereld laten gelden. Dit doe je door bij het afsluiten te kiezen voor een Europa- of werelddekking.

Voor de extra zekerheid

Daarnaast heb je de mogelijkheid om je kortlopende reisverzekering uit te breiden met allerlei aanvullende dekkingen. Bijvoorbeeld voor geneeskundige kosten, repatriëring, automobilistenhulp of gevaarlijke sporten.

Wat er precies onder de dekking van de kortlopende reisverzekering valt en wat er allemaal mogelijk is, verschilt per verzekeraar. Daarom is van het belang om de verschillende verzekeringen altijd goed te vergelijken op dekking, voorwaarden en prijs. Wij nemen dit uitzoekwerk graag uit handen en geven je een onafhankelijk verzekeringsadvies over de kortlopende reisverzekering die het beste bij je past!

Eenvoudig een kortlopende reisverzekering op maat afsluiten

Collega's in overleg

Onafhankelijk advies

De verzekeringsadviseurs van HVMS verdiepen zich in jouw wensen en situatie. Op basis hiervan geven ze je een onafhankelijk advies over de reisverzekering die het beste bij je past.

Een verzekeringsadviseur die de hand schudt van een klant

Gratis intake

Voordat je jouw verzekeringen aan ons overlaat, kunt je eerst vrijblijvend kennis met ons maken. Op basis van deze gratis intake kunt je vervolgens zelf bepalen of wij je verzekeringen voor je mogen regelen!

Een verzekeringsadviseur die de hand schudt van een klant

Geen gedoe

Al het geregel rondom je verzekeringen? Daar heb je geen omkijken meer naar. De specialisten van HVMS ontzorgen je volledig. Van het afsluiten van je verzekeringen tot het afhandelen van een schade.

Veelgestelde vragen

Wat kost een kortlopende reisverzekering?

Een kortlopende reisverzekering kost je per vakantie vaak een paar tientjes. Wat de precieze kosten zijn hangt onder andere af van:

  • De duur van je reis. Hoe langer de reisduur, des te hoger de premie
  • De dekking. Een uitgebreide dekking is duurder dan wanneer je alleen voor de standaarddekking kiest
  • De bestemming. Voor landen binnen Europa betaal je minder premie dan wanneer je ver buiten de Europese Unie reist
  • Aantal verzekerde personen. Een dekking voor het hele gezin is duurder dan wanneer alleen jijzelf op de polis staat
  • De verzekeraar. Premies kunnen behoorlijk verschillen per verzekeraar. Bij HVMS kijken we altijd naar de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Een doorlopende reisverzekering is al snel goedkoper dan de kortlopende variant. Wanneer je meerdere keren per jaar op vakantie gaat bijvoorbeeld of voor een langere aansluitende periode. Goed om hier rekening mee te houden!

Kan ik het beste voor een doorlopende of kortlopende reisverzekering kiezen?

Welke variant voor jou het voordeligst is om af te sluiten hangt helemaal van jouw situatie af. Van het aantal personen dat is verzekerd op de polis bijvoorbeeld en hoe vaak en lang je jaarlijks op vakantie gaat. In het algemeen geldt dat een doorlopende reisverzekering al snel goedkoper is. Bovendien hoef je dan niet voor iedere vakantie, reis of weekendje weg opnieuw een verzekering af te sluiten. Bij HVMS zoeken we altijd uit welke optie voor jou het beste is en geven je hier een onafhankelijk advies over! 

Wat is de beste kortlopende reisverzekering voor studenten?

Welke kortlopende reisverzekering het beste bij jou als student aansluit, hangt af van jouw persoonlijke situatie en wensen. Bij een aantal verzekeraars krijg je als student aantrekkelijke korting op je reisverzekering. Ga je op stage of studeren in het buitenland dan kun je waarschijnlijk beter voor de doorlopende reisverzekering kiezen! De specialisten van HVMS zoeken graag voor je uit welke kortlopende reisverzekering het beste bij jou past!

Hoe kan ik een kortlopende reisverzekering afsluiten bij HVMS?

Bij HVMS vinden we het belangrijk dat je een reisverzekering afsluit die écht bij je past. Eentje met de juiste dekking, voorwaarden en prijs. En dat vereist best wat deskundigheid en vakkennis. Daarom verkopen we geen verzekeringen via onze website, maar helpen we jou liever met een persoonlijk verzekeringsadvies. Het enige wat jij hoeft te doen is een afspraak inplannen met één van onze adviseurs. Je kunt gewoon een moment in hun agenda inplannen dat jou uitkomt. Goed om te weten: dit eerste gesprek is helemaal gratis!

Waarom HVMS?

Persoonlijk advies

Bij HVMS geven we je een persoonlijk verzekeringsadvies over de kortlopende reisverzekering die het beste bij je past. Dat scheelt je een hoop tijd en uitzoekwerk!

We regelen alles voor je

We zorgen ervoor dat alles rondom jouw reisverzekering goed geregeld is voor vertrek. Jij hebt hier geen omkijken naar!

HVMS-korting tot 10%
Als HVMS-klant kun je aantrekkelijke korting krijgen op jouw verzekering wanneer je deze in een pakket afsluit. Onze adviseurs geven je hier graag slimme tips over.
Deskundige hulp bij schade
Ook wanneer het even niet meezit staan we voor je klaar. We handelen de schade zo goed en snel mogelijk voor je af en zorgen dat je krijgt waar je recht op hebt.

Contact & service

Afspraak maken

Kies een moment in de agenda dat voor jou uitkomt en kom langs voor een gratis intake over jouw kortlopende reisverzekering!

Schade melden

Krijg je te maken met een schade tijdens je reis? Geef dit dan zo snel mogelijk aan ons door. Wij gaan direct voor je aan de slag!

Heb je nog een vraag?

Heb je het antwoord op jouw vraag niet kunnen vinden? Neem dan gerust contact met ons op!

Pin It on Pinterest