fbpx

Persoonlijk advies over de beste uitvaartverzekering

Geen omkijken naar het regelen van je uitvaartverzekering
Beter verzekerd, zonder moeite
Maak kennis met onze experts tijdens een gratis intake

Wat is een uitvaartverzekering?

Een uitvaartverzekering keert een bedrag uit wanneer jij komt te overlijden. Met dit bedrag kunnen jouw nabestaanden de uitvaart financieren. Je kunt er voor kiezen om de verzekeraar in de vorm van een geldbedrag te laten uit te laten keren of in natura. In dit laatste geval worden er diensten en goederen geleverd die bij een uitvaart horen.

Soorten uitvaartverzekeringen

Er zijn drie verschillende vormen uitvaartverzekeringen. Het verschil zit vooral in de manier waarop de verzekering uitkeert. We leggen ze aan je uit!

De kapitaalverzekering

De kapitaalverzekering keert een bedrag uit wanneer de verzekerde komt te overlijden. Dit bedrag wordt bij het afsluiten van de verzekering vastgesteld. De hoogte van de uitkering hangt af van de premie die je betaalt voor de verzekering en de polisvoorwaarden.

De naturaverzekering

In tegenstelling tot de kapitaalverzekering, keert de naturaverzekering geen bedrag uit. In plaats daarvan worden er goederen en diensten geleverd die bij een uitvaart horen. Veel verzekeraars hebben hiervoor een basispakket waarin de standaard goederen en diensten van een uitvaart zitten. Er zijn aanvullende dekkingen mogelijk voor extra opties.

De koopsomverzekering

Bij een koopsomverzekering leg je eenmalig een bedrag in. Van dit bedrag wordt jouw uitvaart vergoed. Je hoeft voor deze variant van de uitvaartverzekering dus geen premie te betalen. Je kunt zelf kiezen welk bedrag je wilt verzekeren.

Persoonlijk advies over je uitvaartverzekering

Met een goede uitvaartverzekering bescherm je jouw nabestaanden voor de kosten van je uitvaart. De specialisten van HVMS adviseren je over de uitvaartverzekering die het beste bij jouw situatie past en regelen alles van A tot Z. Zodat jij hier geen omkijken naar hebt!

Eenvoudig een uitvaartverzekering op maat afsluiten

Collega's in overleg

Onafhankelijk advies

De verzekeringsadviseurs van HVMS verdiepen zich in jouw wensen en situatie. Op basis hiervan geven ze je een onafhankelijk advies over de uitvaartverzekering die het beste bij je past.

Een verzekeringsadviseur die de hand schudt van een klant

Gratis intake

Voordat je jouw verzekeringen aan ons overlaat, kunt je eerst vrijblijvend kennis met ons maken. Op basis van deze gratis intake bepaal je vervolgens zelf of wij je verzekeringen voor je mogen regelen!

Een verzekeringsadviseur die de hand schudt van een klant

Geen gedoe

Al het geregel rondom je verzekeringen? Daar heb je geen omkijken meer naar. De specialisten van HVMS ontzorgen je volledig. Van het afsluiten van je verzekeringen tot het afhandelen van een schade.

Handige informatie over de uitvaartverzekering

Overstappen naar een andere uitvaartverzekeraar

Overstappen naar een andere uitvaartverzekeraar is mogelijk, maar lang niet altijd in je voordeel. In de tussentijd ben je bijvoorbeeld ouder geworden, waardoor de premie van een nieuwe verzekering hoger kan uitvallen. Bovendien ben je jouw opgebouwde kapitaal voor je uitvaart kwijt.

Verschil tussen de overlijdensrisicoverzekering en uitvaartverzekering

Beide verzekeringen keren uit wanneer de verzekerde komt te overlijden. Bij een overlijdensrisicoverzekering is dit bedrag bedoeld als financiële buffer voor de nabestaanden en bij de uitvaartverzekering om de uitvaart van te financieren.

Meer over de overlijdensrisicoverzekering

Een uitvaartverzekering zonder medische acceptatie

Soms kan het voorkomen dat een uitvaartverzekeraar je niet accepteert. Meestal vanwege een slechte gezondheid, waardoor ze het risico op overlijden te hoog vinden. In sommige gevallen kun je dan tóch een uitvaartverzekering afsluiten zonder medische acceptatie.

Meer over uitvaartverzekering zonder medische acceptatie

Kosten uitvaartverzekering

De premie die je voor jouw uitvaartverzekering betaalt hangt af van de dekking waarvoor je kiest en de leeftijd waarop je de verzekering afsluit. Hoe ouder je bent op het moment van afsluiten, hoe hoger de premie. De kans dat je komt te overlijden neemt namelijk toe naarmate je ouder wordt en daarmee ook de kans dat de verzekeringsmaatschappij moet uitkeren. Bovendien is de periode waarin de uitvaartkosten bij elkaar worden gespaard dan ook korter.

Veelgestelde vragen

Wat kost een uitvaart?

Volgens het Nibud kost een gemiddelde uitvaart tussen de €7.500 en €8.000. De kosten stijgen ieder jaar als gevolg van inflatie of door prijsschommelingen binnen de uitvaartbranche.

Wat houdt een medische acceptatie precies in?

Verzekeraars vragen bij het afsluiten van een uitvaartverzekering naar jouw gezondheid. Aan de hand van een vragenlijst proberen ze zo het risico op overlijden in te schatten. Hoe groter het risico op overlijden, des te hoger de premie. De kans dat de verzekeraar vroegtijdig moet uitkeren is dan namelijk ook groter. In sommige gevallen kun je zelfs worden geweigerd door een verzekeraar.

Word je door meerdere uitvaartverzekeraars geweigerd? Dan kun je ervoor kiezen om een uitvaartverzekering zonder medische acceptatie af te sluiten.

Hoe kan ik een uitvaartverzekering afsluiten bij HVMS?

Bij HVMS kun je geen uitvaartverzekering afsluiten via onze website. Het vinden van een goede verzekering vereist namelijk best wat deskundigheid en moet bovendien aansluiten bij jouw wensen en situatie. We zijn er daarom van overtuigd dat de hulp van een expert erg waardevol is en je bovendien meer financiële zekerheid geeft. We brengen namelijk altijd jouw financiële risico’s en doelen in kaart en zorgen dat jouw uitvaartverzekering hier helemaal op aansluit. Om bij ons een uitvaartverzekering af te sluiten hoef je alleen maar een afspraak met ons te maken en wij regelen de rest voor je!

Hoe weet ik welke uitvaartverzekering bij mij past?

Welke uitvaartverzekering bij jou past hangt van een heleboel dingen af. Jouw wensen, welke risico’s voor jou belangrijk zijn om te verzekeren, maar ook bijvoorbeeld van jouw financiële situatie. Waar het eigenlijk op neer komt is dat het afsluiten van een goede uitvaartverzekering een hoop uitzoekwerk en deskundigheid vereist. 

Wil jij je hier niet druk om hoeven maken? Maak dan een afspraak met één van onze adviseurs voor een persoonlijk advies over de uitvaartverzekering die het beste bij je past!

Waarom HVMS?

Persoonlijk advies

Bij HVMS geven we je een persoonlijk verzekeringsadvies over de uitvaartverzekering die het beste bij je past. Dat scheelt je een hoop tijd en uitzoekwerk!

Gratis onderhoudsservice

Een uitvaartverzekering blijft niet vanzelf de hele looptijd lang aansluiten bij jouw situatie. Daarom geven we jouw verzekeringen regelmatig een onderhoudsbeurt.

HVMS-korting tot 10%
Als HVMS-klant kun je aantrekkelijke korting krijgen op jouw verzekering wanneer je deze in een pakket afsluit. Onze adviseurs geven je hier graag slimme tips over.
Vrijblijvend kennismaken

Bij HVMS begrijpen we dat je eerst meer wil weten over wat we precies voor je kunnen betekenen. Daarom kun je vrijblijvend kennis met ons maken tijdens een gratis intake!

Profiteer als HVMS-klant van onze gratis onderhoudsservice

Verzekeringen blijven niet vanzelf de hele looptijd aansluiten bij jouw wensen en situatie. Niet alleen de verzekeringsmarkt is voortdurend in beweging, ook in jouw persoonlijke situatie vinden er waarschijnlijk geregeld veranderingen plaats. Daarom is het belangrijk om periodiek nog eens goed naar je verzekeringen te kijken. Onze specialisten doen dit gratis voor je wanneer je klant bij ons bent!

Blijf op de hoogte over de uitvaartverzekering

De laatste nieuwtjes over de uitvaartverzekering, tips en trucs en nog veel meer handige informatie vind je hier!

Contact & service

Afspraak maken

Kies een moment in de agenda dat voor jou uitkomt en kom langs voor een gratis intake over jouw uitvaartverzekering!

De service van HVMS

Ben je nieuwsgierig naar wat we naast het geven van verzekeringsadvies nog meer allemaal voor je doen? Neem dan een kijkje bij onze diensten.

Heb je nog een vraag?

Heb je het antwoord op jouw vraag niet kunnen vinden? Neem dan gerust contact met ons op!

Pin It on Pinterest