fbpx

Uitvaartverzekering bij HVMS

Een persoonlijk advies over jouw uitvaartverzekering
Beter verzekerd, zonder moeite
Maak kennis met onze experts tijdens een gratis intake

Wat is een uitvaartverzekering?

Een uitvaartverzekering is net als een overlijdensrisicoverzekering een levensverzekering die uitkeert wanneer je komt te overlijden. Zoals de naam al doet vermoeden is deze uitkering bedoeld om de crematie of begrafenis van te betalen. Zo hoeven jouw nabestaanden zich geen zorgen te maken over de kosten van jouw uitvaart.

Waarom een uitvaartverzekering afsluiten?

Het is natuurlijk geen fijn idee dat je jouw nabestaanden opzadelt met de kosten van je uitvaart. Deze kunnen namelijk behoorlijk oplopen. Met een uitvaartverzekering spaar je als het ware voor jouw uitvaart, zodat je nabestaanden zich niet druk hoeven te maken om de kosten.

Kies de uitvaartverzekering die bij je past

Wanneer je een uitvaartverzekering afsluit heb je de keuze uit drie verschillende vormen. Hieronder vind je alle informatie!

Kapitaalverzekering

De kapitaalverzekering keert een bedrag uit wanneer de verzekerde komt te overlijden. Dit bedrag wordt bij het afsluiten van de verzekering vastgesteld. De hoogte van de uitkering hangt af van de premie die je betaalt voor de verzekering en de polisvoorwaarden.

Naturaverzekering

In tegenstelling tot de kapitaalverzekering, keert de naturaverzekering geen bedrag uit. In plaats daarvan worden er goederen en diensten geleverd die bij een uitvaart horen. Veel verzekeraars hebben hiervoor een basispakket waarin de standaard goederen en diensten van een uitvaart zitten. Er zijn aanvullende dekkingen mogelijk voor extra opties bij de uitvaart.

Koopsomverzekering

Bij een koopsomverzekering leg je eenmalig een bedrag in. Van dit bedrag wordt dan jouw uitvaart vergoed. Je hoeft voor deze variant van de uitvaartverzekering dus geen premie te betalen. Je kunt zelf kiezen welk bedrag je wilt verzekeren.

Profiteer van een persoonlijk verzekeringsadvies

Welke uitvaartverzekering past nu écht bij jou? Dat kan nog best een uitzoekwerk zijn. Onze experts nemen dit graag uit handen en helpen je op weg met een persoonlijk advies!

De voordelen van HVMS

Gratis intake

Het is natuurlijk altijd fijn om eerst vrijblijvend kennis te maken met elkaar. Dat kan bij HVMS! Zo kunnen we het eens rustig hebben over wat we voor je kunnen betekenen.

Verzekeringen die met je mee veranderen

Een uitvaartverzekering blijft niet vanzelf de hele looptijd lang aansluiten bij jouw situatie. Daarom geven we jouw verzekeringen regelmatig een onderhoudsbeurt.

Een persoonlijk aanspreekpunt

Verzekeringen zijn best ingewikkeld. Daarom is het een fijn idee dat je altijd contact met ons kunt opnemen wanneer je vragen hebt. Wij helpen je graag verder!

Financiële risico’s en doelen

We helpen je met het in kaart brengen van jouw financiële risico’s en doelen en zoeken de uitvaartverzekering die hier het beste bij aansluit.

Sluit jouw uitvaartverzekering nog aan?

Tijden veranderen. Daarom is het belangrijk om goed in de gaten te houden of jouw uitvaartverzekering nog wel aansluit bij jouw wensen en financiële doelen. Wij kijken graag met je mee of dit nog het geval is tijdens een oriënterend gesprek. De kosten van dit eerste gesprek nemen wij voor onze rekening. Ook als je niet bij ons verzekerd bent!

Veelgestelde vragen over de uitvaartverzekering

Wat is een uitvaartverzekering?

Een uitvaartverzekering keert een bedrag uit wanneer jij komt te overlijden. Met dit bedrag kunnen jouw nabestaanden de uitvaart financieren. Je kunt er voor kiezen om de verzekeraar in de vorm van een geldbedrag te laten uitkering of in natura. In dit laatste geval worden er diensten en goederen geleverd die bij een uitvaart horen.

Wat is het verschil tussen een overlijdensrisicoverzekering en een uitvaartverzekering?

Zowel een uitvaartverzekering als een overlijdensrisicoverzekering zijn levensverzekeringen die uitkeren wanneer de verzekerde komt te overlijden. Een overlijdensrisicoverzekering keert uit wanneer de verzekerde komt te overlijden vóór een bepaalde datum. Dit bedrag is bedoeld voor nabestaanden om kosten zoals de huur of hypotheek te kunnen blijven betalen.

Een uitvaartverzekering is een levenslange verzekering bij overlijden, meestal met een tijdelijke duur van premiebetaling. De uitkering, in geld of in natura, is bedoeld voor de uitvaart.

Wat kost een uitvaartverzekering?

De premie die je voor jouw uitvaartverzekering betaalt hangt af van de dekking waarvoor je kiest en de leeftijd waarop je de verzekering afsluit. Hoe ouder je bent op het moment van afsluiten, hoe hoger de premie. De kans dat je komt te overlijden neemt namelijk toe naarmate je ouder wordt en daarmee ook de kans dat de verzekeringsmaatschappij moet uitkeren. Bovendien is de periode waarin de uitvaartkosten bij elkaar worden gespaard dan ook korter.

Wat kost een uitvaart?
Volgens het Nibud kost een gemiddelde uitvaart tussen de €7.500 en €8.000. De kosten stijgen ieder jaar als gevolg van inflatie of door prijsschommelingen binnen de uitvaartbranche.
Wat houdt medische acceptatie in?
Verzekeraars vragen bij het afsluiten van een uitvaartverzekering naar jouw gezondheid. Aan de hand van een vragenlijst proberen ze zo het risico op overlijden in te schatten. Hoe groter het risico op overlijden, des te hoger de premie. De kans dat de verzekeraar vroegtijdig moet uitkeren is dan namelijk ook groter. In sommige gevallen kun je zelfs worden geweigerd door een verzekeraar.
Hoe weet ik welke uitvaartverzekering ik nodig heb?
Welke uitvaartverzekering bij jou past hangt van een heleboel dingen af. Jouw wensen, welke risico’s voor jou belangrijk zijn om te verzekeren, maar ook bijvoorbeeld van jouw financiële situatie. Waar het eigenlijk op neer komt is dat het afsluiten van een goede uitvaartverzekering een hoop uitzoekwerk en deskundigheid vereist. Onze experts helpen je hier graag bij!
Hoe kan ik een uitvaartverzekering bij HVMS afsluiten?

Bij HVMS kun je geen uitvaartverzekering afsluiten via onze website. Het vinden van een goede verzekering vereist namelijk best wat deskundigheid en moet bovendien aansluiten bij jouw wensen en situatie. We zijn er daarom van overtuigd dat de hulp van een expert erg waardevol is en je bovendien meer financiële zekerheid geeft. We brengen namelijk altijd jouw financiële risico’s en doelen in kaart en zorgen dat jouw uitvaartverzekering hier helemaal op aansluit. Om bij ons een uitvaartverzekering af te sluiten hoef je alleen maar een afspraak met ons te maken en wij regelen de rest voor je!

Heb je nog een vraag?

Heb je het antwoord op jouw vraag niet kunnen vinden? Neem dan een kijkje bij onze veelgestelde vragen.

Van 8.30 – 17.00 uur bereikbaar

Onze experts staan iedere werkdag voor je klaar. Je hebt altijd direct contact met één van hen.

Afspraak maken

Wil je hulp bij het regelen van jouw verzekeringen van een onafhankelijk expert? Maak dan een afspraak!

Pin It on Pinterest