fbpx

Persoonlijk advies over de beste zorgverzekering

Een zorgverzekering die aansluit bij jouw situatie en wensen
Geen omkijken naar het regelen van je verzekering
De beste zorgverzekering met de beste premie

Wat is een zorgverzekering?

Een zorgverzekering vergoedt de kosten van medische hulp, bijvoorbeeld de behandeling van psychische problemen of een verblijf in het ziekenhuis. De basisverzekering dekt de kosten van standaardzorg en is voor iedereen in Nederland boven de 18 jaar verplicht. Je kunt deze basisverzekering uitbreiden met een aanvullende verzekering.

De basisverzekering en aanvullende zorgverzekering

Er bestaan twee verschillende soorten zorgverzekeringen: de basisverzekering en de aanvullende zorgverzekering. Je bent in Nederland verplicht om tenminste een basisverzekering af te sluiten. We leggen de twee verzekeringen aan je uit!

 

De basisverzekering

De basisverzekering dekt de kosten van standaardzorg. Onder deze standaardzorg valt bijvoorbeeld een bezoek aan de huisarts of het ziekenhuis en de kosten van bepaalde medicijnen. Ieder jaar wordt door de Rijksoverheid vastgesteld wat er in deze basisverzekering zit. Dit basispakket is bij iedere verzekeraar gelijk. Er zijn vier verschillende basisverzekeringen:

  • De restitutiepolis. Bij deze zorgverzekering heb je een vrije zorgkeuze. Dit betekent dat je zelf mag kiezen naar welke zorgaanbieder je gaat.
  • De combinatiepolis. Ook deze verzekering biedt in het algemeen een vrije zorgkeuze. Echter, wanneer je naar een zorgverlener gaat waar je zorgverzekeraar een contract mee heeft, heb je de zekerheid dat de rekening wordt vergoed. Doe je dit niet, dan kan het zijn dat een deel van de kosten voor jouw rekening komt.
  • De naturapolis. Kies je voor deze zorgverzekering, dan heb je geen vrije zorgkeuze. Je moet dus altijd naar een zorgverlener waar jouw verzekeraar een contract mee heeft.
  • De budgetpolis. Dit is de goedkoopste variant van de basisverzekering en is vergelijkbaar met de naturapolis. Je hebt namelijk geen vrije zorgkeuze. Het verschil is dat je bij deze basisverzekering keuze hebt uit minder zorgverleners dan bij de naturapolis. Vandaar ook dat deze variant goedkoper is!

 

De aanvullende zorgverzekering

Je kunt jouw basisverzekering uitbreiden met een aanvullende zorgverzekering. Wanneer je vaak gebruik maakt van zorg die niet gedekt wordt door de basisverzekering, is het raadzaam om een aanvullende dekking af te sluiten. Je kunt hier bijvoorbeeld een dekking voor de kosten van fysiotherapie opnemen.

Persoonlijk advies over je zorgverzekering

Zorgverzekeringen zijn er in verschillende soorten en maten. Eigenlijk bij iedere verzekering, maar vooral bij de zorgverzekering, is het van groot belang dat je kiest voor de juiste dekkingen en dat de verzekering helemaal aansluit bij jouw situatie en wensen. Onze tip: besteed ieder jaar weer voldoende tijd aan het vergelijken van verschillende zorgverzekeringen en kijk welke het beste bij jou past! Wij helpen je hier graag bij met een persoonlijk verzekeringsadvies en nemen bovendien al het geregel uit handen. Van het opzeggen van je oude verzekering tot het afsluiten van de nieuwe.

Eenvoudig een zorgverzekering op maat afsluiten

Collega's in overleg

Onafhankelijk advies

De verzekeringsadviseurs van HVMS verdiepen zich in jouw wensen en situatie. Op basis hiervan geven ze je een onafhankelijk advies over de zorgverzekering die het beste bij je past.

Een verzekeringsadviseur die de hand schudt van een klant

Gratis intake

Voordat je jouw verzekeringen aan ons overlaat, kun je eerst vrijblijvend kennis met ons maken. Op basis van deze gratis intake bepaal je vervolgens zelf of wij je verzekeringen voor je mogen regelen!

Een verzekeringsadviseur die de hand schudt van een klant

Geen gedoe

Al het geregel rondom je verzekeringen? Daar heb je geen omkijken meer naar. De specialisten van HVMS ontzorgen je volledig. Van het afsluiten van je verzekeringen tot het afhandelen van een schade.

Handige informatie over de zorgverzekering

Het eigen risico van de zorgverzekering

De hoogte van het eigen risico wordt ieder jaar vastgesteld voor het aankomende jaar. Zowel in 2020 als in 2021 bedraagt het verplichte eigen risico € 385,-. Dit is het bedrag dat je zelf moet betalen wanneer je gebruikmaakt van bepaalde zorg uit de basisverzekering.

Alles over het eigen risico

De eigen bijdrage

De eigen bijdrage betaal je voor sommige soorten zorg, hulpmiddelen en medicijnen. Bijvoorbeeld voor hoortoestellen en ziekenvervoer. Dit kan een vast bedrag zijn of een bepaald percentage van de kosten. Ook voor de aanvullende verzekering kan een eigen bijdrage gelden. Dit is afhankelijk van jouw aanvullende verzekering.

Meer over de eigen bijdrage

Een tandartsverzekering

Of een tandartsverzekering afsluiten voor jou een goed idee is of niet hangt helemaal af van jouw persoonlijke situatie en wensen. Neem als vuistregel dat de extra premie die je moet betalen opweegt tegen de vergoeding. Soms ben je goedkoper uit door zelf de rekening te betalen!

Een zorgverzekering voor studenten

Studenten hebben vaak geen uitgebreide zorgverzekering nodig, omdat ze in het algemeen gezond zijn. Sommige zorgverzekeraars bieden speciale verzekeringen aan voor studenten met een lagere premie. Het belangrijkste is dat de dekking aansluit bij de wensen en persoonlijke situatie.

Meer over zorgverzekering studenten

Overstappen zorgverzekering

Dit jaar stappen er weer ongeveer 1,5 miljoen mensen over naar een andere zorgverzekering. Ben jij daar eentje van? Dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Zoals het opzeggen van je oude verzekering voor 31 december.

Meer over overstappen van zorgverzekering

Een zorgverzekering in het buitenland

Welke medische kosten in het buitenland door jouw zorgverzekering worden vergoed, hangt af van hoe uitgebreid de dekking is. Vaak geldt er een maximum vergoeding voor deze medische kosten. In landen waar de zorg duurder is dan in Nederland kan het zijn dat je dan alsnog voor een deel van de kosten opdraait.

Kosten zorgverzekering

Wat jij precies moet betalen voor je zorgverzekering hangt vooral af van de dekking en zorgverzekeraar waar je voor kiest. Hoe uitgebreider de dekking, des te meer premie je moet betalen.

Veelgestelde vragen

Is een zorgverzekering verplicht?

In Nederland ben je verplicht om een zorgverzekering af te sluiten wanneer je ouder dan 18 bent. Je moet tenminste een basisverzekering afsluiten. Zorg kan namelijk behoorlijk duur zijn. Met de basisverzekering krijg je de standaardzorg vergoed, zoals een bezoekje aan de huisarts.

Kan ik tussentijds overstappen naar een andere zorgverzekeraar?

In principe kun je tussentijds niet overstappen naar een andere zorgverzekeraar. In uitzonderlijke gevallen is dit wel een mogelijkheid. Bijvoorbeeld als je net uit het buitenland komt. Wanneer je wel of niet kunt overstappen lees je in de polisvoorwaarden van jouw verzekering. In het algemeen kan iedereen per 1 januari overstappen naar een andere zorgverzekeraar.

Kan ik geweigerd worden door een zorgverzekeraar?

Zorgverzekeraars hebben een acceptatieplicht voor de basisverzekering. Dit houdt in dat je niet mag worden geweigerd op basis van jouw gezondheid. Zorgverzekeraars moeten de basisverzekering voor iedereen aanbieden tegen dezelfde premie, ongeacht de leeftijd of gezondheid van de verzekerde. De enige reden om iemand te mogen weigeren is een betalingsachterstand van meer dan twee maanden. Pas wanneer deze volledig is betaald kom je weer in aanmerking voor een zorgverzekering.

Voor aanvullende verzekeringen is dat anders: zeker voor de uitgebreidere aanvullende verzekeringen zal de zorgverzekeraar meer willen weten over jouw gezondheid. De acceptatieplicht geldt niet voor de aanvullende verzekeringen.

Hoe kan ik een zorgverzekering afsluiten bij HVMS?

Bij HVMS kun je geen zorgverzekering afsluiten via onze website. Het vinden van een goede zorgverzekering vereist namelijk best wat deskundigheid en moet bovendien aansluiten bij jouw wensen en situatie. We zijn er daarom van overtuigd dat de hulp van een expert erg waardevol is en je bovendien meer financiële zekerheid geeft. We brengen altijd jouw belangrijkste risico’s in kaart en zorgen dat jouw zorgverzekering hier helemaal op aansluit. Om bij ons een zorgverzekering af te sluiten hoef je alleen maar een afspraak met ons te maken en wij regelen de rest voor je!

Waarom HVMS?

Persoonlijk advies

Bij HVMS geven we je een persoonlijk verzekeringsadvies over de zorgverzekering die het beste bij je past. Dat scheelt je een hoop tijd en uitzoekwerk!

Altijd optimaal verzekerd

Een zorgverzekering blijft niet vanzelf de hele looptijd lang aansluiten bij jouw situatie. Daarom krijg je bij HVMS de kans om aan het einde van ieder jaar heel eenvoudig een vergelijking te maken van de verschillende zorgverzekeringen. Zo weet je zeker dat je altijd goed verzekerd bent!

Wij regelen alles voor je

Met de hulp van onze specialisten weet je zeker dat het wel goed zit met jouw zorgverzekering. En we nemen ook al het geregel uit handen. Dus over alle administratieve rompslomp hoef jij je geen zorgen te maken!

Persoonlijk aanspreekpunt

We staan het hele jaar door voor je klaar. Je kunt met al jouw vragen en zorgen over de zorgverzekering bij ons terecht!

Blijf op de hoogte over de zorgverzekering

De laatste nieuwtjes over de zorgverzekering, tips en trucs en nog veel meer handige informatie vind je hier!

Stoppen met roken? Maak gebruik van je zorgverzekering!

Stoppen met roken? Maak gebruik van je zorgverzekering!

Jaarlijks doet een derde van alle rokers een poging om te stoppen. Met name in de maand oktober spant een groot deel van de 3,1 miljoen rokers zich in om van hun verslaving af te komen. Tijdens Stoptober is het de bedoeling dat je 28 dagen niet rookt, samen met een...

Lees meer

Contact & service

Afspraak maken

Kies een moment in de agenda dat voor jou uitkomt en kom langs voor een gratis intake over jouw zorgverzekering!

De service van HVMS

Ben je benieuwd naar wat we allemaal voor je doen op het gebied van verzekeren? Neem eens een kijkje bij onze diensten!

Heb je nog een vraag?

Heb je het antwoord op jouw vraag niet kunnen vinden? Neem dan gerust contact met ons op!

Pin It on Pinterest