fbpx

Zorgverzekering bij HVMS

Een persoonlijk advies over jouw zorgverzekering
Beter verzekerd, zonder moeite
Maak kennis met onze experts tijdens een gratis intake

Wat is een zorgverzekering?

Zorgverzekeringen zijn er in verschillende soorten en maten. Eigenlijk bij iedere verzekering, maar vooral bij de zorgverzekering, is het van groot belang dat je kiest voor de juiste dekkingen en dat de verzekering helemaal aansluit bij jouw situatie en wensen. Onze tip: besteed ieder jaar weer voldoende tijd aan het vergelijken van verschillende zorgverzekeringen en kijk welke het beste bij jou past!

Waarom een zorgverzekering afsluiten?

In Nederland ben je verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Je moet tenminste een basisverzekering hebben. Zorg kan namelijk behoorlijk duur zijn. Met de basiszorgverzekering krijg je standaardzorg vergoed, zoals een bezoekje aan de huisarts. Je kunt jouw zorgverzekering daarnaast nog uitbreiden met een aanvullende dekking.

Wat dekt een zorgverzekering

Wanneer je een zorgverzekering afsluit heb je de keuze uit een basis- en aanvullende verzekering. Hieronder vind je alle informatie!

Basisverzekering

Iedereen in Nederland die 18 jaar of ouder is, is verplicht om een zorgverzekering te hebben. Je dient tenminste een basisdekking te hebben. Deze basisverzekering dekt de kosten van standaardzorg. Onder deze standaardzorg valt bijvoorbeeld een bezoek aan de huisarts of het ziekenhuis en de kosten van medicijnen. Ieder jaar wordt er door de Rijksoverheid vastgesteld wat er in deze basisverzekering zit. Dit basispakket is bij iedere verzekeraar gelijk.

Aanvullende verzekering

Je kunt jouw basisverzekering uitbreiden met een aanvullende zorgverzekering. Wanneer je vaak gebruik maakt van zorg die niet gedekt wordt door de basisverzekering, is het raadzaam om een aanvullende dekking af te sluiten. Je kunt hier bijvoorbeeld een dekking voor de kosten van fysiotherapie opnemen.

Kies de basisverzekering die bij je past

Wanneer je een zorgverzekering afsluit heb je keuze uit vier verschillende soorten basisverzekering. Hier vind je alle informatie!

Restitutiepolis

Het voordeel van de restitutiepolis is dat je een vrije zorgkeuze hebt. Dit betekent dat je zelf mag kiezen naar welk ziekenhuis of fysiotherapeut je gaat. Heb je een rekening die moet worden vergoed door de zorgverzekeraar? Dan moet je deze zelf doorsturen. Je kunt de rekening eerst zelf voorschieten en achteraf terugvragen aan jouw verzekeraar.

Naturapolis

Anders dan bij de combinatiepolis en restitutiepolis heb je bij deze variant geen vrije zorgkeuze. Wanneer je aanspraak wilt doen op zorg, zul je dus altijd naar een zorgaanbieder moeten gaan waarmee jouw zorgverzekeraar een contract heeft. Doe je dit niet, dan loop je de kans dat je alsnog zelf een deel van de rekening moet betalen.

Combinatiepolis

De naam zegt het al. Deze verzekering is een combinatie tussen de restitutie- en naturapolis. Het voordeel is dat je over het algemeen een vrije zorgkeuze hebt. Echter, wanneer je naar een zorgverlener gaat waar jouw zorgverzekeraar een contract mee heeft, heb je de zekerheid dat de volledige rekening wordt vergoed. Ga je naar een zorgverlener waar geen contract mee is afgesloten, dan heb je kans dat je zelf een deel van de kosten moet betalen.

Budgetpolis

Deze polis is de goedkoopste variant van de basisverzekering. In principe is deze verzekering precies hetzelfde als de naturapolis. Je hebt dus geen vrije zorgkeuze. Het verschil met de naturapolis is dat je bij de budgetpolis minder keuze hebt aan gecontracteerde zorgverleners. Vandaar dat je minder premie hoeft te betalen voor deze zorgverzekering.

Profiteer van een persoonlijk verzekeringsadvies

Wat is nu een zorgverzekering is die écht bij jou past? Dat kan nog best een uitzoekwerk zijn. Onze experts nemen dit graag uit handen en helpen je op weg met een persoonlijk advies!

De voordelen van HVMS

Gratis intake

Het is natuurlijk altijd fijn om eerst vrijblijvend kennis te maken met elkaar. Dat kan bij HVMS! Zo kunnen we het eens rustig hebben over wat we voor je kunnen betekenen.

Verzekeringen die met je mee veranderen

Een zorgverzekering blijft niet vanzelf voor een langere tijd aansluiten bij jouw situatie. Daarom helpen wij je ieder jaar weer bij het kiezen van de beste zorgverzekering.

Een persoonlijk aanspreekpunt

Verzekeringen zijn best ingewikkeld. Daarom is het een fijn idee dat je altijd contact met ons kunt opnemen wanneer je vragen hebt. Wij helpen je graag verder!

Altijd een eerlijk advies

Zorgverzekering zijn er in vele soorten en maten en de dekkingen kunnen flink verschillen. We helpen jou altijd op een eerlijke manier met de verzekering die het beste bij je past.

Veelgestelde vragen over de zorgverzekering

Wat is een zorgverzekering?
Een zorgverzekering vergoedt de kosten van medische hulp, bijvoorbeeld de behandeling van psychische problemen of een verblijf in het ziekenhuis. De basisverzekering dekt de kosten van standaardzorg en is voor iedereen in Nederland boven de 18 jaar verplicht. Je kunt deze basisverzekering uitbreiden met een aanvullende verzekering.
Hoe hoog is het eigen risico van mijn zorgverzekering?
Het eigen risico is het bedrag dat je zelf moet betalen wanneer je gebruikmaakt van zorg. Heb je dit bedrag voldaan, dan betaalt jouw zorgverzekeraar de rest van het jaar al jouw zorgkosten. Mits deze onder de dekking van jouw verzekering vallen. Zowel in 2019 als in 2020 bedraagt het minimale eigen risico € 385,-. Kies je voor een hoger eigen risico? Dan gaat de maandelijkse premie die je betaalt omlaag. Een hoog eigen risico kan een goede manier van besparen op jouw zorgverzekering zijn, wanneer je verwacht weinig zorg nodig te hebben het aankomende jaar. Kies altijd een eigen risico dat je gemakkelijk kunt dragen.
Wat is het verschil tussen eigen risico en eigen bijdrage?
Het eigen risico en de eigen bijdrage worden vaak door elkaar gehaald. Het verplichte eigen risico van de zorgverzekering betaal je eerst zelf wanneer je gebruikt maakt van zorg. Dit eigen risico geldt voor de meeste zorg in de basisverzekering. Voor de aanvullende verzekering geldt er geen eigen risico.

De eigen bijdrage betaal je voor sommige soorten zorg, hulpmiddelen en medicijnen. Bijvoorbeeld voor hoortoestellen en ziekenvervoer. Dit kan een vast bedrag zijn of een bepaald percentage van de kosten. Ook voor de aanvullende verzekering kan een eigen bijdrage gelden. Dit is afhankelijk van jouw aanvullende verzekering. Kijk hier goed naar bij het afsluiten van een zorgverzekering.

Kan ik tussentijds overstappen naar een andere zorgverzekeraar?
In principe kun je tussentijds niet overstappen naar een andere zorgverzekeraar. In uitzonderlijke gevallen is dit wel een mogelijkheid. Bijvoorbeeld als je net uit het buitenland komt. Wanneer je wel of niet kunt overstappen lees je in de polisvoorwaarden van jouw verzekering. In het algemeen kan iedereen per 1 januari overstappen naar een andere zorgverzekering.
Kan ik geweigerd worden door een zorgverzekeraar?
Zorgverzekeraars hebben een acceptatieplicht voor de basisverzekering. Dit houdt in dat je niet mag worden geweigerd op basis van jouw gezondheid. Zorgverzekeraars moeten de basisverzekering voor iedereen aanbieden tegen dezelfde premie, ongeacht de leeftijd of gezondheid van de verzekerde. De enige reden om iemand te mogen weigeren is een betalingsachterstand van meer dan twee maanden. Pas wanneer deze volledig is betaald kom je weer in aanmerking voor een zorgverzekering.

Voor aanvullende verzekeringen is dat anders: zeker voor de uitgebreidere aanvullende verzekeringen zal de zorgverzekeraar meer willen weten over jouw gezondheid. De acceptatieplicht geldt niet voor de aanvullende verzekeringen.

Hoe weet ik welke zorgverzekering ik nodig heb?
Bij het afsluiten van een zorgverzekering moet je behoorlijk wat keuzes maken. En het is erg belangrijk dat je dit goed doet, want je zorgverzekering moet natuurlijk wel goed aansluiten bij jouw wensen en situatie. Eigenlijk is het dus best lastig om een goede zorgverzekering te kiezen en vergt behoorlijk wat uitzoekwerk. Wij helpen je hier graag bij!
Hoe kan ik een zorgverzekering bij HVMS afsluiten?

Bij HVMS kun je geen zorgverzekering afsluiten via onze website. Het vinden van een goede zorgverzekering vereist namelijk best wat deskundigheid en moet bovendien aansluiten bij jouw wensen en situatie. We zijn er daarom van overtuigd dat de hulp van een expert erg waardevol is en je bovendien meer financiële zekerheid geeft. We brengen altijd jouw belangrijkste risico’s in kaart en zorgen dat jouw zorgverzekering hier helemaal op aansluit. Om bij ons een zorgverzekering af te sluiten hoef je alleen maar een afspraak met ons te maken en wij regelen de rest voor je!

Heb je nog een vraag?

Heb je het antwoord op jouw vraag niet kunnen vinden? Neem dan een kijkje bij onze veelgestelde vragen.

Van 8.30 – 17.00 uur bereikbaar

Onze experts staan iedere werkdag voor je klaar. Je hebt altijd direct contact met één van hen.

Afspraak maken

Wil je hulp bij het regelen van jouw verzekeringen van een onafhankelijk expert? Maak dan een afspraak!

Pin It on Pinterest